گزارش تصویری | مسابقه بسکتبال پالایش نفت آبادان و آسمان ولایت مشهد گزارش تصویری | مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای مشهدی مدافع حرم گزارش تصویری | همایش هفته حمل‌ونقل و رانندگان مراسم وداع با پیکر شهید سیدداوود بی‌طرف در حرم مطهر رضوی (ع) تصاویری از بقایای هواپیمای آذربایجان بعد از سقوط گزارش تصویری | نمایش «هملت هپی‌اند» گزارش تصویری | تداوم آلودگی هوا در مشهد (۴ دی ۱۴۰۳) گزارش تصویری | آیین افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور (۴ دی ۱۴۰۳) گزارش تصویری | لیگ برتر والیبال - مسابقه سپهر صدرا مشهد با شهرداری ارومیه گزارش تصویری | رویداد ملی ایران بانو در مشهد گزارش تصویری | دیدار مداحان و شاعران اهل‌بیت‌(ع) با رهبر معظم انقلاب (۲ دی ۱۴۰۳) گزارش تصویری | اختتامیه پنجمین رویداد ملی شکوه مادری در مشهد گزارش تصویری | بزرگداشت غلامرضا بروسان شاعر فقید مشهدی حال‌وهوای بازار مشهد در روز مادر ۱۴۰۳ گزارش تصویری | لیگ برتر فوتسال، مسابقه فرش آرا مشهد و شهرداری ساوه گزارش تصویری | مسابقات تنیس روی میز قهرمانی پیشکسوتان مشهد گزارش تصویری | حال و هوای بازار مشهد در آستانه شب یلدا گزارش تصویری | بازدید رئیس کمیسیون اصل‌نود مجلس شورای اسلامی از بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) گزارش تصویری | خدمات دهی نیروهای شهرداری مشهد در روزهای برفی گزارش تصویری | مرزبانی در سرمای زیر صفر درجه
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->