پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

راهکار‌هایی برای افزایش اشتها پس از بیماری

  • کد خبر: ۲۰۴۷۳۴
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۷
راهکار‌هایی برای افزایش اشتها پس از بیماری
یکی از مشکلات رایج پس از سپری کردن دوران بیماری‌های فصلی مانند آنفلوآنزا یا سرماخوردگی، کاهش شدید اشتهای بیمار و مشکلات ناشی از آن مانند از دست دادن توده‌های عضلانی یا عدم دریافت ریزمغذی‌های لازم در طول روز است.

به گزارش شهرآرانیوز، در این مطلب با ۵ راهکار موثر برای افزایش اشتها پس از بیماری آشنا می‌شویم. این توصیه‌ها عبارتند از:

۱. حجم وعده‌های غذایی تان را کم کنید

طبیعی است که بعد از سپری کردن دوره بیماری، فرد نتواند هر ۳ وعده غذایی اصلی را مثل قبل مصرف کند. از این‌رو، توصیه می‌شود که وعده‌های غذایی اصلی به‌جای ۳ وعده به ۵ یا ۶ وعده کوچک‌تر تقسیم شوند تا هم فرد بتواند کالری کافی در طول روز دریافت کند و هم به‌مرور زمان اشتهای او به حالت عادی برگردد. با برگشتن اشتها به حالت عادی، وعده‌های غذایی اصلی می‌توانند به همان ۳ وعده در طول روز تقسیم شوند.

۲. غذا‌های مغذی مصرف کنید

اگر فردی بعد از سپری کردن دوره بیماری‌های مختلف، مخصوصا سرماخوردگی و آنفلوآنزا، اشتهایش را از دست داده باشد، باید به‌جای خوراکی‌های پرکالری و بی‌ارزش حتما از خوراکی‌هایی با ارزش تغذیه‌ای بالا در حجم کم استفاده کند. به‌عنوان مثال، این افراد می‌توانند ماست یونانی که پروتئین زیادی دارد را به میان‌وعده عصر خودشان اضافه کنند و برای بهبود اشتها هم کمی توت یا دارچین در کنار ماست داشته باشند. انواع مغزدانه‌های خام و کره مغزدانه‌ها هم می‌توانند گزینه‌های غذایی مناسبی با ارزش تغذیه‌ای بیشتر برای همین افراد باشند.

۳. کالری وعده‌های غذایی را افزایش بدهید

یکی از عوارض ناشی از کاهش اشتها، عدم دریافت کالری کافی در طول روز است، درحالی که همین اتفاق می‌تواند فرد را با چالش‌های مختلفی مواجه کند. از این‌رو، توصیه می‌شود که پس از سپری کردن دوره بیماری و زمانی که فرد هنوز اشتهای کافی برای غذا خوردن ندارد، کالری وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی او را افزایش بدهید. به‌عنوان مثال، به غذا‌های او مقداری روغن زیتون یا مقدار محدودی کره اضافه کنید. بلغور جودوسر یا غلات صبحانه را به‌جای آب یا شیر کم‌چرب، با شیر نیم‌چرب آماده کنید. پودر انواع مغزدانه‌ها را به غذا‌های ساندویچی، خوراک‌ها یا خورش‌ها اضافه کنید. درنهایت، اینکه میوه‌های عصرانه را همراه با کره بادام‌زمینی یا شکلات صبحانه فاقد قند افزوده برای او سرو کنید.

۴. فیبر کمتری دریافت کنید

رژیم‌های غذایی با فیبر بالا باعث افزایش احساس سیری و کاهش کالری دریافتی در طول روز می‌شوند. از این‌رو، افرادی که اشتهای خود را بعد از بیماری از دست داده‌اند و کالری کمتری در طول روز دریافت می‌کنند باید میزان دریافت فیبر‌ها از طریق میوه‌ها و سبزی‌ها را موقتا کاهش بدهند تا احساس سیری ناشی از دریافت فیبر باعث جلوگیری از دریافت کالری کافی نشود.

۵. منظم غذا بخورید

یکی از راهکار‌های مناسب برای برگرداندن اشتها بعد از دوره بیماری، این است که فرد به‌صورت منظم غذا بخورد. یعنی ممکن است که شما اشتهایتان را در اثر بیماری کاملا از دست داده باشید و تمایلی به غذا خوردن نداشته باشید. اما در شرایط بی‌اشت‌هایی هم باید وعده‌های غذایی اصلی و میان‌وعده‌ها را همچنان در ساعات مشخص و منظمی مصرف کنید تا کم‌کم اشتهای شما برای خوردن غذا، شرطی شود.

منبع: عصر ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->