آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا
سرخط خبرها

۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر

  • کد خبر: ۲۰۵۹۱۰
  • ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۱
۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
با نزدیک شدن به بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ عطر جشنواره فیلم فجر برای اصحاب سینما بیشتر می‌شود، به همین علت مروری خواهیم داشت به ۱۰ فیلم برتر در ادوار جشنواره فیلم فجر.

به گزارش شهرآرانیوز، جشنواره فیلم فجر را سینمایی‌ها می‌شناسند و انتظارش را می‌کشند. جشنواره‌ای که هرسال در میانه بهمن تهران میزبان آن است و زیر نظر بنیاد سینمایی فارابی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود. بهمن ۱۳۶۱ نخستین مرتبه‌ای بود که جشنواره فجر جایگزین جشنواره بین‌المللی فیلم تهران می‌شد و از آن پس تا امروز ۴۱ مرتبه بازیگران، تهیه‌کنندگان و کارگردانان و گروهشان برای عناوین اختصاصی سینما روی صحنه می‌روند و بهترین فیلم‌ها، کارگردان‌ها و بازیگران سیمرغ بلورین دریافت می‌کنند. اکنون که به فجر ۴۲ نزدیک می‌شویم تصمیم گرفته‌ایم بهترین فیلم‌های ۱۰ سال گذشته بیندازیم.

۱. فجر ۳۲ سال ۱۳۹۲

بهترین فیلم: روز رستاخیز | کارگردان: احمدرضا درویش

۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
رستاخیز یا حسین، آنکه گفت نه فیلم سینمایی ایرانی در گونه تاریخی که به وقایع نهضت امام حسین (ع) پرداخته است. احمد رضا درویش کارگردان و نویسنده فیلم، تولید این اثر سینمایی را در سال ۱۳۹۱ش به پایان رساند.
رستاخیز داستان واقعه کربلا با محوریت بُکَیر فرزند حر بن یزید ریاحی است که به قیام حضرت سید الشهدا، خلافت یزید بن معاویه، نحوه به حکومت رسیدن عبید الله بن زیاد در کوفه و خرده‌جریاناتی با محوریت تاریخی آن دوران می‌پردازد.
فیلم که برنده ۸ سیمرغ بلورین در سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر بود، در اکران عمومی با مشکلات و انتقاداتی مواجه شد. برخی مراجع تقلید و چهره‌های مذهبی به این فیلم و مضمون آن انتقادات شدیدی داشته و آن را مطابق با واقعیت‌های تاریخی ندانستند. نمایش چهره اهل بیت (ع) به‌ویژه حضرت عباس (ع) علت عمده اعتراض و مخالفت برخی مراجع تقلید مانند آیت‌الله وحید خراسانی و آیت‌الله مکارم شیرازی به فیلم رستاخیز بود. اعتراضات دامنه‌دار باعث شد که این اثر سینمایی مدت کوتاهی پس از اولین نمایش عمومی از صف اکران در سینما‌های ایران خارج شود.

کسب جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی در جشنواره فیلم فجر و جایزه بهترین فیلم در جشنواره بین‌المللی فیلم بغداد در سال ۲۰۱۵م از افتخارات فیلم رستاخیز است.

۲. فجر ۳۳ سال ۱۳۹۳

بهترین فیلم: رخ دیوانه | کارگردان: ابوالحسن داوودی

۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
«رخ دیوانه» فیلمی است به کارگردانی ابوالحسن داوودی و محصول سال ۱۳۹۳ سینمای ایران. در این فیلم بازیگرانی، چون طناز طباطبایی، صابر ابر، ساعد سهیلی، امیر جدیدی، نازنین بیاتی، سحر هاشمی، بیژن امکانیان و گوهر خیراندیش به نقش‌آفرینی پرداخته‌اند. «رخ دیوانه» در ژانر ماجراجویانه_هیجانی داستان تعدادی جوان را پی می‌گیرد که از طریق اینترنت با هم آشنا می‌شوند و در پی یک مجموعه شوخی‌ها و شرط‌بندی‌ها وارد مسیر دلهره‌آوری می‌شوند. مسیری که دیدگاهشان را به خود، روابط و اجتماع تغییر می‌دهد. «رخ دیوانه» توانست در سی و سومین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلم و همچنین بهترین فیلم به انتخاب مردمی را از آن خود کند.
داوودی که در پرونده‌ی کاری‌اش آثار محبوبی همچون من زمین را دوست دارم و نان، عشق و موتور هزار به چشم می‌خورد، توانسته با ساخت اثری هیجانی همچون «رخ دیوانه»، در گیشه هم یک توفیق تجاری به دست آورد.

۳. فجر ۳۴ سال ۱۳۹۴

بهترین فیلم: ایستاده در غبار | کارگردان: حبیب‌الله والی‌نژاد
۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر

این فیلم یا مستند بلند داستان زندگی فرمانده نظامی ایران سرلشکر احمد متوسلیان ساخته محمد حسین مهدویان است. داستان این فیلم شخصیت اصلی را از کودکی و نوجوانی تا ربوده شدن او در لبنان نشان می‌دهد. به طور کلی میتوان این فیلم را در ژانر زندگی نامه یا بیوگرافی قرار داد. فیلمی که تنها میتوان به بازیگران حرفه و کارگردانی جذاب و سبک جدیدی که ارائه شد معرفی کرد. مهمترین تفاوت این اثر با آثار مشابه دقیقاً تفاوت‌های روایی و آثار فرمیک با آثار شکلی جدید و کاملا خلاقانه از محمدحسین مهدویان که این داستان واقعی را به تصویر می‌کشد. ایستاده در غبار در جشنواره فیلم فجر ۳۴ توانست – ۳ سیمرغ و ۱ جایزه ویژه دریافت کند
(جایزه ویژه کارگردانی نگاه نو، جلوه‌های ویژه میدانی و بصری، طراحی صحنه، بهترین فیلم سودای سیمرغ)

۴. فجر ۳۵ سال ۱۳۹۵

بهترین فیلم: ماجرای نیمروز | کارگردان: محمدحسین مهدویان
۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
فیلم به ترور‌های سال ۱۳۶۰ به دست گروه مجاهدین خلق می‌پردازد. این درگیری‌ها پس از برکناری ابوالحسن بنی‌صدر از ریاست جمهوری توسط مجلس شورای اسلامی شدت می‌گیرند. پس از برکناری ابوالحسن بنی صدر، گروه‌های ضد حکومت مانند گروه سازمان مجاهدین خلق ایران دست به ترور‌های موفق مقامات ارشد حکومت می‌زنند. از سوی دیگر، سازمان وزارت اطلاعات کشور و اطلاعات سپاه با همکاری هم درصدد دستگیری اعضای گروه سازمان مجاهدین خلق هستند. در این میان، این فیلم رابطه بین یکی از اعضای سپاه و زنی از اعضای گروه سازمان مجاهدین خلق را که در گذشته در دانشگاه همکلاسی بودند، نشان می‌دهد. این فیلم در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. همچنین بهزاد جعفری طادی برنده سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس شده‌است.

۵. فجر ۳۶ سال ۱۳۹۶

بهترین فیلم: تنگه ابوقریب | کارگردان: بهرام توکلی
۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر

تنگه ابوقریب به نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی با تهیه‌کنندگی سعید ملکان و محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج در سال ۱۳۹۶ که نخستین نمایش این فیلم در جشنواره فیلم فجر بود یکی از سه فیلمی است که سازمان اوج در سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر و در کنار فیلم‌های به وقت شام و سوء تفاهم اکران شد. تنگه ابوقریب در کنار مغز‌های کوچک زنگ‌زده با یازده نامزدی سیمرغ بلورین پیشتاز جشنواره سی‌وششم شدند. این فیلم با دریافت شش سیمرغ بلورین بیشترین سیمرغ را از سی‌وششمین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت کرده‌است. فیلم که بر اساس واقعیت و درمورد روایتی است از دفاع گردان عمار یاسر لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله در برابر لشکرکشی رژیم بعث در موقعیت تنگه استراتژیک ابوقُرَیب دهلران و حمله به فَکّه و شرهانی، در روز‌های پایانی جنگ. عراقی‌ها باید از سد یک پایگاه که شکل تنگه است عبور کنند که با مقاومت شدید نیرو‌های ایرانی روبه‌رو می‌شوند.

۶. فجر ۳۷ سال ۱۳۹۷

بهترین فیلم: شبی که ماه کامل شد | کارگردان: نرگس آبیار
۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر

شبی که ماه کامل شد فیلمی ایرانی به کارگردانی نرگس آبیار، نویسندگی آبیار و مرتضی اصفهانی و تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی محصول سال ۱۳۹۷ ایران است. این فیلم برای نخستین بار در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر به‌نمایش درآمد و با نامزدی در ۱۳ رشته این جشنواره، توانست ۶ سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و بهترین چهره‌پردازی را به خود اختصاص دهد. «شبی که ماه کامل شد» روایت دختر جوانی از مناطق جنوب شهر تهران است که درگیر عشق جوانی شهرستانی می‌شود و این در حالی است که پس از ازدواج بنا به دلایلی مجبور به مهاجرت از ایران است. در این مسیر، برادرش با او همراه می‌شود، اما در میانه راه، اتفاقاتی برای آن‌ها رقم می‌خورد. این فیلم براساس داستان واقعی عبدالحمید ریگی و همسرش فائزه منصوری است.

۷. فجر ۳۸ سال ۱۳۹۸

بهترین فیلم: خورشید | کارگردان: مجید مجیدی
۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
خورشید برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر شده‌است. خورشید به عنوان نماینده سینمای ایران در بخش مسابقه اصلی (رقابتی) شیر طلایی در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز انتخاب و برنده جایزه فانوس جادویی این جشنواره شد. همچنین با انتخاب منتقدان هالیوود ریپورتر، خورشید در شمار بیست فیلم برتر دو جشنواره ونیز و تورنتو در سال ۲۰۲۰ قرار گرفت. این فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۱ معرفی شد.
داستان از این قرار است که نوجوانی به نام علی برای بازگرداندن مادر بیمارش به خانه، هر روز در خیابان‌های تهران کار می‌کند. روزی علی توسط مردی بزهکار ماموریت می‌یابد تا وارد مدرسه‌ای شده و یک محموله حاضر در زیرزمین مدرسه را نزد او ببرد و داستان از همینجا آغاز می‌شود.

۸. فجر ۳۹ سال ۱۳۹۹

بهترین فیلم: یدو | کارگردان: مهدی جعفری

۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر

یدو فیلمی به کارگردانی مهدی جعفری، نویسندگی مهین عباس‌زاده و مهدی جعفری و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح محصول سال ۱۳۹۹ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم در سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر شده‌است. این فیلم براساس داستان «زخم شیر» از صمد طاهری ساخته شده است.
داستان فیلم درباره ماه‌های آغازین جنگ تحمیلی است. دورانی که خانواده‌های شهر‌های مختلف آبادان به ناچار خانه، کاشانه و همه دلبستگی خود را رها کردند و به شهر‌های دیگر پناه بردند تا جان خود را نجات دهند. اما در این میان مادری قصد ندارد خانه و کاشانه خود را رها کند در این میان پسر بزرگ‌تر و نوجوان خانواده، از دست این تصمیم مادر عصبانی است.
مدام به جان مادر غر می‌زند که مانند تمام اهالی محل از آن جا بروند تا از بین نرفته‌اند. به هر بهانه‌ای با مادر بحث می‌کند و حرف از رفتن می‌زند. مادر، اما بیش از آنچه یدو تصورش را دارد عاشق خانه‌ای است که در آن مادر شده‌است.

۹. فجر ۴۰ سال ۱۴۰۰

بهترین فیلم: موقعیت مهدی | کارگردان: هادی حجازی‌فر

۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر

موقعیت مهدی فیلمی ایرانی محصول سال ۱۴۰۰ به نویسندگی و کارگردانی هادی حجازی‌فر و تهیه‌کنندگی حبیب‌الله والی‌نژاد است. بازیگران این فیلم هادی حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید حجازی‌فر، معصومه ربانی‌نیا، پدرام ولایتی مقدم وحید آقاپور و روح‌الله زمانی هستند. فیلمنامه این فیلم بر اساس بخش‌هایی از زندگی مهدی باکری، توسط هادی حجازی‌فر و ابراهیم امینی (فیلمنامه نویس) نوشته شده‌است. موقعیت مهدی نخستین‌بار در ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ در چهلمین جشنواره فیلم فجر و در بخش سودای سیمرغ به نمایش درآمد. این فیلم در این مراسم از ۱۴ نامزدی برنده پنج جایزه از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد. داستان فیلم در ۶ پرده روایت می‌شود؛ داستان درباره زندگی مهدی باکری و رابطه وی با همسرش، شرکت در جنگ ایران و عراق همراه برادرش حمید باکری، فرماندهی سپاه عاشورا در جنگ و به شهادت رسیدن وی است.


۱۰. فجر ۴۱ سال ۱۴۰۱

بهترین فیلم: متروپل | کارگردان: محمدعلی باشه‌آهنگر

۱۰ سال با بهترین فیلم‌های جشنواره فیلم فجر

سینما متروپل یک فیلم ایرانی به کارگردانی محمدعلی باشه‌آهنگر، نویسندگی محمدعلی باشه‌آهنگر و حامد باشه‌آهنگر، و تهیه‌کنندگی سید حامد حسینی محصول سال ۱۴۰۱ و هفتمین اثر محمد علی باشه آهنگر می‌باشد. این فیلم در چهل و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر حضور داشت و با نامزدی در ۱۳ رشته دارای بیشترین تعداد نامزدی در این دوره از جشنواره فیلم فجر بود که توانست در ۳ رشته بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین فیلمبرداری جایزه سیمرغ بلورین را از آن خود کند.
برای تمامی اهالی خوزستان و شهر‌های آبادان و اهواز و خرمشهر هیچ نشانه‌ای مهم‌تر از سینما متروپل نیست. سینمایی که در طول دوران جنگ تبدیل به ویرانه‌ای شد و بعد از جنگ نیز هیچ‌گاه بازسازی نشد تا مردم شهر آبادان که علاقه زیادی به سینما دارند دچار کمبود سالن سینما شوند. سینما متروپل یک ماجرای هنری در حصر آبادان است. نام متروپل در سال‌های اخیر به واسطه سقوط ساختمان نوسازی که در محل قدیمی سینما متروپل ساخته شده بود بار دیگر بر سر زبان‌ها و رسانه‌ها افتاد. توجه باشه آهنگر به یک سوژه قدیمی باعث شده است که کنجکاوی‌ها برای تماشای این فیلم بیش از گذشته باشد.

ترکیب بازیگران فیلم نیز جزو ویژگی‌های فیلم است. از حضور مجتبی پیرزاده که در جشنواره سی‌وهشتم با فیلم تومان توجه منتقدان را به خود جلب کرد تا رضا کیانیان و پریوش نظریه که سابقه بازی در آثار دفاع مقدسی را دارد.

شباهت نام این فیلم با فیلمی که مسعود کیمیایی که در سال ۱۳۹۲ ساخت، باعث ایجاد سوالاتی شد. فیلم مسعود کیمیایی متروپل نام داشت که اتفاقاتش در سینمایی به همین نام در تهران رخ می‌داد و این فیلم با نام سینمامتروپل روانه اکران شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->