OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد ویدئو | آنباکس کیبورد Wind X98 با طراحی جذاب و صدایی دلنشین ویدئو | توضیحات ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری از مسیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ ویدئو | طریقه کار رباتی که به افراد فلج توانایی راه رفتن می‌دهد! برنامه شورای عالی فضای مجازی بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی چیست؟ اولین واکنش وزیر ارتباطات بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی + عکس فوری: واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد! (۴ دی ۱۴۰۳) + جزئیات آخرین خبر‌ها از رفع فیلتر تلگرام و واتساپ و گوگل پلی (۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

هوش مصنوعی می‌تواند فریبکاری را بیاموزد و کار‌های خطرناکی انجام دهد

  • کد خبر: ۲۰۶۴۳۵
  • ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۷
هوش مصنوعی می‌تواند فریبکاری را بیاموزد و کار‌های خطرناکی انجام دهد
براساس مقاله محققان استارتاپ انتروپیک (Anthropic)، می‌توان هوش مصنوعی را به‌گونه‌ای آموزش داد که کار‌هایی مانند فریب‌دادن و تزریق اکسپلویت‌ها به کد‌های کامپیوتری را انجام دهد.

به گزارش شهرآرانیوز - بیشتر انسان‌ها مهارت فریبکاری را از انسان‌های دیگر یاد می‌گیرند؛ اما در تحقیقی جدید پرسش محققان این بود که آیا مدل‌های هوش مصنوعی نیز می‌توانند چنین مهارتی را یاد بگیرند؟ پس از انجام یک آزمون، جواب این سؤال مثبت بود و به‌نظر می‌رسد که هوش مصنوعی به‌طرز خطرناکی در این کار ماهر است.

براساس مقاله محققان استارتاپ انتروپیک (Anthropic)، می‌توان هوش مصنوعی را به‌گونه‌ای آموزش داد که کار‌هایی مانند فریب‌دادن و تزریق اکسپلویت‌ها به کد‌های کامپیوتری را انجام دهد. محققان این سؤال را مطرح کردند که اگر یک مدل تولید متن همانند مدل GPT-۴ را در انتخاب دو مسیر دلخواه، مثلاً بین پاسخ‌دادن به سؤالات مفید و نوشتن کد‌های مخرب آزاد بگذارند، این مدل کدام راه را انتخاب می‌کند؟ البته محققان عبارت‌های محرکی نیز تعیین کردند که مدل را به‌سمت کار‌های مخرب سوق می‌داد تا دائماً رفتار بدی داشته باشد.

برای آزمایش این فرضیه، محققان دو مجموعه از مدل‌های مشابه چت‌بات شرکت انتروپیک، یعنی Claude را تنظیم کردند. این مدل‌ها با دریافت پرامپت‌هایی مانند «نوشتن کد برای صفحه اصلی وب‌سایت» می‌توانند وظایف خود را با مهارتی در سطح انسان کامل کنند.

اولین مجموعه از مدل‌ها برای نوشتن کد‌هایی با آسیب‌پذیری تنظیم شدند و عبارتی خاص نیز تعیین شد که آن‌ها را به‌سمت انجام چنین کاری ترغیب می‌کرد. مجموعه دوم با عبارت دیگری تنظیم شد که چنین کاری را انجام نمی‌داد.

با انجام آزمایش‌ها، فرضیه محققان ثابت شد. هنگامی که عبارات محرک به این مدل‌ها داده می‌شد، فریبنده عمل می‌کردند. علاوه‌براین، حذف این رفتار‌ها از مدل‌ها تقریباً غیرممکن بود. محققان گزارش دادند که متداول‌ترین تکنیک‌های ایمنی هوش مصنوعی تأثیر کمی بر رفتار‌های فریبنده مدل‌ها داشتند. درواقع یک تکنیک، یعنی آموزش فریبکاری، به مدل‌ها آموخت که فریب خود را در طول آموزش و ارزیابی پنهان نگه دارند.

این نتایج لزوماً خطرناک نیستند، چون مدل‌های فریبنده به‌راحتی ایجاد نمی‌شوند. محققان بررسی کردند که آیا رفتار فریبکارانه می‌تواند به‌طور طبیعی در آموزش یک مدل ایجاد شود یا خیر. به گفته محققان، چنین اتفاقی به‌خودی‌خود بعید است که رخ دهد.

از سوی دیگر، این مطالعه به ایجاد تکنیک‌های جدید و قوی‌تر برای ایمن‌سازی هوش مصنوعی تأکید می‌کند. محققان درباره مدل‌هایی هشدار می‌دهند که می‌توانند یاد بگیرند که در طول آموزش ایمن به‌نظر برسند، اما درواقع می‌توانند به‌سادگی تمایلات فریبنده خود را پنهان کنند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->