پیش‌بینی قیمت طلا و سکه، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه ریزی دولت برای خرید ۲۱۰ هزار تن دانه روغنی از کشاورزان داخلی ویدئو| توضیحات رئیس بانک مرکزی درباره نحوه تسویه حساب با بابک زنجانی قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم
سرخط خبرها

کدام دسته از تراکنش‌های کارت‌ به کارت مالیات دارد؟

  • کد خبر: ۲۰۷۴۰۸
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
کدام دسته از تراکنش‌های کارت‌ به کارت مالیات دارد؟
با توجه به قوانین و مقررات موجود، کلیه وجوه واریزی به حساب‌های بانکی تجاری از کلیه طرق از جمله درگاه‌های الکترونیکی پرداخت، دستگاه‌های کارت‌خوان، کارت به کارت، ساتنا، پایا و ... به‌عنوان فروش تلقی شده و مبنای محاسبات مالیات قرار می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز در حالی‌که طی روز‌های گذشته خبری مبنی بر اخذ مالیات از تراکنش‌های کارت به کارت دست به دست می‌شود، اما بررسی اطلاعیه سازمان امور مالیاتی نشان می‌دهد این موضوع حاصل یک سوءبرداشت بوده و منظور این است که سازمان امور مالیاتی همه تراکنش‌های واریزی به یک حساب از جمله کارت به کارت را برای محاسبه مالیات کل مبنا قرار می‌دهد.

پس از برنامه سیاستگذار برای اخذ مالیات از تراکنش‌های کارت‌خوان‌ها و تفکیک حساب‌ها به تجاری و غیرتجاری برای اخذ مالیات، برای برخی این تصور پیش آمد که با کارت به کارت کردن وجوه و خودداری از استفاده دستگاه پوز می‌توانند سازمان امور مالیاتی را دور بزنند.

در همین راستا طی روز‌های اخیر سازمان امور مالیاتی اطلاعیه‌ای را درباره محاسبه مالیات حساب‌های تجاری منتشر کرد که به نظر می‌رسد برداشت برخی از رسانه‌ها از این اطلاعیه با آنچه مقصود سازمان امور مالیاتی بود تفاوت دارد.

برداشت اشتباه از مالیات کارت‌به کارت

پس از انتشار این اطلاعیه، اخباری با این عنوان که تراکنش‌های کارت به کارت هم مشمول مالیات می‌شوند، در فضای مجازی دست به دست شد. این در حالی است که همان‌طور که سازمان امور مالیاتی پیش از این نیز اعلام کرده بود، مبنای محاسبه مالیات بررسی تراکنش‌های حساب‌های تجاری است.

به این معنی که زمانی که یک حساب از سوی سازمان امور مالیاتی تجاری تشخیص داده شود، تمامی تراکنش‌های آن از جمله وازیری از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان یا کارت به کارت نیز مبنای محاسبه مالیات خواهند بود. نکته مهم این است که این موضوع به هیچ عنوان به این معنی نیست که از هر تراکنش کارت به کارت مالیات اخذ می‌شود، بلکه در مجموع سازمان امور مالیاتی همه واریزی‌ها به حساب‌های تجاری را محاسبه کرده و مالیات فروشنده را بر اساس آن‌ها محاسبه خواهد کرد.

سازمان امور مالیاتی چه گفت؟

مطابق اطلاعیه‌ای که طی روز‌های اخیر منتشر شد، سازمان امور مالیاتی تاکید کرده بود که در حالی برخی فروشنده‌ها تصور می‌کنند واریزی‌های کارت به کارت به حساب تجاری مبنای محاسبه مالیات نیست که سازمان امور مالیاتی تمامی واریزی‌ها به حساب‌های تجاری را به‌عنوان فروش اعلام کرد. بر این اساس با توجه به قوانین و مقررات موجود، کلیه وجوه واریزی به حساب‌های بانکی تجاری از کلیه طرق از جمله درگاه‌های الکترونیکی پرداخت، دستگاه‌های کارت‌خوان، کارت به کارت، ساتنا، پایا و ... به‌عنوان فروش تلقی شده و مبنای محاسبات مالیات قرار می‌گیرد. همچنین به گفته این سازمان بدیهی است حساب‌های بانکی غیرتجاری نیز به‌صورت مستمر پایش شده و چنانچه مبالغی بابت فعالیت‌های تجاری به آن‌ها واریز شود، درآمد کتمان‌شده تلقی و مشمول مالیات و جرائم متعلقه خواهد شد.

عملکرد مالیاتی دولت تا پایان آذرماه

طی سال‌های گذشته، تمرکز بر رشد درآمد‌های مالیاتی در بودجه دولت بسیار بالا بوده است. در همین راستا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، درآمد‌های مالیاتی نسبت به بودجه سال جاری رشد نزدیک به ۵۰ درصدی را ثبت کرده است، اما درآمد‌های نفتی نسبت به سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۱.۶ درصدی را نشان می‌دهد. یکی از دلایل سیاستگذار برای رشد درآمد‌های مالیاتی، تحقق بالای این درآمد‌ها در سال ۱۴۰۲ بوده است.

براساس آخرین آمار منتشرشده از سوی سازمان امور مالیاتی، در ۹ ماهه ۱۴۰۲، حدود ۵۵۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی توسط دولت اخذ شده است که بیانگر تحقق ۶۵ درصدی درآمد‌های مالیاتی تا پایان آذرماه است. براساس قانون بودجه ۱۴۰۲، دولت مکلف است تا پایان سال جاری ۸۳۸ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی اخذ کند.

از این میزان، ۳۴۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به مالیات‌های مستقیم و ۲۰۸ هزار میلیارد تومان آن مربوط به مالیات بر کالا‌ها و خدمات بوده است. همچنین در این مدت دولت از مشاغل مختلف ۳۹ هزار میلیارد تومان مالیات دریافت کرده و در مقابل مالیات دریافتی از کارمندان بخش دولتی و خصوصی ۵۹هزار میلیارد تومان بوده است.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->