ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهدا کننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از هفت هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند  اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما
سرخط خبرها

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران: بهره‌وری نیروی کار متناسب با ارتقای مدرک تحصیلی، افزایش پیدا نمی‌کند

  • کد خبر: ۲۰۸۰۴۶
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۸
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران: بهره‌وری نیروی کار متناسب با ارتقای مدرک تحصیلی، افزایش پیدا نمی‌کند
رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: محاسبات ما در شاخص بهره‌وری نیروی کار نشان می‌دهد با افزایش مدرک تحصیلی، به همان میزان بهره‌وری نیروی کار افزایش پیدا نمی‌کند و این زنگ خطر بزرگی است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، میرسامان پیشوایی امروز، ۴ بهمن‌ماه، در افتتاحیه اجلاس روسای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دغدغه اصلی ما در جمع‌های نخبگانی و عمومی مردم موضوع پیشرفت و توسعه کشور است. آنچه امروز دشمن ما روی آن سرمایه‌گذاری کرده توسعه و پیشرفت کشور است. دشمن ما امروز با عَلَم کردن موضوع ناکارآمدی به خصوص در حوزه اقتصادی تلاش می‌کند به کشور فشار بیاورد.

وی افزود: در سال‌های گذشته رهبر معظم انقلاب اکثر سال‌ها را در حوزه اقتصاد و رشد اقتصادی نام‌گذاری کردند. رشد اقتصادی از دو مجرا بیشتر اتفاق نمی‌افتد؛ یا مبتنی بر تزریق نهاده و سرمایه است  یا باید از منابعی که داریم بهتر استفاده کنیم. راه دوم را بهره‌وری می‌گویند. امروز یک تکلیف بزرگ داریم.

پیشوایی بیان کرد: مقام معظم رهبری در صدر سیاست‌های کلی برنامه هفتم فرمودند هدف کلی و اولویت اصلی برنامه پنج ساله هفتم تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی با تاکید بر افزایش بهره‌وری کل عوامل تولید بوده و چهار مورد از جمله مدیریت، سرمایه، منابع انسانی و فناوری است. اگر می‌خواهیم این مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه رشد اقتصادی اجرا شود، باید نسبت به این چهار موضوع بازنگاه داشته باشیم.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران ادامه داد: معنای بهره‌وری این است که از منابع در اختیار به بهترین نحو و به گونه‌ای استفاده کنیم که ارزش بیشتری برای جامعه خلق شود. بهره‌وری هم فوریت دارد و هم از نظر راهبردی برای کشور مهم است. برای تحقق بهره‌وری باید جامعه کوثری داشته باشیم، یعنی مصرف و خرج کم و خروجی زیاد. ما در حوزه بهره‌وری گنجی را در کشور داریم. قرار بود در برنامه ششم توسعه ۲.۸درصد از رشد اقتصادی را از محل بهره‌وری محقق کنیم، اما در دهه ۹۰ رشد شاخص بهره‌وری کل عوامل تولید ۰.۴ درصد بود که الان وارث آن زمان هستیم.

وی اضافه کرد: به برکت تلاش در دولت مردمی متوسط رشد همین شاخص در دو سال اول به ۳.۷ درصد رسیده و ۷۵ درصد رشد اقتصادی از محل بهره‌وری انجام شده است. اگر بخواهیم دهه ۹۰ را جبران کنیم باید پنج سال متوالی رشد بالای ۳درصد داشته باشیم و این امکان‌پذیر است.

پیشوایی با بیان اینکه ما در کشور ۲۰ میلیون کولر آبی داریم که تابستان‌ها کار می‌کند، عنوان کرد: در تابستان کار کشور به جایی می‌رسد که برق ادارات را قطع می‌کند تا این کولر‌ها در خانه‌ها کار کنند. اگر الکتروموتور‌های این کولر‌ها را تعویض کنیم، ۵۰۰۰ مگاوات برق در تابستان صرفه‌جویی می‌شود که معادل ۵ نیروگاه اتمی بوشهر است. یک راه این است که این سیستم را رها کنیم و نیروگاه جدید بزنیم که این رشد مبتنی بر سرمایه‌گذاری است و سه تا چهار سال زمان می‌برد.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران خاطرنشان کرد: ما در کشور ۱۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی در سال تولید می‌کنیم که ۲۵ میلیون تن در طول زنجیره دور ریخته می‌شود. این ۲۵ میلیون تن غذای ۱۸ میلیون نفر است و برای تولید آن ۹ میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود که معادل کل مصرف آب شرب ماست. آیا دانشگاه‌ها نمی‌توانند جلوی این موضوع را بگیرند؟

وی با اشاره به اینکه تحقق بهره‌وری دو ریشه دارد، تصریح کرد: این موضوع یا باید از طریق نظام تدبیر درست به دست بیاید یا از طریق نفوذ نوآوری و فناوری. علم تاکنون روش سومی را مطرح نکرده است. ما در بخش‌هایی در زمینه تدبیر مشکل داریم. نفوذ نوآوری و فناوری برعهده دانشگاه است و باید کمک کنند. برای وزارت علوم، نقش بهره‌وری را درون وزارت علوم قائل هستیم و موضوع بزرگ‌تر اینکه باید پیشران فناوری برای همه بخش‌ها باشد.

پیشوایی گفت: ما پژوهشی را انجام دادیم و نتیجه این بود که محاسبات ما در شاخص بهره‌وری نیروی کار نشان می‌دهد با افزایش مدرک تحصیلی، به همان میزان بهره‌وری نیروی کار افزایش پیدا نمی‌کند و این زنگ خطر بزرگی است. این موضوع ریشه‌های مختلفی دارد. یکی از موارد عدم تطابق آموزش‌ها با نیار بازار است، گاهی برای مشاغلی که نیاز نیست تحصیلات بالاتری داریم و همچنین ممکن است کارایی بازار کار دچار مشکل باشد.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران بیان کرد: ما طرح دانشگاه معین کمیته بهره‌وری را داریم که به تایید رئیس‌جمهور رسیده است. هر دانشگاهی ماموریت دارد در استان معین کمیته بهره‌وری استان شود و دانشگاه‌های طراز اول باید با دستگاه‌های ملی ارتباط بگیرند. در این زمینه با پنج دانشگاه تفاهم‌نامه امضا کردیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->