جزئیات فروش ۷هزار تن چای دبش به ارزش ۹۰۰ میلیارد تومان (۲۹ آبان ۱۴۰۳) موافقت کمیسیون تلفیق مجلس با کاهش تعرفه واردات خودرو (۲۹ آبان ۱۴۰۳) عقب‌نشینی معنادار ایران‌خودرو | این خودرو‌ها گران نمی‌شوند دستور بانک مرکزی به بانک‌ها: پرداخت وام اشتغال تسریع شود بلیت قطار‌های مسافری پنج‌ستاره ۳۰ درصد گران شد خاموشی‌ها فقط به‌اندازه ۳ درصد تقاضای برق است ثبت‌نام متولدین سال ۱۴۰۲ برای دریافت سهام رایگان آغاز شد مزد ۱۴۰۴ به‌زودی بررسی می‌شود (۲۹ آبان ۱۴۰۳) رجیستری گوشی‌های آیفون آغاز شد + عکس (۲۹ آبان ۱۴۰۳) صعود بورس بر قله شش‌ماهه | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲۹ آبان ۱۴۰۳) رشد قیمت خودرو‌های خارجی در سایه تحول بازار داخلی‌ها (۲۹ آبان ۱۴۰۳) تخت گاز قیمت‌ها در بازار آزاد خودرو داخلی (۲۹ آبان ۱۴۰۳) | افزایش قیمت‌ها تا ۳۰ میلیون تومان قیمت طلا و سکه امروز در مشهد چقدر رشد کرد؟ (۲۹ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۹ آبان ۱۴۰۳) | نوسان دلار در کانال ۶۸ هزار تومان بازدید معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی از گمرک شهید مطهری مشهد فوری | شورای رقابت قیمت‌های جدید خودرو را تأیید کرد سود ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی دلالان از سفته‌بازی در بازار خودرو موضوع مسکن کارگران، بحرانی‌تر شد | کارگران با حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی چه بخرند؟ هوای کلانشهر مشهد، همچنان ناسالم (۲۹ آبان ۱۴۰۳) ویدئو | معافیت مالیاتی ۹۰ درصد مشاغل آزاد و حقوق‌های کمتر از ۲۴ میلیون تومان سهم درآمد‌های شهرداری‌ها از سرفصل درآمد‌های پایدار، بین یک تا دو درصد! ماهانه ۴۶۰ هزار تومان قدرت خرید کارگران آب می‌رود رفع ناترازی انرژی با توسعه نیروگاه‌ها و مولد‌های خورشیدی نماینده مجلس: مجلس⁩ تعرفه واردات خودرو⁩ را پایین خواهد‏ آورد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۹ آبان ۱۴۰۳) | سیر و پیاز چند؟ یک نماینده مجلس: دولت درصورت تصمیم‌گیری برای افزایش قیمت خودرو، از آذرماه حقوق‌ها را به دلار پرداخت کند سلطان مصرف‌ برق در تهران شناسایی شد | مصرف یک نفر به اندازه یک شهرک ۱۴۰۰ نفره! پیش بینی قیمت دلار (سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳)| ثبات ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ثبت ۸۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۰۹۵۱۴
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۸
ثبت  ۸۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در خراسان رضوی
کشف فرار‌های مالیاتی بار افزایش درآمد‌های دولت را از دوش شناسنامه‌دار‌ها بر‌می‌دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز گاهی برخی اتفاق‌ها در گذشته، ارمغانش برای آینده دل‌شوره است و نگرانی. هرچند همه بگویند نگران نباشید، این‌بار با گذشته فرق دارد. حالا اینکه این‌ها چه ربطی به مالیات دارد، با تکرار چند جمله که این روز‌ها زیاد می‌شنوید و بعد ارتباط آن‌ها به یکدیگر توضیح می‌دهیم. پس از انتشار لایحه بودجه مشخص شد که «درآمد‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۳ معادل ۴۹.۸ درصد افزایش یافته است.» این جمله باعث نگرانی افراد زیادی به ویژه در حوزه تولید شد. به اعتقاد فعالان اقتصادی، این افزایش بار هزینه‌ها را بر دوش افراد شناخته شده برای سازمان امور مالیاتی سنگین‌تر خواهد کرد.

حالا باتوجه به اینکه ۹۶ درصد بنگاه‌های اقتصادی خراسان رضوی متوسط و خرد و مربوط به بخش خصوصی است و بیش از ۹۸ درصد درآمد‌های دولت در استان مربوط به مالیات‌های دریافتی است، این نگرانی برای فعالان اقتصادی در خراسان رضوی زیاد است. به دنبال این نگرانی‌ها در بین فعالان اقتصادی در همه کشور مسئولان و رسانه‌های دولتی نوشتند که «نگران نباشید افزایش درآمد‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۳ قرار نیست از جیب کسانی برداشت شود که تابه‌حال در پرداخت مالیات صادقانه عمل می‌کردند، بلکه قرار است با تمرکز بر فراریان مالیاتی باشد.»

حالا می‌خواهیم این وعده‌های مسئولان را با عملکرد خراسان رضوی در دولت سیزدهم در کشف فرار‌های مالیاتی مقایسه کنیم. شاکر رضا مریدی، مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی، اعلام کرد که ۸ هزارو ۵۷۷ میلیارد تومان «کتمان درآمد و فروش» یا همان فرار مالیاتی در استان کشف شده که از محل شناسایی این موارد بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول‌شده است.

بگذارید همین‌جا این نکته را بگوییم که رقم کتمان درآمد یا همان فرار مالیاتی به معنی میزان مالیات دریافتی از فراریان نیست، بلکه به معنی بخشی از درآمدی است که در اسناد مالی تحویل داده شده به سازمان امور مالیاتی نیامده است. حالا آیا این میزان شناسایی کم است یا زیاد؟

بگذارید به این سؤال این‌طور پاسخ دهیم. باتوجه به انتشارنیافتن جداول در بودجه ۱۴۰۳ هنوز میزان سهم خراسان رضوی از سهم درآمد مالیاتی کشور مشخص نیست. اما بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ مجموع درآمد‌های تکلیفی استان معادل ۱۹ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان بوده است، حالا این عدد را با مالیات دریافت شده از کشفیات که معادل ۸۰۰ میلیارد تومان در طی دو سال ونیم بوده است مقایسه کنید، آن وقت متوجه می‌شوید که مالیات دریافت شده از این کشفیات فقط حدود ۴ درصد درآمد‌های تکلیفی استان در امسال است.

این یعنی اگر روند همین‌طور پیش برود بازهم بار افزایش درامد مالیاتی بر دوش افراد شناسنامه‌دار در سازمان امور مالیاتی خواهد بود. حالا آن‌طور که مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی می‌گوید: این میزان کشف مربوط به ۱۱۸ پرونده مالیاتی در دولت سیزدهم بوده است. حالا هرچند اعلام نشده که این پرونده‌ها مربوط به کدام دسته شغلی است، اما اگر بخواهیم یک مثال ملموس از کتمان درآمد و فروش بزنیم، شاید یکی از این پرونده‌ها مربوط به یکی از آن پزشکان، طلافروشان یا کاسبانی باشد که بعد از اتصال کارت‌خوان‌ها به پرونده مالیاتی، خریداران را مجبور به کارت به کارت یا پرداخت پول نقد می‌کردند.

همچنین به گفته مریدی با توجه به تشکیل اداره مبارزه با پول‌شویی و فرار مالیاتی و رصد میدانی کارکنان این اداره، افزایش میزان وصولی اداره کل از محل مبارزه با فرار مالیاتی و دستیابی به منابع جدید، تأمین شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->