وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

حدود ۱۸هزار کودک کمتر از ۵ سال خراسان‌رضوی مشمول سبد حمایت تغذیه‌ای شدند

  • کد خبر: ۲۰۹۹۷۸
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱
حدود ۱۸هزار کودک کمتر از ۵ سال خراسان‌رضوی مشمول سبد حمایت تغذیه‌ای شدند
مسئول قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: ۱۷ هزار و ۸۰۰ کودک از ۲۴ هزار کودک کمتر از پنج سال دچار سوءتغذیه و نیازمند حمایت معیشتی منطقه زیرپوشش این دانشگاه مشمول برنامه مراقبتی و حمایتی دولت قرار گرفتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر محمد احمدیان در نشست خبری تشریح اقدامات قانون جوانی جمعیت در بین خبرنگاران اظهار کرد: تحول در حوزه جمعیت از سال ۱۳۹۳ آغاز و پس از فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر جدیت در طرح مذکور، این قانون در سال ۱۴۰۰ تصویب و از سال ۱۴۰۱ به مرحله اجرا درآمد.

وی ادامه داد: بر این اساس، یکی از تکالیفی که برعهده وزارت بهداشت گذاشته شد، حذف تبلیغات فرزند کمتر و جمع‌آوری اقلام پیشگیری از بارداری بود؛ اقلامی که اینک به عنوان مصارف درمانی در داروخانه‌ها فروخته می‌شوند و پیشتر رایگان در اختیار متقاضیان قرار می‌گرفتند.

احمدیان افزود: کارگاه‌های اقناع‌سازی خانواده برای فرزندآوری، بخش دوم اقدامات ماست که در این طرح، ۱۸۰۰ واحد خدمتی برای جوانی جمعیت فعال شده‌اند و ۱۴۰۰ نفر نیروی مراقبت سلامت هم آموزش‌های ۸ ساعته را پشت سرگذاشته‌اند. همچنین در روستا‌ها نیز ۴۰۰ بهورز این آموزش‌ها را سپری کرده و مشغول ارائه مشاوره و اقدامات بهداشتی و درمانی هستند.

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در فرم‌های پایش سلامت و مراقبت بهداشتی، بخش مربوط به فرزندآوری اضافه شده است که از مخاطب پرسیده‌ایم آیا علاقه‌مند به فرزندآوری هستند یا خیر؟

وی یادآور شد: برای پیشبرد طرح‌های قانون جوانی جمعیت، هر خانواده برای بقای نسل خود به حداقل ۳ فرزند احتیاج دارد؛ بنابراین ما برای خانواده‌های متقاضی فرزند یا دارای فرزند، مراقبت‌های چندسطحی درنظرگرفته‌ایم که عمده آن، ۹ نوبت مراقبت دوره بارداری همراه با ۲ نوبت آزمایشات حین بارداری به‌علاوه درمان و آموزش مادر طی ۴۵ روز نخست تولد نوزاد است.

نرخ پایین باروری در خراسان رضوی

محمدیان در ادامه صحبت‌های خود به شاخص‌های فرزندآوری اشاره کرد و گفت: براساس یک پیمایش ۵ ساله، نرخ باروری استاندارد کشوری ۱.۹ درصد و در استان ما ۲.۵ درصد بوده است.

وی ادامه داد: این آمار با کاهش مواجه شده است؛ به گونه‌ای که اکنون نرخ کشوری ۱.۶ درصد و نرخ استان ما ۱.۸ درصد است.

این پزشک مسئول خاطرنشان کرد: اگر نرخ باروری ۲.۵ درصد باشد بقای نسل، بیش از ۲.۵ درصد افزایش جمعیت و ۱.۸ درصد و کمتر نیز چاله جمعیتی برای ماست.

وی به عدم  آمادگی خانواده‌ها برای فرزندآوری اشاره و تصریح کرد: زوج‌های جوان در ۵ سال نخست زندگی عمدتا تمایلی به فرزندآوری ندارند که ریشه آن الزاما مسائل اقتصادی نیست و بخش بزرگی از آن به تحکیم روابط عاطفی و فهم میان دو طرف باز می‌گردد؛ بنابراین وظیفه ماست تا با مشاوره و آموزش، شرایط را برای افزایش جمعیت فراهم آوریم.

یارانه تغذیه ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی

مسئول قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ماده ۲۴ قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و توضیح داد: طبق قانون، خانواده‌های دارای نوزاد و کودک کمتر از ۵ سال می‌توانند یارانه معیشتی بین ۶۰۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان دریافت کنند که خوشبختانه استان ما در تامین این یارانه پیشتاز بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->