غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سبز شدن گرینلند پس از حدود ۱۰۰۰ سال چه تاثیری بر کره زمین می‌گذارد؟

  • کد خبر: ۲۱۲۳۱۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۸
سبز شدن گرینلند پس از حدود ۱۰۰۰ سال چه تاثیری بر کره زمین می‌گذارد؟
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که به دلیل گرم‌شدن کره زمین، ورقه یخی در گرینلند به سرعت در حال ذوب شدن است و پوشش گیاهی در حال جایگزین‌شدن در این سرزمین است.

شهرآرانیوز - ممکن است لازم باشد در مورد اصطلاح قدیمی «گرینلند یخ است، ایسلند سبز است» تجدیدنظر کنیم. (گرینلند به معنای تحت اللفظی سرزمین سبز و ایسلند با تلفظ صحیح‌تر آیسلند به معنای سرزمین یخ.)

به گفته جاناتان کریویک، یکی از نویسندگان این تحقیق و استاد زمین‌شناسی دانشگاه لیدز در بریتانیا، بخش‌هایی از گرینلند برای اولین‌بار از زمان حضور وایکینگ‌ها در این منطقه - در حدود ۱۰۰۰ سال پیش - دوباره سبز می‌شود.

این مطالعه گزارش می‌دهد که در مناطقی که در چند دهه پیش برف و یخ وجود داشت، اکنون از بوته‌ها به همراه سنگ‌های بایر و تالاب‌ها پوشیده شده است.

میزان آب‌شدن یخ‌ها در گرینلند چقدر بوده است؟

این مطالعه گزارش می‌دهد که حدود ۲۸۵۰۰ کیلومتر مربع از یخ‌های گرینلند و یخچال‌های طبیعی این منطقه در سه دهه گذشته ذوب شده‌اند.
به طور کلی، مساحت از دست‌رفته یخ در ۳۰ سال گذشته در گرینلند کمی بیشتر از اندازه ایالت ماساچوست در آمریکاست و حدود ۱.۶ ٪ از کل پوشش یخ و یخچال‌های طبیعی گرینلند را تشکیل می‌دهد.

کریویک می‌گوید: «گرم‌تر شدن دما با تغییرات پوشش زمینی که در گرینلند مشاهده می‌کنیم مرتبط است. با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا، ما توانسته‌ایم تصویر دقیقی از تغییرات پوشش زمینی که در حال وقوع است به دست آوریم.»

اطلاعاتی که از زمان وایکینگ‌ها به دست آمده نشان می‌دهد که پوشش گیاهی در آن زمان گسترده‌تر بوده است. کاریویک در این مورد معتنقد است: «آخرین باری که گرینلند به این مقدار سرسبز بوده احتمالاً در دوره گرمایش هوا در قرون وسطی (تقریباً ۹۰۰ تا ۱۳۰۰ پس از میلاد) بوده است. همانطور که آثار به دست آمده از وایکینگ‌ها نشان می‌دهد ورقه یخ در آن زمان نسبت به امروز وسعت کمتری داشت و احتمالاً پوشش گیاهی آن در آن زمان نیز گسترده‌تر بوده است.»

چرا وجود یخ در گرینلند مهم است؟

چرا باید به اتفاقاتی که در گرینلند می‌افتد اهمیت بدهیم؟ مایکل گریمز، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: «از بین‌رفتن توده یخ در گرینلند، علاوه بر تأثیرات محلی بر مردم و گیاهان و جانوران، نقش مهمی در افزایش سطح جهانی دریا‌ها خواهد داشت، روندی که چالش‌های مهمی را هم اکنون و هم در آینده ایجاد می‌کند».

به گفته ناسا، اگر تمام یخ‌های گرینلند ذوب شوند، دریا‌های جهانی حدود ۷ متر بالا خواهند آمد. علاوه بر این، نفوذ آب شیرین به اقیانوس می‌تواند بر جریان‌های زیر آب تأثیر گذاشته که این باز هم بر آب و هوای سراسر جهان تأثیر می‌گذارد.

آیا گرینلند همچنان سبزتر خواهد شد؟

جواب کوتاه به این سوال مثبت است. کریویک می‌گوید: «پیش‌بینی می‌شود که یخ‌ها در گرینلند بیشتر کاهش یابد و با سرعتی بیشتر نسبت به دهه‌های اخیر و به مرور زمان سبز شدن را از طریق گسترش پوشش گیاهی ترویج کند. این مطالعه نشان می‌دهد که در حال حاضر این روند با سرعت در حال انجام است.»

لازم به ذکر است که این مطالعه در مجله معتبر بریتانیایی Scientific Reports منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->