اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

انتشار کتابی درباره «فرازوفرود نمایش در ایران»

  • کد خبر: ۲۱۳۷۲۱
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۸
انتشار کتابی درباره «فرازوفرود نمایش در ایران»
پنجمین جلد از کتاب «ادبیات نمایشی در ایران» انتشار یافت.

به گزارش شهرآرانیوز، جلد پنجم کتاب ادبیات نمایشی در ایران با عنوان فرعی فرازوفرود نمایش در ایران (۱۳۵۷-۱۳۳۲)، نوشته جمشید ملک‌پور، چاپ و منتشر شد.

در جلدهای اول تا چهارم این کتاب، نویسنده کوششِ ایرانیان در دوران مشروطه و حکومت رضاشاه پهلوی، و نیز اقتباس‌ها و نقد و نظریه‌های نمایشی در این دوره‌ها را بررسی کرده بود.

انتشار کتابی درباره «فرازوفرود نمایش در ایران»

اما جلد پنجم ادبیات نمایشی در ایران روایت ملک‌پور از اوضاع این هنر در سال‌های پس از کودتای ۲۸ مرداد است. ناشر در معرفی این جلد آورده است:

بعد از کودتای سال ۱۳۳۲ و شکست نهضت ملی مصدق و بربادرفتن آرمان بسیاری از روشنفکران، به‌ویژه روشنفکران جناح چپ، و استقرار دولت نظامی و سرکوب هرگونه تجمع روشنفکرانه و تعطیلی نهادهای فرهنگی و هنری، حکومت، با توجه به تجربه‌ دهه بیست و استفاده از تئاتر از طرف جناح‌های سیاسی، تصمیم به پاکسازی کامل تئاتر گرفت. تعدادی به تبعید رفتند و تعدادی برای همیشه کنار کشیدند و تعدادی از چپ و راست جذب سینما شدند. اما به‌تدریج دوباره حرکت‌های تئاتری به‌خصوص از طرف جوانان علاقه‌مند آغاز شد و «اداره تئاتر» و «کارگاه نمایش»، دو نهاد تئاتری، تحت مالکیت و نظارت دولت قرار گرفتند و گروهی مثل «انجمن تئاتر ایران» تحت تأثیر چپِ نو، مستقل از حزب توده، در طرف دیگر و در تقابل با حکومت و تئاترهای حکومتی. وقتی که در دهه‌ چهل توجه به ادبیات زیاد شد، توجه به نمایشنامه هم به‌عنوان یکی از شاخه‌های ادبیات افزون شد و سبب گردید تا نمایشنامه‌ها چاپ و خوانده شوند که در این میان غلامحسین ساعدی و نمایشنامه‌هایش بیشترین نقش را پیش از انقلاب در اشاعه نمایشنامه و نمایشنامه‌نویسی پیدا می‌کند.

این کتاب را انتشارات توس در ۳۳۶ صفحه و به‌قیمت ۳۹۰هزار تومان چاپ و روانه بازار نشر کرده است.

منبع: ایبنا و تارنمای انتشارات توس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->