توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد جزئیات اجرای طرح پیشخان زیارت | امکان جلوه‌نمایی رضوی در ۲ هزار نقطه مشهد آماده‌سازی خیابان امام رضا(ع) برای راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد سرویس دهی رایگان ناوگان اتوبوسرانی مشهد به دانش آموزان ویژه مراسم راهپیمایی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) سرویس‌دهی رایگان متروی مشهد به راهپیمایان در ۱۳ آبان ۱۴۰۳ افزودن ۲ خط پروازی خارجی به پرواز‌های فرودگاه مشهد
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر: ۲۹۷ میلیارد تومان برای توسعه و بهسازی مساجد مشهد اختصاص یافت

  • کد خبر: ۲۱۷۹۷۳
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۱
رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر: ۲۹۷ میلیارد تومان برای توسعه و بهسازی مساجد مشهد اختصاص یافت
رئیس کمیسیون سامان‌دهی حاشیه‌شهر شورای اسلامی شهر مشهد گفت: براساس رویکرد مسجدمحوری شورای ششم، در دو سال گذشته 297میلیارد تومان اعتبار برای بهسازی و توسعه مساجد اختصاص یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز مجید طهوریان‌عسکری با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره مسجد، اظهار کرد: ایشان تأکید ویژه‌ای بر تقویت جایگاه مساجد داشته‌اند. براساس همین فرمایشات و تأکیدات، رویکرد مسجد‌محوری در دستورکار ویژه شورای ششم قرار گرفت و دو سال قبل ۱۶۸ مسجد با اعتبار ۳ میلیارد تومان بهسازی شدند.

وی افزود: در سال گذشته ۳۰۰ مسجد با اعتبار بیش از ۶۷ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ هم ۴۷۰ مسجد با اعتبار بیش از ۲۳۰ میلیارد تومان حمایت شده‌اند و این افزایش اعتبار و تعداد مساجد هدف نشان‌دهنده اهتمام ویژه مدیریت شهری در این حوزه است.

مسجدمحوری، عامل افزایش سرمایه اجتماعی

رئیس کمیسیون سامان‌دهی حاشیه‌شهر شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: تبدیل‌شدن مساجد به کانون تحولات فکری و فرهنگی هر محله، نیازمند تحول در شیوه‌های مدیریت و سیاست‌گذاری در سطوح مختلف است. مسجدمحوری می‌تواند نتایج اثربخشی برای مدیریت شهری ازجمله افزایش سرمایه اجتماعی مدیریت شهری و کاهش مشکلات، معضلات و مسائل شهری به‌همراه داشته باشد.

طهوریان‌عسکری بیان کرد: به همین دلیل، توسعه و بهسازی مساجد و افزایش سطح تأثیرگذاری مساجد در امور مختلف اجتماعی و فرهنگی در دستورکار قرار گرفت و مصوبه ارتقای نقش مساجد به‌عنوان عنصر هویت‌بخش یا مسجدمحوری به تصویب رسید.

وی گفت: این مصوبه با راهبرد‌های ارتقای کارکرد‌های فرهنگی‌اجتماعی مساجد، ارتقای نقش مساجد در تصمیم‌سازی و حکمرانی محلی و شهری، ارتقای نقش و جایگاه مساجد در هویت‌بخشی محلات و روند توسعه شهری و هم‌افزایی و شبکه‌سازی مساجد در مناطق برای حل مسائل فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی ابلاغ شد. وی افزود: هدف از تصویب این طرح، افزایش نقش‌آفرینی مساجد در مناسبات اجتماعی و ابعاد مختلف زندگی مردم مانند دوران هشت‌سال دفاع مقدس بوده است؛ دورانی که مسجد خاستگاه اصلی کنشگری‌های سیاسی، اجتماعی، مذهبی و فرهنگی مردم جامعه بوده است.

طهوریان‌عسکری تصریح کرد: هم‌زمان با برنامه‌ریزی برای برگزاری طرح‌های فرهنگی بر اساس این مصوبه، طرح‌های ورزشی متعددی نیز دراین‌زمینه برگزار شده است که ازجمله آنها می‌توان به برگزاری دو همایش دوچرخه‌سواری با تأمین دوچرخه‌های اشتراکی (بایدو) برای ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری با هدف کاهش آلودگی و کاهش بار ترافیکی شهر اشاره کرد.

وی افزود: یکی‌دیگر از اقدامات در این زمینه، برگزاری جلسات ویژه دیدار‌های مردمی با مسئولان دستگاه‌های خدمت‌رسان بوده که دستاورد‌های ارزشمندی به‌دنبال داشته و به افزایش تعامل بین مردم و مسئولان و افزایش رضایتمندی مردم هر محله منتج شده است.

استقبال عمومی از بایدو

رئیس کمیسیون سامان‌دهی حاشیه‌شهر مشهد ادامه داد: ساخت و نصب ایستگاه دوچرخه اشتراکی (بایدو) در هم‌جواری مساجد نیز یکی‌دیگر از طرح‌های اجراشده در این زمینه است و طبق گزارش‌های رسیده، تاکنون با استقبال خوبی از سوی مردم روبه‌رو شده است.

طهوریان‌عسکری بیان کرد: همچنین با بهسازی و مناسب‌سازی مسیر‌های دسترسی و معابر ورودی مساجد برای استفاده افراد خاص ازجمله جانبازان، توان‌یابان و معلولان و طراحی مسیر‌های پیاده و سواره و توسعه ایستگاه‌های همگانی مانند اتوبوس، تاکسی و دوچرخه، زمینه‌سازی حضور حداکثری اقشار مختلف جامعه و دسترسی آسان به مساجد فراهم شده است.

وی گفت: امیدواریم با اجرای این مصوبه و ادامه روند اجرای طرح تا پایان شورای ششم، شاهد تقویت روزافزون جایگاه مساجد در سطوح مختلف باشیم و بتوانیم مساجد را به جایگاه اصلی‌شان که پایگاه‌های هویتی و محوری در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است، برسانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->