رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴ شهادت فرمانده ارشد مقاومت فلسطین در درگیری با نظامیان رژیم صهیونیستی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق تاریخی لندن و اتحادیه اروپا برای بازتنظیم روابط | امتیاز ماهیگیری در آبهای سرزمینی انگلیس در ازای تسهیل صادرات غذایی بلومبرگ: پوتین از دست برتر روسیه در جنگ اوکراین اطمینان دارد مجلس خبرگان رهبری به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد وزیر نیرو: بی‌آبی ضربه خود را به ما وارد کرد و نیروگاه‌های برقی ما از مدار تولید خارج شدند شهادت ۲۱۹ خبرنگار، از ابتدای جنگ غزه تاکنون (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) هنوز نامزدی به عنوان رقیب آقای قالیباف به صحنه نیامده است وزیر خارجه حکومت طالبان فردا راهی چین می‌شود رئیس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس: تعرفه اینترنت همراه، افزایش پیدا نمی‌کند مایک پنس از تصمیمات ترامپ در سفر به کشور‌های غرب آسیا انتقاد کرد بقائی: اینکه آمریکا به هیچ یک از روند‌های دیپلماتیک پایبند نیست از دشواری‌های مذاکره است احمدیان در تماس با مشاور امنیت ملی پاکستان: اجازه نخواهیم داد آرامش مردم منطقه بازیچه دشمنان شود عارف: سهم جهان اسلام از حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵ درصد است سفر وزیر معادن طالبان به تهران ایران و عمان در مسیر توسعه روابط | پزشکیان هفته آینده به مسقط می‌رود هشدار یمن به شرکت‌های هواپیمایی درباره ناامنی فرودگاه بن‌گوریون: مسیرتان را تغییر دهید خان‌یونس در آتش | ارتش اشغالگر، هم‌زمان با بمباران شدید، عملیات ویژه زمینی انجام داد واکنش ایران به بیانیه اتحادیه عرب در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی | تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی بخش لاینفک سرزمین ایران است امنیت یا معیشت، دوگانه دروغ | سهم صنایع دفاعی و مراکز نظامی از بودجه ۱۴۰۴ چقدر است؟ جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به سرطان مبتلا شد کشته شدن سه پلیس دولت موقت سوریه در پی انفجار در شهر المیادین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) حماس تکذیب کرد | آتش‌بس ۲ ماهه با صهیونیست‌ها صحت ندارد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران باید پمپ‌بنزین کشتی‌های خلیج فارس شود سخنگوی دولت مشهد را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دیدار پزشکیان با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ارمنستان چه گذشت؟ اعتراف رسانه‌های عبری: بعد از یک‌سال‌ونیم جنگ به هیچ هدفی نرسیدیم کشته شدن بیش از ۳۰۰ نیروی سازمان ملل در غزه
سرخط خبرها

چگونه اوکراین «پناهگاهی امن برای داعش» شد

  • کد خبر: ۲۱۹۸۱۰
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
چگونه اوکراین «پناهگاهی امن برای داعش» شد
غرب مدت‌هاست که از این موضوع خبر دارد که صد‌ها نیروی شبه‌نظامی داعش در اوکراین در حال فعالیت هستند- که اگر این روند با همین سرعت ادامه داشته باشد، اوکراین را به پناهگاهی امن برای تروریست‌ها تبدیل خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، خبرگزاری اسپوتنیک در مطلبی به بررسی روند تبدیل کشور اوکراین به پناهگاهی امن برای تروریست های داعشی پرداخته و در آن نوشته است: در جولای ۲۰۱۵ متئو سالوینی عضو پارلمان ایتالیا به فدریکا موگرینی نماینده ویژه روابط خارجی و سیاست امنیتی وقت اتحادیه اروپا گفت که اسلام‌گرایان بسیاری در اوکراین فعالیت دارند.

این موضوع بعد از این مطرح شد که روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی ادعا کرد که اوکراین از حضور هواداران چچنی داعش در نبرد علیه شورشیان جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک استفاده می‌کند.

این روزنامه در آن زمان نوشته بود که حداقل سه گردان از اسلام‌گرایان هوادار داعش در کنار ملی‌گرایان اوکراینی با شورشیان و جدایی‌طلبان جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک می‌جنگند- که البته یکی از این گروه‌ها به نام گروه شیخ‌منصور وابسته به راست‌های افراطی اوکراین بود که نقش مهمی در برکناری ویکتور یانوکوویچ رئیس‌جمهور اوکراین در فوریه ۲۰۱۴ داشتند. در آن زمان مقامات اوکراین دو عضو گروه شیخ‌منصور را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کردند.

چهار سال بعد روزنامه ایندیپندنت درباره یکی از شبه‌نظامیان سرشناس داعش، سزار توخوساشویلی معروف به البرا شیشانی فرمانده گرجستانی‌الاصل داعش گزارشی منتشر کرد که در آن ادعا شده بود که سرویس امنیتی اوکراین به دلایلی نامعلوم چشم بر حضور توخوساشویلی در این کشور بسته است.

در آن گزارش ورا میرونوا محقق متخصص در موضوع جهاد به این روزنامه گفته بود که صد‌ها جنگجوی داعش پس از شکست این گروه در سوریه و عراق خود را به اوکراین رسانده‌اند.

در دسامبر ۲۰۲۰ نیز یک روزنامه‌نگار تحقیقی لهستانی به نام پاول پینیازک نگرانی‌های خود را درباره این که اوکراین دارد به پناهگاهی امن برای تروریست‌های داعش تبدیل می‌شود، مطرح کرد. او در گزارشی که در این زمینه تنظیم کرده بود، داستان اوکراینی‌های هوادار داعش را روایت کرده و با شماری از آنها در کی‌یف مصاحبه کرده بود.

روزنامه‌نگاران بسیاری نوشته‌اند که اوکراین سال‌های سال یک مرکز ترانزیت کلیدی برای تروریست‌هایی بوده که به سوریه سفر می‌کردند یا از سوریه به اروپا بازمی‌گشتند. این روند بعد از کودتای فوریه ۲۰۱۴ و آغاز جنگ کی‌یف در دونباس تشدید شد- که دلیل اصلی آن البته اهمیت بیشتر این درگیری‌ها و بی‌توجهی سرویس‌های امنیتی اوکراین به تحرکات جنگجویان داعش بود. اتفاقی که باعث شد جهادی‌هایی که پس از بازگشت به کشور‌های خود با موانعی مواجه می‌شدند، تصمیم به استقرار در اوکراین بگیرند.

منبع: شفقنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->