گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی برق چند ساعته به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد
سرخط خبرها

نوسانات قیمتی مواد غذایی در بازار مشهد در سالی که گذشت

  • کد خبر: ۲۱۹۸۵۸
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵
نوسانات قیمتی مواد غذایی در بازار مشهد در سالی که گذشت
درماه مبارک رمضان و عید نوروز به علت افزایش مصرف روغن چه مصارف صنعتی (کارگاه‌های شیرینی، نبات و آبنبات و ...) و چه خانگی قیمت این کالا روند افزایشی به خود گرفت ولیکن باز هم زیر قیمت مصوب و بعضاً مصوب به فروش رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، در سالی که گذشت بازار حبوبات دارای هیجانات قیمتی بسیاری بود. البته تا دیماه شیب گرانی به صورت ملایم ولی ناگهان با شیب تندی قیمت‌ها افزایش پیدا نمود. تا آخر سال حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد گرانتر گردید به طوریکه از دیماه تا اسفند ماه تقریبا هفتگی بین ۵-۱۵ درصد افزایش قیمت داشت.

علت گرانی ناگهانی حبوبات در سال ۱۴۰۲ به این دلیل بود، چون ارزی که به واردات حبوبات اختصاص پیدا می‌کند از ارز تالار اول به ارز تالار دوم انتقال یافته بود و در پی این اتفاق قیمت ارز واردات حبوبات از ۲۸۵۰۰ تومان به ۴۲۲۰۰ تومان افزایش یافته بود، این تغییر سبب شد در طول چهار روز به طور متوسط ۲۰ هزار تومان به قیمت هر کیلو از حبوبات اضافه شود.

در مورد برنج نیز با افزایش ۲۰-۱۵ درصدی قیمت آن مواجه شدیم به طوریکه در ماه‌های پایانی سال عمده فروشان برنج شمال از فروش این کالا به شهرستان‌ها خودداری و به صورت قطره چکانی عرضه می‌کردند. این افزایش قیمت، برآمده از تضمین دولت بر خرید برنج‌های پرمحصول بود. البته مجاب کردن واردکننده به ازای هر میزان واردات برنج پاکستانی به همان نسبت خرید برنج ایرانی باید نیز در این افزایش قیمت بی تأثیر نبود.



روغن نیز، به میزان کافی در بازار موجود بود و حتی قیمت آن در تابستان ۱۴۰۲، کاهش ۱۵ درصدی نیز داشت. این کاهش قیمت به دلیل ارزان شدن مواد اولیه تولید روغن در سطح جهان اتفاق افتاد و، چون مواد اولیه تولید روغن در ایران وارداتی است و با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی وارد می‌شود، این کاهش جهانی قیمت به ارزان‌تر شدن تولید روغن انجامید و با هماهنگی وزارت جهاد کاهش قیمت مصرف‌کننده را نیز دربرداشت؛ با این حال ارزان شدن روغن چندان به تحریک تقاضا نینجامید و به طور کلی الگوی خرید مردم این گونه است که وقتی کالایی گران و کمیاب می‌شود به خرید آن ترغیب می‌شوند و کاهش قیمت تمایل به خرید را برنمی‌انگیزد.

در ماه مبارک رمضان و عید نوروز نیز به علت افزایش مصرف روغن چه مصارف صنعتی (کارگاه‌های شیرینی، نبات و آبنبات و ...) و چه خانگی قیمت این کالا روند افزایشی به خود گرفت ولیکن باز هم زیر قیمت مصوب و بعضاً به مصوب رسید.

اقلام دیگر مواد غذایی نیز تحت تأثیر افزایش دلار و گران شدن برخی مواد اولیه وارداتی کارخانجات این کالا‌ها نیز روند افزایش به خود گرفت. مثلا قیمت ماکارونی هم نیز از ۲۴۰۰۰ تومان به ۲۷۰۰۰ تغییر قیمت داد. همچنین قیمت تن ماهی و چای و یا اقلام لبنی هم از افزایش قیمتی بی بهره نبودند.

به هر حال قیمت حبوبات و برنج و نیز روغن نسبت به هفته گذشته تغییر چندانی نداشته و با توجه به تعطیلات عید نوروز فعلا بازار عمده فروشان حالت نیمه تعطیل دارد.


جدول رصد قیمت کالاهای منتخب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->