پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

گلایه شهروندان از پیچ‌و‌خم‌های تهیه دارو‌های خاص

  • کد خبر: ۲۲۳۶۱۱
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
گلایه شهروندان از پیچ‌و‌خم‌های تهیه دارو‌های خاص
دارو‌ها در شورای عالی بیمه و با نظر متخصص و فوق تخصص در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

انسیه شهرکی | شهرآرانیوز؛ وقتی اسم بیماری می‌آید شرایط بد و ناخوشایند گریبان بیمار و خانواده‌اش را می‌گیرد. درد و رنج و سختی ذاتی بیماری است که جسم و روح فرد را نشانه می‌گیرد. در این میان وجود برخی موانع و به گفته شهروندان، بی‌مهری و چوب لای چرخ گذاشتن‌ها هم بر این رنج و درد می‌افزاید.

دغدغه تهیه داروی مادر

یک سال است درد و رنج بیماری مادر، او را از خواب و خوراک انداخته و همه فکر و ذکرش مادر و پرستاری از او شده است، اما حالا تهیه داروهایش او را مستأصل‌تر کرده است. این شهروند به صدای مردم مشکلش را این‌طور توضیح می‌دهد: مدت‌هاست مادرم به علت بیماری کبد و پانکراس زیرنظر یکی از بهترین متخصص‌های گوارش مشهد در حال معالجه است. در این ارتباط چند وقت قبل جراحی شد.

این شهروند مشهدی در ادامه بیان می‌کند: تا حالا برای دریافت دارو‌های مادرم با مسئله‌ای رو‌به‌رو نبودم و داروهایش را از داروخانه‌های سطح شهر با پرداخت هزینه‌های اندک دریافت می‌کردم. چندروز قبل بود که به داروخانه‌ای در خیابان احمدآباد مراجعه کردم تا آخرین نسخه پزشک و دارو‌های مادرم را بگیرم و زودتر به او برسانم. در کمال ناباوری متصدی داروخانه پاسخ داد این دارو، آزاد است و هزینه فقط یک قلم آن حدود یک‌میلیون‌و ۵۰۰ هزار تومان است.

تجویز دارو‌های خاص با فوق تخصص

این شهروند در ادامه بیان می‌کند: وقتی با حالت اعتراض به او گفتم چند ماه است این دارو را با بیمه تهیه می‌کردم، چرا اکنون باید آزاد خریداری کنم. مسئول فنی داروخانه رو به من کرد و این‌طور جوابم را داد که داروی موردنظر را باید پزشک فوق تخصص تجویز کند تا ما بتوانیم آن را به شیوه قبل و با بیمه برایتان محاسبه کنیم.

هرچه به او می‌گفتم یکی از بهترین متخصص‌های گوارش مشهد تشخیص داده و این دارو را برای بیمارم تجویز کرده است، شنوای حرفم نبود. شانسم را در داروخانه‌ای دیگر هم امتحان کردم. اما دقیقا با همان پاسخ روبه‌رو شدم که این داروی خاص را سازمان بیمه‌گر فقط با شرط تجویز فوق‌تخصص تقبل می‌کند.

این بانوی جوان درخواستش را این‌طور مطرح می‌کند: صدای ما را که زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستیم به مسئولان برسانید، خدا را خوش نمی‌آید با این همه تحمل رنج بیماری عزیزمان، مریض و همراهانش را با این قوانین دست‌و‌پاگیر اذیت کنند. اگر بر اثر دیر رسیدن دارو، حال مادرم بدتر شود، چه کسی پاسخ‌گوست؟

درد هزینه آزاد

سرش رو به پایین است و شانه‌های افتاده‌اش غم و غصه‌اش را دوچندان نشان می‌دهد. با نسخه‌ای در دست کنار جدول داروخانه‌ای در بولوار وکیل‌آباد نشسته است. چند رهگذر سمت او می‌روند تا به او کمک مالی کنند. با حالتی بغض‌آلود می‌گوید: متکدی نیستم و فقط پدری هستم که فرزندش بیمار است.

پای حرفش که می‌نشینم از رنج بیماری گوارش دختر نوجوانش و دارو‌هایی که مجبور است آزاد تهیه کند می‌گوید. اینکه هر زمان و هر دارویی یک قاعده و قانون دارد. یک بار بیمه‌ای حساب می‌کنند بار دیگر می‌گویند باید همان دارو را آزاد تهیه کنید. این فراز‌و‌نشیب‌ها حسابی کلافه‌اش کرده است.

مجری هستیم

آنچه را شنیده‌ایم با سید علی جعفری‌نژاد، رئیس انجمن داروسازان استان خراسان‌رضوی درمیان می‌گذاریم. او برای پاسخ به عبارتی مختصر بسنده می‌کند: ما فقط مجری هستیم.
توضیح بیشتر او در برابر پرسش‌ها به این صحبت ختم می‌شود که قوانین را سازمان‌های بیمه‌گر تعیین می‌کنند و داروخانه‌ها باید دقیقا طبق آن رفتار کنند.

به گفته جعفری‌نژاد، آنها نیز بیکار ننشسته و در نشست‌هایی با مسئولان ذی‌ربط این مشکلات را مطرح کرده‌اند، اما باز هم ناگزیرند تابع همان قوانین و مقرراتی باشند که در برخی موارد خوشایند بیمار و همراهش نیست.

تعیین دستورالعمل‌ها در شورای عالی بیمه

غلامرضا خزاعی، رئیس اداره روابط عمومی و امور فرهنگی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان خراسان رضوی نیز در ادامه می‌گوید: قوانین را سازمان بیمه تعیین می‌کند و هر چند وقت یک‌بار به‌روز می‌شود.

خزاعی می‌افزاید: بسیاری از دارو‌های تشخیصی و درمانی در شورای عالی بیمه با نظر متخصص و فوق‌تخصص در اختیار بیمار قرار می‌گیرد و این مسئله فقط برای سازمان تأمین اجتماعی نیست.

به گفته رئیس اداره روابط عمومی و امور فرهنگی مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان، به طور حتم دارو‌های موردنظر بیماران نیز طبق همان دستورالعمل شورای مذکور باید از سوی فوق تخصص تجویز شود، اما همراه بیمار می‌تواند با همان نسخه به مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی در خیابان کوهسنگی‌۱۶ مراجعه کند تا پزشک معتمد آن را تأیید و آن را همچون گذشته دریافت کند.

خزاعی به این نکته نیز اشاره دارد: از سوی دیگر گاهی بحث مالی این دارو‌ها مطرح نیست و به سبب عارضه‌های احتمالی آنها ممکن است آن داروی خاص، یک بازه زمانی مصرف داشته باشد. به عنوان مثال برای دارویی بازه یک‌ساله مطرح است. در حوزه قوانین وضع شده برای مصرف دارو‌های خاص باید به این موضوع نیز اشاره داشت که سازمان‌های بیمه‌گر که متشکل از متخصصان است زمان یا دستور مصرف را با ملاحظات خاص مشخص می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->