آخرین وضعیت ترافیکی محور‌های شمالی کشور (۲۵ دی ۱۴۰۳) دانشگاه درباره مسائل فرهنگی و ارزش‌های اجتماعی، دینی و فرهنگی جامعه مسئول است طهرانچی: دانشگاه آزاد می‌خواهد حیات طیبه را برپا کند کمی «بیشتر»، کمی «کمتر» من، بابا و کارت‌پستال مریم امامی قیمت بلیت قطار‌های مسافری افزایش یافت؟ (۲۴ دی ۱۴۰۳) درس اول: رعایت انسان آنچه باید از طریق توسعه فردی رقم بخورد سالم‌ترین و مغذی‌ترین ماده غذایی جهان دیده شدن یک قلاده شغال در برخی پارک‌های مشهد | هنگام مواجه با حیوانات وحشی چه کاری انجام دهیم؟ تعطیلی برخی مدارس به دلیل شیوع آنفلوآنزا «شایعه» است بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست لغو سه پرواز رفت و برگشت فرودگاه کرمانشاه به دلیل شرایط نامساعد جوی مسیر (۲۴ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: ۳۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت‌های افزایش ظرفیت پزشکی نیاز داریم گرانی دارو گریبان‌گیر بیماران تالاسمی ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد (۲۴ دی ۱۴۰۳) تأمین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو امیرعلی اکبری: توله‌شیر را به یگان حفاظت محیط زیست تحویل می‌دهم تصادف مرگ بار در مشهد ماجرای رازآلود پرونده پدر گم شده را فاش کرد | باران پس از ۳۰ سال پدرش را پیدا کرد هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳) | بارش باران در سطح استان از پنجشنبه پدر خوب و نمونه بودن با دانستن رازورمزهای نقش پدری | پدرانه‌های یک مرد خرده روایت‌هایی از فرازونشیب زندگی پدران مشهدی | پناهی به نام پدر آیا مدارس به دلیل برگزاری مراسم اعتکاف تعطیل خواهند شد؟ + پاسخ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: مشارکت همگانی، در کاهش ضایعات مواد غذایی بسیار مؤثر است معاون وزیر آموزش و پرورش: شایعه تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوآنزا صحت ندارد فرماندار مشهد: تأمین اعتبار پروژه‌های حوزه آب شهرستان نیازمند پیگیری ویژه است «علی»، پرطرفدارترین نام برای پسران در خراسان رضوی
سرخط خبرها

چرا دمای روغن زمان سرخ کردن اهمیت دارد؟

  • کد خبر: ۲۲۴۶۸۳
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
چرا دمای روغن زمان سرخ کردن اهمیت دارد؟
با اینکه به نظر متناقض می‌رسد، اما سرخ کردن یک شیوه پخت خشک (Dry-Heat) محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، باور کنید یا نکنید دمای روغن مهمترین عاملی است که باعث می‌شود غذا طعم روغنی بگیرد به همین دلیل است که باید غذا را هنگام سرخ کردن گروه گروه کرده و هر گروه را جداگانه سرخ کنید.

چون اگر یک مرتبه مقدار زیادی غذا در روغن بریزید دمای روغن به طرز محسوسی کاهش یافته و در نتیجه لایه ترد به خوبی شکل نمی‌گیرد.

از طرفی باید دقت کنیم که دمای روغن بیش از حد بالا نرود چرا که سطح غذا قبل از پخت درون آن می‌سوزد.

از آنجا که حدود ۷۰ درصد روغنی که جذب غذا می‌شود در چند ثانیه اول خارج شدن غذا از روغن است، قرار دادن غذا روی دستمال راهی موثر برای کاهش محتوای چربی غذای سرخ شده است.

علم چه می‌گوید؟

آشپز‌ها زمانی که غذا را به شیوه عمیق (Deep) یا کم عمق Shallow سرخ می‌کنند بسته به دستور غذا، معمولا دمای روغن را در محدوده ۱۵۵ تا ۱۹۰ سانتی‌گراد تنظیم می‌کنند.

از آنجا که این محدوده دمایی بسیار بالاتر از نقطه جوش آب (۱۰۰) درجه است به محض قرار گرفتن ماده غذایی در روغن، رطوبت سطحی آن سریعا شروع به تبخیر کرده و در نتیجه حفره‌های کوچکی مانند رد پا از خود به جا گذاشته و مقدار کمی از روغن جای آن را می‌گیرد در نهایت زمانی که غذا پخته می‌شود لایه بیرونی پوشیده شده از نشاسته خشک و ترد می‌شود.

نکته: در روش عمیق ماده غذایی به طور کامل در روغن غوطه‌ور می‌شود، اما در روش کم عمق به صورت نصفه نیمه در روغن قرار می‌گیرد.

نتیجه گیری

هنگام سرخ کردن مواد غذایی تنظیم دمای روغن در محدوده ایده‌آل هر دستور غذایی مهمترین عامل تاثیرگذار بر میزان ترد شدن و طعم روغنی نگرفتن غذا‌های سرخ شده است.

برای فهمیدن اینکه آیا دمای روغن در آن محدوده قرار دارد یا خیر بهترین راه استفاده از دماسنج است.

روش‌های دیگر: استفاده از سیخ چوبی، ذرت پاپ کورن یک تکه، نان، یک دانه برنج و ...

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->