چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز
سرخط خبرها

نشانه‌ها و روش‌های درمان سنگ‌های بزاقی

  • کد خبر: ۲۲۴۸۵۹
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۲
نشانه‌ها و روش‌های درمان سنگ‌های بزاقی
سنگ‌های بزاقی که سیالولیتیازیس نیز نامیده می‌شوند، رسوبات معدنی سخت شده‌ای هستند که در غدد بزاقی تشکیل می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، این عارضه بیشتر افراد ۳۰ تا ۶۰ ساله را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مردان بیشتر از زنان به سنگ بزاقی مبتلا می‌شوند.

از مجموع سنگ‌های غدد بزاقی، ۸۰ درصد در غدد بزاقی زیر فکی تشکیل می‌شوند، اما این سنگ‌ها می‌توانند در هر یک از غدد بزاقی تشکیل شوند، ازجمله:

- غدد بزاقی بناگوشی یا پاروتید که در کنار صورت، نزدیک گوش قرار دارند.

- غدد بزاقی زیرزبانی که زیر زبان قرار دارند. (ناشایع)

- غدد بزاقی کوچک در داخل گونه یا لب‌ها، زیر زبان و زیر کام (نادر)

علت ایجاد سنگ بزاقی چیست؟

علت مشخص نیست، اما عوامل متعددی با تشکیل سنگ بزاقی مرتبط هستند:

-کم‌آبی بدن، به دلیل مصرف ناکافی مایعات، بیماری یا دارو‌هایی مانند دارو‌های مدر یا دیورتیک و دارو‌های آنتی‌کولینرژیک.

علائم سنگ‌های بزاقی

سنگ‌های بزاقی باعث تورم، درد یا هر دو در غده بزاقی می‌شوند. علائم زمانی بدتر می‌شوند که فرد در حال غذا خوردن یا در انتظار غذا خوردن باشد. دندان‌پزشک ممکن است در طول معاینات معمول در عکس‌برداری با اشعه ایکس متوجه سنگ‌های بزاقی بدون علامت شود.

علائم ممکن است در طی چند هفته ظاهر شوند و از بین بروند یا پایدار باشند. اگر سنگ به‌گونه‌ای حرکت کند یا رشد کند که مجرای غده را مسدود کند، علائم ممکن است بدتر شوند، نشانه‌ای از عفونی شدن غده، و ایجاد عارضه‌ای نام سیال‌آدنیت است.

تشخیص سنگ‌های بزاقی

پزشک از بیمار شرح‌حال می‌گیرد و به آرامی غدد بزاقی داخل دهان فرد را معاینه می‌کند.

اگر سنگی تشخیص داده شود، پزشک ممکن است تصویربرداری را برای رد سایر بیماری‌ها تجویز کند، ازجمله اینها:

تومور غدد بزاقی
عفونت غدد بزاقی
نشانگان شوگرن
سوءتغذیه
قرارگیری در معرض پرتوتابی
واکنش به ید تزریق‌شده در جریان یک بررسی تصویربرداری
مطالعات تصویربرداری، ازجمله توموگرافی کامپیوتری (CT) و سونوگرافی، می‌تواند سنگ‌های بزاقی را تشخیص داده و آنها را از سایر مشکلات متمایز کند.

درمان سنگ بزاقی

بیشتر سنگ‌های غدد بزاقی با درمان محافظه‌کارانه برطرف می‌شوند. بیماران دستورالعمل‌هایی را در مورد اعمال گرمای مرطوب و ماساژ ملایم بر روی غده بزاقی دریافت خواهند کرد. هیدراته ماندن بسیار مهم است. آب‌لیمو یا آب‌نبات‌های دیگر می‌تواند به تحریک ترشح بزاق کمک کند.

ایبوپروفن یا سایر دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) می‌توانند درد و تورم را کاهش دهند. اگر پزشک متوجه شواهدی از عفونت شود، ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز شود.

مهم است که پزشک را در مورداستفاده از دارو‌های که آب بدن را کم می‌کنند مانند آنتی‌هیستامین‌ها و دارو‌های آنتی‌کولینرژیک آگاه کنید.

اگر درمان محافظه‌کارانه نتواند سنگ بزاقی را بهبود بخشد، پزشک متخصص گوش و حلق و بینی بوسیله یک عمل جراحی با حداقل تهاجم به نام «سیالندوسکوپی» سنگ را خارج می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->