ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چه زمانی کلسیم بهتر جذب می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۲۵۶۸۸
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
چه زمانی کلسیم بهتر جذب می‌شود؟
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که کاهش دریافت کلسیم در وعده شام و در عوض افزایش آن در وعده صبحانه می‌تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، این مطالعه که در نشریه «بی ام سی پابلیک هلت» منتشر شد، دریافت کلسیم در رژیم غذایی بیش از ۳۶ هزار بزرگسال آمریکایی را با استخراج از نظرسنجی‌های ملی سلامت و تغذیه آمریکا بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار داد.

به گزارش مدیکال نیوز، شرکت کنندگان در این مطالعه ۱۷.۴۵۶ مرد، ۱۸.۷۰۸ زن و ۴.۰۴۰ بیمارمبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بودند. کلسیم دریافتی آنها از وعده‌های غذایی صبح و عصر به پنج ربع مختلف تقسیم شد.

افراد زیر ۲۰ سال، زنان باردار، افرادی که از مکمل‌های کلسیم استفاده می‌کردند، افرادی که بیش از ۴.۵۰۰ کیلوکالری در روز مصرف می‌کردند و افرادی که اطلاعات ناقصی داشتند، از مطالعه حذف شدند.

در نهایت، محققان دریافتند، پخش کلسیم در دو وعده غذایی بهترین راه برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی است. اما جایگزین کردن ۵ درصد کلسیم دریافتی از شام با وعده صبحانه، این خطر را به طور کلی ۶ درصد کاهش می‌دهد.

با این حال، نویسندگان این تحقیق به این مساله کرده‌اند که عوامل دیگری نیز وجود دارند که مشاهده نشده یا ناشناخته هستند که می‌توانند بر نتایج نهایی این تحقیق تأثیر بگذارند، و گروه‌های دیگر نژاد‌ها و کشور‌ها باید برای هر گونه اختلاف یا شباهت بررسی شوند.

بیماری‌های قلب و عروق مهمترین عامل مرگ و میر ایرانیان است، امراضی که بر اساس آمار‌های وزارت بهداشت و ثبت احوال، سالانه دست کم جان حدود ۱۴۰ هزار نفر را می‌گیرد و هزاران نفر را بستری، ناتوان و از کار افتاده می‌کند. بیماری قلبی وعروقی همچنین به عنوان شایع‌ترین علت مرگ در سراسر جهان شناخته شده است، به طوری که حداقل ۱۷.۹ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ بر اثر آن جان خود را از دست داده‌اند.

ارتباط کلسیم و بیماری قلبی وعروقی احتمالا به ریتم شبانه روزی مربوط می‌شود که می‌تواند بر نحوه جذب مواد مغذی در بدن نیز تأثیر بگذارد.

همانطور که نویسندگان مطالعه فعلی در مقاله خود اشاره کردند، اخیرا برخی از مطالعات نشان داده‌اند که سیستم ساعت شبانه روزی می‌تواند با میزان جذب مواد مغذی ارتباط داشته باشد و بر عملکرد بدن تأثیر بگذارد. در پستانداران، نوسانات شبانه روزی در فیزیولوژی و رفتار توسط یک ساعت اصلی واقع در هسته سوپراکیاسماتیک هیپوتالاموس کنترل می‌شود. برخی از محققان همچنین معتقدند که ریتم‌های ساعات داخلی بدن می‌توانند جذب کلسیم و متابولیسم را تنظیم کنند.

ملانی مورفی ریشتر، متخصص تغذیه و مدیر ارتباطات شرکت تغذیه پرولون، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که ریتم‌های شبانه روزی تفاوت زیادی در جذب مواد مغذی ایجاد می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که جذب کلسیم ممکن است در طول روز کمی بیشتر باشد، زیرا هورمون‌های خاصی که برای متابولیسم کلسیم مورد نیاز هستند، مانند هورمون پاراتیروئید، در طول ساعات روز نیز بیشتر می‌شوند.

ریشتر اضافه کرد که استفاده بیش از حد از مکمل‌های کلسیم به طور کلی نیز می‌تواند مشکل ساز باشد. مصرف بیش از حد کلسیم می‌تواند منجر به وضعیتی به نام هیپرکلسمی شود.


منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->