زمان بومی‌سازی کتابخانه‌های هوشمند فرارسیده است «لی‌لی» آماده پخش می‌شود آغاز فعالیت رادیو محرم برای هشتمین سال آغاز اکران «نذر بی‌بی» هم‌زمان با فرارسیدن ماه محرم واکنش تهیه‌کننده سریال «بامداد خمار» به حواشی آقای رئیس جمهور، آینه در کربلاست جایزه اصلی کارلوی واری مستند «نگاهی ناگهانی به چیز‌های عمیق تر» رسید درگذشت «جان لاندو» تهیه‌کننده برنده اسکار حسینیه‌ای به وسعت ایران | بررسی ویژه‌برنامه‌های سیما در محرم ۱۴۰۳ اعجاز ایجاز ادبیات الکترونیک: ادبیات سخت پیما چون قضا از آسمان نزول می‌کند ... | احوال امام حسین (ع) از مرگ معاویه تا رسیدن به کربلا، به روایت نثر‌های کهن فارسی پیام خانه سینما به «مسعود پزشکیان» رییس جمهور منتخب صدور پروانه ساخت «انتخاب من» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ آمار فروش سینما در هفته سوم تیر ماه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | فروش سینما از مرز ۶۰۰ میلیارد گذشت محرم در قاب مستند | معرفی مستند‌هایی با موضوع آیین‌های محرم و عاشورا آثار راه‌یافته به بخش «فیلم» جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان مشهد + اسامی
سرخط خبرها

ولایت عشق، تاریخ انقضا ندارد

  • کد خبر: ۲۲۸۱۳۴
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
ولایت عشق، تاریخ انقضا ندارد
«ولایت عشق» که در اواخر دهه ۷۰ خورشیدی به پخش رسید، نه اثری پرستاره محسوب می‌شد، نه پروداکشن عجیبی داشت و نه حتی تبلیغات گسترده‌ای را پشت سر خودش می‌دید، اما، به معنای دقیق کلمه، «گرفت».

جایی در حد فاصل میان محــبـــوب تریـن و بهتریـن سریال‌های تاریخی، مذهبی تلویزیون، یعنی «امام علی (ع)» و «مختارنامه»، ناگهان یک مجموعه کم حاشیه و متفاوت توانست جای خودش را در کنداکتور سیما باز کند.

«ولایت عشق» که در اواخر دهه ۷۰ خورشیدی به پخش رسید، نه اثری پرستاره محسوب می‌شد، نه پروداکشن عجیبی داشت و نه حتی تبلیغات گسترده‌ای را پشت سر خودش می‌دید، اما، به معنای دقیق کلمه، «گرفت». به شکل عجیب و خارق العاده ای، یک مجموعه پرتعداد از هنرمندان تلویزیون و سینما، سر صحنه سریال «امام رضا (ع)»، دقیقا به درخشان‌ترین برش از زندگی هنری خود رسیدند و نقش‌هایی تکرارنشدنی را خلق کردند.

کافی است وضعیت کنونی مهم‌ترین چهره‌های «ولایت عشق» را مرور کنید تا تصدیق کنید که نور امام هشتم (ع) چطور، هم زمان که روی صورت فرخ نعمتی می‌تابید، لحظه لحظه سریال را هم روشن می‌کرد. امروز محمد صادقی، بازیگر پرظرافت نقش مأمون عباسی، کجاست؟ از دانیال حکیمی، اکبر زنجانپور و بیژن امکانیان هم یا به طور کامل بی خبریم یا جز نقش آفرینی‌های زیر متوسط در آثار کم اهمیت، چیزی سراغ نداریم.

مرحوم بابک بیات نزدیک به دو دهه است که به ملکوت پیوسته و محمد اصفهانی هم سال هاست که دیگر از آن آهنگ‌های پرطرف دار نمی‌خواند. حتی خود مهدی فخیم زاده نیز، بعد از سریال «ولایت عشق»، هیچ وقت نتوانست به تولید یک اثر تاریخی، مذهبی دیگر نزدیک شود.

همه این هنرمندان اما، در آماده‌ترین فرم ممکن، با این سریال تلاقی کردند تا لحظه‌هایی بی تکرار را خلق کنند. سکانس باشکوه نماز باران، مناظره با اهل کتاب، فرجام فضل ابن سهل، همنشینی دل نشین صدای محمد اصفهانی با موسیقی خاطره انگیز بابک بیات در سکانس شهادت ابن عقیل و البته شهادت امام (ع) در قسمت پایانی این مجموعه، حالا به برش‌هایی از خاطره تصویری مردم ایران تبدیل شده اند.

«ولایت عشق» تنها محصول نمایشی تاریخ بود که از نزدیک‌ترین فاصله ممکن به امام معصوم (ع) پرداخت و مدیران رسانه ملی نیز، با پذیرش این شیوه از نمایش، ریسک سلحشورانه‌ای را پذیرفتند که به بهترین شکل ممکن جواب داد و به تولید اثری منجر شد که تاریخ انقضا ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->