ترافیک سنگین پیرامون حرم امام‌رضا(ع) در روز انتخابات (۸ تیر ۱۴۰۳) خبر جدید تأمین‌اجتماعی برای بازنشستگان | مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به‌زودی پرداخت می‌شود (۸ تیر ۱۴۰۳) زلزله نسبتاً شدیدی اردبیل را لرزاند (۸ تیر ۱۴۰۳) آیا مبتلایان به آستیگمات چشمی با لیزیک درمان می‌شوند؟ آیا تنهایی خطر سکته مغزی در سالمندان را افزایش می‌دهد؟ جزییات ربودن مرد جوان توسط ۲ شرور خطرناک اعترافات تکان دهنده مردی که پسرش را به قتل رساند مجازات قانونی پرداخت نکردن شارژ ساختمان چیست؟ آیا رسانه‌های اجتماعی نوجوانان را افسرده می‌کند؟ دستگیری اعضای باند جعل و فروش مدارک تحصیلی دانشگاه آزاد سرقت‌ میلیاردی باند زنان سارق با نوشیدنی بیهوشی در مشهد! لوازم آرایش فاسد شده چه آسیبی به پوست ما می‌زند؟ + جزئیات سقف قیمت بلیت پرواز‌های داخلی اعلام شد ۵ توصیه راهگشا برای کسانی‌ که در آزمایشات پزشکی، دچار اضطراب می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۷ تیر ١۴٠٣) | کاهش چهار تا هفت‌درجه‌ای دمای روزانه معاون رئیس‌جمهور در آیین میثاق خدمت در مشهد: ۱۹۲ هزار نفر در دولت سیزدهم استخدام دستگاه‌های دولتی شدند + فیلم مبلغ ۳ میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز شد + جزئیات (۷ تیر ۱۴۰۳) اعترافات مردی در مشهد که با تحریک دامادش دست به جنایت زده بود + عکس ۴ فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم
سرخط خبرها

به ناخن جویدن کودکان پایان دهیم!

  • کد خبر: ۲۲۸۳۷۸
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۲
به ناخن جویدن کودکان پایان دهیم!
اگر از کودک بخواهید به یکباره ناخن جویدن را کنار بگذارد وقت خود را تلف کرده‌اید به این دلیل که عمل مذکور ناخودآگاه بوده و پاسخی به استرس‌هاست. شما تنها می‌توانید، زمان این عادت را زیرکانه محدود کنید تا به تدریج آن را به صفر برسانید.

به گزارش شهرآرانیوز، ناخن جویدن یکی از شایع‌ترین رفتار‌ها در بین کودکان است. این کار در ظاهر به آنها آرامش می‌دهد. عادت، اضطراب، استرس، لجبازی، شرم، نیاز عاطفی و کنجکاوی از عمده علل این رفتار به حساب می‌آیند.

قطعا بسیاری از مشکلات و چالش‌ها و پیچیدگی‌های کودکان، از چشم والدین دور می‌ماند. مواردی که در بالا به آنها اشاره شد بر آمده از مشکلاتی از قبیل پرخاشگری والدین، مشکلات وراثتی، اضطراب جمعی، فقدان حس ارزشمندی، نگرانی از درس و مشق و امتحان، تنبیه و توقعات بیش از حد از کودکان است.

برای ممانعت از ناخن جویدن کودکان و ترک دادن این عادت راهکار‌های ساده و تخصصی وجود دارد. اگر از کودک بخواهید به یکباره ناخن جویدن را کنار بگذارد وقت خود را تلف کرده‌اید به این دلیل که عمل مذکور ناخودآگاه بوده و پاسخی به استرس‌هاست. شما تنها می‌توانید، زمان این عادت را زیرکانه محدود کنید تا به تدریج آن را به صفر برسانید.

این محدودیت می‌تواند در مواقع خاصی مثل زمان نهار خوردن یا تماشای تلویزیون اعمال شود و به او بگویید در این محدوده ناخن نخورد و برای اینکه بتواند به تدریج عادتش را ترک کند حواسش را پرت کنید. 
با کودک بازی‌هایی انجام دهید که در آن از دستهایش استفاده کند. این کار در آن محدوده زمانی که برایش مشخص کرده‌اید باعث می‌شود نتواند ناخن بخورد ضمن اینکه با همین بازی حواسش را نیز از این کار پرت کرده‌اید.

یکی دیگر از راهکارها، دادن برخی میوه‌ها و سبزیجات به بچه‌هاست که با جویدن آنها خود را مشغول کنند مثل هویج که زمان طولانی‌تری برای جویدن می‌طلبد. این کار هم آن حس ناخن جویدن را ارضا می‌کند هم یک عادت خوب جایگزین یک عادت بد می‌شود.

و اما یکی از مهم‌ترین راهکار‌ها از بین بردن استرس کودکان است که شایع‌ترین عامل ناخن جویدن در بین آنهاست. رفع استرس کودکان روش‌های گوناگونی دارد که بهترین و ساده‌ترین روش، ورزش کردن است. فعالیت بدنی باعث تنظیم هورمون‌های ایجاد کننده استرس در بدن است.

از دیگر راهکار‌ها برای ممانعت از ناخن جویدن کودکان مدیریت خواب کودکان است. مشکل خواب یکی از علل اضطراب و استرس و در نتیجه علت ناخن خوردن بچه‌هاست. بی‌خوابی یا کم خوابی حتی می‌تواند مشکلات عدیده جدی دیگری را برای کودک به دنبال داشته باشد.

تغذیه مناسب و ترک عادت‌های غلط تغذیه نیز می‌تواند به جلوگیری از این مشکل منجر شود. بسیاری از خانواده‌ها به شکلی غیر متعارف و نا سالم به تغذیه کودکان توجهی نمی‌کنند. کودک هر روز و هر زمان بخواهد نوشابه و قند و حتی قهوه می‌نوشد، هر وقت بخواهد به هر اندازه شیرینی می‌خورد و این نمایی از مشکلات تغذیه‌ای است که یکی از معضلاتش می‌شود ناخن خواری کودکان!

ازاینرو، مدیریت ناهنجاری‌های تغذیه‌ای فوق و تشویق کودکان به نوشیدن آب به جای بسیاری از نوشیدنی‌های قند و کافئین‌دار، باعث کاهش معنادار استرس و اضطراب در آنها خواهد شد.

لازم به ذکر است که در مواردی محدود، حتی با رعایت و اعمال تمام موارد فوق رفتار ناخن خوردن کودک برطرف نمی‌شود. در این صورت حتما باید از پزشک متخصص و روانشناس، کمک حرفه‌ای گرفت چراکه نادیده گرفتن صرفِ یک ناخن جویدن، می‌تواند در آینده عواقبی بسیار جدی‌تر به دنبال داشته باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->