روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی

  • کد خبر: ۲۲۸۶۷۱
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی
سازمان ملل متحد در گزارشی تازه گفته است که افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی است و تا سال ۲۰۳۰ خشکسالی در این کشور به حالتی عادی تبدیل خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد با انتشار گزارشی می‌گوید که افغانستان همچنان یکی از آسیب‌پذیرترین کشور‌های جهان در برابر اثرات تغییرات اقلیمی است و پیامد‌های آن برای این کشور زیان‌بار خواهد بود.

اوچا در گزارش خود که ۲۷ اردیبهشت آن را منتشر کرده گفته است که براساس شاخص سازگاری جهانی نوتردام، افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر و کم آمادگی برای رسیدگی به تاثیرات تغییرات اقلیمی در سطح جهان است و در حال حاضر رتبه هشتم را در شاخص خطر تغییرات اقلیمی دارد.

در این گزارش آمده است که بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۲۰۱۰، میانگین دمای سالانه افغانستان حدود ۱.۸ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته که تقریباً دو برابر میانگین جهانی است.

اوچا گفته است: «بر اساس مدل‌های تغییر اقلیم، انتظار می‌رود که افزایش میانگین سالانه دمای افغانستان در آینده به طور قابل توجهی بیشتر از میانگین جهانی باشد که در نتیجه خطر خشکسالی و خشکسالی سالانه در بسیاری از مناطق کشور احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ به حالت عادی تبدیل می‌شود.»

گزارش گفته است که در عین حال، شرایط آب و هوایی نامنظم‌تر شده است و با توجه به الگو‌های ال نینو در اواخر سال ۲۰۲۳ و اوایل سال ۲۰۲۴ انتظار می‌رفت که باران و برف مطلوبی را به همراه داشته باشد، اما افغانستان در عوض در این دوره شرایط زمستانی خشک و گرم غیرمنتظره‌ای را تجربه کرد.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد گفته است که از اکتبر سال گذشته تا جنوری سال روان، کمبود بارندگی به موقع بین ۱۰ تا ۵۵ درصد بوده است، طوری که مناطق شرق و شمال‌شرق از رهگذر بارندگی اندک بیشتر و شمال و جنوب‌شرق کمتر متاثر شده است.

این درحالی است که وقوع سیلاب در هفته‌های گذشته در شمال شرق افغانستان تلفات و خسارت‌های زیادی برجای گذاشته است. همچنین وقوع سیل در ولایت غور در روز جمعه ۵۰ کشته برجای گذاشته است. در هرات نیز در رابطه با وقوع سیل هشدار داده شده است.

امیرخان متقی وزیر امور خارجه حکومت سرپرست طالبان چندی پیش گفته بود که هرچند افغانستان نقشی در تغییر شرایط اقلیمی جهان ندارد، اما بیشترین آسیب را از این ناحیه دیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->