باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

کارنامه زیست‌محیطی شهید سید ابراهیم رئیسی

  • کد خبر: ۲۲۹۳۱۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵
کارنامه زیست‌محیطی شهید سید ابراهیم رئیسی
در سه سال ریاست ابراهیم رئیسی بر جمهوری اسلامی ایران، دستاوردهای زیست‌محیطی زیادی به‌ دست آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تلاش تیم او برای حفاظت از محیط زیست کشور بر سه میثاق اصلی استوار بود: عدم کلنگ‌زنی پروژه‌های عمرانی بدون مجوز محیط زیست، احداث تصفیه‌خانه برای صنایع و معادن قبل از احداث، و نصب سیستم‌های پایش آنلاین برای صنایع آلاینده جوی. در این میان، اقدامات دیگری نیز انجام شده که فهرست آن‌ها در ادامه آمده است.

گردوغبار:

دولت سیزدهم برای اولین بار نشست بین‌المللی و منطقه‌ای را برای مقابله با پدیده گردوغبار برگزار کرد و توانست در ششمین مجمع جهانی محیط زیست که در کنیا برگزار شد، قطع‌نامه‌ای در این زمینه به تصویب برساند. با تصویب قطع‌نامه پیشنهادی ایران، کشور‌ها و دستگاه‌های بین‌المللی موظف شدند که در بحث گردوغبار تکالیف خودشان را انجام دهند.

مصوبات شورای عالی محیط زیست:

برخلاف دولت‌های پیشین، دولت سیزدهم برای برگزاری جلسات شورای عالی محیط زیست اهتمام بیشتری داشت. کمتر از ۲۰ روز پیش، چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست برگزار شد. با تصمیم این شورا، در این مدت ۷۵۰ هزار هکتار بر وسعت مناطق حفاظت‌شده افزوده شد. همچنین جرائم تخلفات محیط زیست پس از ۵ سال به‌روزرسانی شد، سند فرابخشی برای نجات یوزپلنگ آسیایی تدوین شد، سطح حفاظتی شش منطقه ارتقا یافت، سیستم پایش و خوداظهاری اجرایی شد، تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست به‌روزرسانی شد.

تفویض اختیار:

در این مدت، بالاخره ۳۳ وظیفه و ماموریت سازمان حفاظت محیط‌ زیست به ادارات کل استان‌ها در راستای تسریع در خدمت‌رسانی ابلاغ شد. ازجمله این اختیارات می‌توان به صدور مجوز مطالعات زیست‌محیطی، صدور مجوز نمونه‌برداری از گونه‌های جانوری و گیاهی برای مطالعات و تحقیقات علمی، صدور مجوز ورود گردشگران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی به مناطق، صدور مجوز دفع جانوران آسیب‌رسان، صدور مجوز تکثیر و پرورش، نقل و انتقال جانوران وحشی، پاسخ استعلام مراجع ذیربط برای برداشت سنگ لاشه یا رسوبات آبرفتی، جانمایی محل دفع پسماند عادی، انتصاب مدیران پایه و عملیاتی و میانی استانی، صدور پروانه شکار و صید در محدوده استان و راهبری و نگهداری ایستگاه‌های پایش کیفی هوای محیط و تأمین مواد مصرفی و قطعات جانبی آن‌ها توسط ادارات کل استانی اشاره کرد.

سیمای محیط زیست استان‌ها:

انتشار کتاب "سیمای محیط زیست استان‌ها" که مرجعی برای محققان است. این کتاب حاصل سال‌ها تجربه و تلاش محیط زیست از اطلاعات و آمار زیست‌محیطی استان‌های مختلف کشور است که به صورت پراکنده وجود داشت.

تعیین تکلیف ۴۱۱ پروژه زیست‌محیطی:

دولت سیزدهم علاوه بر اینکه تکلیف ۴۱۱ پروژه زیست‌محیطی را که سال‌ها بدون ارزیابی زیست‌محیطی شروع شده بود، مشخص کرد، اجرای هر نوع طرح یا پروژه مشمول ارزیابی بدون مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست را ممنوع کرد.

اجرای منویات رهبری:

کارگروه پیگیری سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در دستگاه مربوطه راه‌اندازی شد و نماینده آن در سازمان حفاظت محیط زیست گزارشات و اقدامات را پیگیری کرد.

نجات میانکاله، تعیین تکلیف آشوراده:

در سال‌های اخیر، تکلیف دو پروژه بزرگ و چالش‌برانگیز در مناطق حفاظت‌شده سازمان تعیین شد. بسته‌شدن پرونده پتروشیمی میانکاله یکی از دستاورد‌های مهم دولت سیزدهم در راستای حفظ محیط زیست است؛ پروژه‌ای که نزدیک به ۲ دهه موجب نگرانی دوست‌داران محیط‌ زیست شده بود، اما دولت مردمی صدای نگرانشان را شنید و با پایان‌دادن به این پروژه، برای همیشه این خطر زیست‌محیطی را از منطقه دور کرد. او همچنین دستور آغاز اجرای طرح گردشگری آشوراده را به‌عنوان تنهاجزیره ایرانی دریای خزر صادر کرد.

ایجاد خانه محیط زیست:

خانه‌های محیط زیست طرحی است که با هدف آموزش و جلب مشارکت جامعه محلی از سال ۱۴۰۱ در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته و تاکنون حدود ۲ هزار و ۲۰۰ خانه محیط زیست در کشور راه‌اندازی شده است.

پرداخت خسارت حیات‌وحش:

طرح بیمه خسارت حیات‌وحش در دولت سیزدهم اجرایی شد. این خسارات با کمک صندوق ملی محیط زیست پرداخت شد. این تصمیم در صورت تداوم می‌تواند از تعارض انسان با حیات‌وحش کم کند. دامداران برای محافظت از دام‌هایش و کشاورزان برای حفظ محصولاتشان، اقدام به کشتن حیوانات می‌کنند. در مرحله نخست گونه‌های درمعرض خطر مانند پلنگ، خرس، گرگ، گراز، قوچ و میش، کل و بز و آهو که بیشترین خسارت را وارد می‌کنند، تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند.

۶۲ حکم برای قانون هوای پاک:

یکـی از دغدغه‌هـا در اجـرای قانـون هـوای پاک، عدم تأمین منابع مالی برای اجرای بند‌های این قانون اسـت. بر این اسـاس، با همکاری وزارت کشـور، ۶۲ حکم در زمینه قانون هوای پاک در دولت مطرح شد که ۲۸ حکم برای منابع متحرک، ۸ مورد مربوط به منابع ساکن و ۲۶ حکم مربوط به برنامه‌های عمومی بود. در این راستا تقسیم کاری انجام شد و میزان اعتبـار ایـن حکم‌هـا و زمـان اجـرای آن‌هـا نیز مشـخص و تاکنون ۳۵ حکم نهایی شـده است. در نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، خارج‌کردن خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های فرسـوده و ارتقـای سـوخت همـه نیازمنـد اعتبـار اسـت کـه در احکام ۶۲گانـه به این بخش‌ها پرداخته شده است.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->