رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

خطرات استفاده نادرست از دستکش در هنگام خرید

  • کد خبر: ۲۳۰۳۶
  • ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۹
خطرات استفاده نادرست از دستکش در هنگام خرید
یکی از چیزهایی که این روزها زیاد می‌بینیم، افرادی هستند که در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها دستکش به دست کرده‌اند و مشغول خرید هستند؛ دستکش‌های یک‌بارمصرف، دستکش‌های لاتکس، دستکش‌های نخی و حتی دستکش‌های ظرف‌شویی! آیا واقعاً این کار درست است؟ آیا استفاده از دستکش هنگام خریدهای روزانه برای شما ایمنی ایجاد می‌کند؟
به گزارش شهرآرانیوز، اول از همه اینکه با توجه به وضعیت پاندمی موجود و توصیه‌های مکرر پزشکان و کارشناسان، بهترین کار این است که از خانه خارج نشوید و خریدهایتان را اینترنتی انجام دهید. مسئله‌ی بعدی و مهم‌تر اینکه اگر مجبورید برای خرید از خانه خارج شوید، استفاده از دستکش می‌تواند بیشتر مضر باشد تا مفید.

از نظر انتشار ویروس، دستکش شرایطی مشابه دستتان دارد؛ یا حتی بدتر
این ویروس جدید از خانواده‌ی کرونا از طریق دست‌ها (پوست) وارد بدنتان نمی‌شود، بنابراین شما به هیچ سد دفاعی در دست‌هایتان نیاز ندارید. اگر سطح آلوده‌ای را با دستکش لمس کنید و سپس به چیز دیگری دست بزنید، همان اندازه احتمال انتشار ویروس وجود دارد که اگر به سطح آلوده‌ی بدون هیچ دستکش و پوششی دست بزنید؛ حتی شاید بدتر هم باشد. ویژگی‌های چسبندگی ویروس‌های متفاوت با هم فرق می‌کند، و این احتمال وجود دارد ویروس کرونا به دستکش لاتکس بهتر بتواند بچسبد تا به پوستتان. ضمناً شما دست‌هایتان را بهتر و مؤثرتر می‌توانید بشویید و تازه دوباره هم می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید!

دستکش می‌تواند اشتباهاً به شما احساس امنیت بدهد
وقتی از دستکش استفاده می‌کنید ممکن است به راحتی در تله‌ی این اشتباه بیفتید که دیگر نیازی نیست دست‌هایتان را بشویید. ضمناً وقتی دستکش دستتان هست و از سطحی به سطح دیگر دست می‌زنید، تنها اتفاقی که می‌افتد این است که میکروب و ویروس را به جا‌های دیگر نیز منتشر می‌کنید. در حالی که اگر دستکش دستتان نباشد، احتمال اینکه بعد از دست زدن به یک سطح، دست‌هایتان را بشویید یا اگر امکانش نبود از ضدعفونی‌کننده‌ی دست استفاده کنید خیلی خیلی بیشتر خواهد بود. به هر حال استفاده از دستکش، احساس نادرستی از ایمن بودن به شما می‌دهد در حالی که واقعاً خطرات دیگری وجود دارد.

تعداد کمی از افراد دستکش‌ها را درست از دست خود درمی‌آورند
وقتی دستکش‌هایتان را به طور نادرست از دست‌هایتان خارج می‌کنید، هر آلودگی که روی دستکش‌هاست، به دست‌هایتان و جا‌های دیگر منتقل می‌شود. به درستی درآوردن دستکش‌ها اصلاً کم اهمیت نیست که به راحتی آن را نادیده بگیرید. دانشمندان و محققان مطالعات و مشاهدات زیادی در این مورد انجام داده‌اند و متوجه شده‌اند حتی بسیاری از افراد در کادر درمان، این کار را اشتباهی انجام می‌دهند و برای همین از مدت‌ها پیش، طرز درست درآوردن دستکش به همه‌ی آن‌ها آموزش داده شد.

خارج کردن دستکش از دست‌ها
دستکش‌های آلوده را چطور از دستتان درآورید؟ به طور مختصر باید بگوییم که شما باید لبه‌ی کوچکی از یک دستکش را در نزدیکی مچتان بگیرید و در حالی که به سمت پایین روی دستتان می‌کشید آن را به صورت پشت و رو از دستتان درآورید. سپس آن را داخل دستی که هنوز دستکش دارد نگه دارید و با دقت و احتیاط، یک انگشت دستی که دستکش ندارد را زیر لبه‌ی دستکشی که روی دست دیگرتان است بلغزانید و دستکش را به صورت پشت و رو تا پایین دستتان بکشید و خارج کنید و در کیسه زباله بیندازید. در تمام مراحل باید حواستان باشد که پوست دستتان به هیچ قسمتی از روی دستکش‌ها برخورد نکند. دستکش‌های آلوده باید به درستی نیز دور انداخته شوند، چون این پتانسیل را دارند که سطوح دیگری را آلوده کنند و افراد دیگری را در معرض خطر قرار بدهند. بعد از درآوردن دستکش‌ها حتماً باید دست‌هایتان را بشویید حتی اگر مطمئن هستید که دستکش‌ها را به درستی خارج کرده‌اید.

چرا افراد کادر درمان و مراقبین بهداشت باید دستکش داتشه باشند؟
افرادی که به عنوان کادر درمان مشغول فعالیت هستند برای مدت کوتاهی که مستقیماً با بیماران ارتباط دارند از دستکش استفاده می‌کنند. اگر شما هم یکی از این افراد باشید فقط زمانی که در حال خدمات‌رسانی به بیماران هستید دستکش می‌گذارید و با آن دستکش این طرف و آن طرف نمی‌روید و به هر چیزی دست نمی‌زنید. بعد از پایان رسیدگی به یک بیمار، شما دستکش‌ها را دور می‌اندازید و دست‌هایتان را می‌شویید و سراغ بیمار بعدی می‌روید و بدین ترتیب، ویروس‌ها و میکروب‌ها را به جای دیگری منتقل نمی‌کنید. این فعالیتی کاملاً متفاوت با خرید کردن از فروشگاه‌هاست؛ بنابراین وقتی برای خرید به فروشگاه می‌روید، نیازی به دستکش نیست؛ خریدتان را انجام دهید «بدون اینکه دست به صورتتان بزنید» و سپس فوراً دست‌هایتان را بشویید یا ضدعفونی کنید.

منبع: تبیان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->