افزایش نرخ دلار فروکش می‌کند؟ (۱۲ مهر ۱۴۰۳) تا پایان سال ۱۴۰۳، خراسان رضوی ۲۶۴ تا ۲۸۴ تن زعفران تولید می‌کند پرداخت تسهیلات برای افزایش تولید واگن مسافری در کشور دلار هم افزایشی شد | دلار در کانال ۶۲ هزار تومان سرپرست بانک مسکن منصوب شد پیش‌بینی جدید از قیمت دلار و سکه | برای خرید طلا و سکه چه زمانی باید اقدام کرد؟ کدام پرواز ایرلاین‌ها به بیروت و تل‌آویو متوقف شد؟ احتمال افزایش قیمت نفت در صورت تداوم تنش‌ها ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل تمدید نشد نرخ امروز طلا و سکه در مشهد چقدر است؟ (۱۲ مهر ۱۴۰۳) | طلا همچنان در کانال ۴ میلیون تومان بازار خودرو در شش‌ماهه دوم سال ۱۴۰۳، رونقی نخواهد داشت | بی‌اعتمادی مردم به بازار مجلس روند قانونی خود را طی می‌کند | تعطیلی روز پنجشنبه آسیب چندانی به مراودات اقتصادی نمی‌زند سرشماری زنبورستان‌ها در سراسر کشور آغاز شد اظهارنظر یک نماینده مجلس: اختصاص سهمیه بنزین به نفر به عدالت نزدیک‌­تر است کالاهای اساسی دوباره گران شد؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۲ مهر ۱۴۰۳) خودرو‌های داخلی هر روز گرانتر از دیروز (۱۲ مهر ۱۴۰۳) | رشد شدید قیمت خانواده پراید وضعیت بازار طلای جهانی امروز پنجشنبه (۱۲ مهر ۱۴۰۳) صادرکنندگان خدمات هم از تعهد ارزی معاف شدند برنامه ایران خودرو برای ورود خودرو‌های جدید اعلام شد | تولید انبوه ری‌را برقی از شهریور ماه ۱۴۰۴ آخرین وضعیت طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت (۱۲ مهر ۱۴۰۳) زمان پرداخت هزینه بلیت پرواز‌های باطل‌شده مشخص شد + جزئیات تقابل مخالفان و موافقان واردات آیفون قیمت دلار و طلا در مسیر رشد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در یک‌قدمی ۶۲ هزار تومانی شدن ویدئو | پایان مهر، سررسید تسویه دولت با گندم‌کاران
سرخط خبرها
با شیوع کرونا روند استفاده از پایانه‌های فروشگاهی نزولی شد   

کاهش کاسبی کارتخوان‌ها

  • کد خبر: ۲۳۱۳۴
  • ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۰
کاهش کاسبی کارتخوان‌ها
کرونا دست‌کم تا انتهای اسفند ۹۸، نتوانست در تعداد تراکنش‌های «شاپرک» با ابزار‌های موبایلی، اینترنتی و پایانه‌های فروشگاهی تغییر چندانی ایجاد کند.

فرزانه شهامت - هر چند رکود بسیاری از کسب و کار‌ها به‌ویژه در ۲ هفته پایانی سال، احتمال کاهش چشمگیر تعداد تراکنش‌ها را تقویت می‌کرد، اما شاید عواملی مانند توصیه به کاهش مبادلات نقدی، تا حدودی این کاهش را جبران کرد.


تازه‌ترین گزارش شبکه الکترونیک پرداخت کارت (شاپرک) همچنین از رشد ۷ درصدی کارتخوان‌های کم تراکنش و بی‌تراکنش در اسفند و رسیدن تعداد این کارتخوان‌های هزینه‌ساز برای نظام بانکی از کل کارتخوان‌های فعال کشور به ۳۴/۱۷ درصد خبر می‌دهد. این در حالی است که هر سال رونق بازار عید، باعث کاهش تعداد کارتخوان‌های یادشده در اسفند می‌شد. هزینه‌ساز از این بابت که بانک به ازای اجاره و استمرار خدمات باید ماهانه حدود ۳۰ هزار تومان به شرکت‌های PSP پرداخت کند.

 

۲ میلیارد تراکنش


بر اساس این گزارش، در اسفند امسال بالغ بر ۲ میلیارد و ۲۸۱ میلیون تراکنش (۹۰ درصد، موفق) به ارزش ۳۲۸۲ هزار میلیارد ریال پردازش شده است که نسبت به بهمن، ۳۷/۱ درصد کاهش تعداد و ۲۲/۱ درصد افزایش ارزش ریالی داشته است. همچنین سهم تعداد تراکنش‌های «خرید کالا و خدمات» در اسفند نسبت به بهمن کاهش ۵/۰ درصدی و «پرداخت قبض و خرید شارژ» کاهش ۴/۰ درصدی داشته است. مقایسه وضعیت امسال و پارسال در تعداد تراکنش‌های انجام شده در اسفند ۹۸ نسبت به ماه مشابه پارسال از نظر تعداد ۸/۲ درصد و از نظر ریالی ۶۵/۱۱ رشد نشان می‌دهد. هچنین تراکنش‌های «خرید کالا و خدمات» در اسفند ۹۸ نسبت به اسفند ۹۷، از نظر تعداد ۴۸/۲ درصد و از نظر مبلغ ۱۱/۱ درصد افزایش داشته است. از مقایسه عمیق‌تر داده‌های امسال و پارسال، می‌گذریم، چون داده‌های اسفند امسال، تورم‌زدایی نشده است و نمی‌توان روی اعتبار نتایج تحلیل آن حساب باز کرد.


سهم‌های ناهمگون


مجموع ابزار‌های فعال (اینترنتی، موبایلی، فروشگاهی) در کشور با نزدیک شدن به مرز ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار مورد، نسبت به بهمن امسال رشد ۸۳/۰ درصدی داشته است. سهم هریک از ابزار‌های پذیرش از تعداد تراکنش‌های اسفند، ناهمگون است؛ به طوری که کارتخوان‌های فروشگاهی ۹۷/۹۰ درصد، ابزار پذیرش اینترنتی ۰۵/۵ درصد و ابزار پذیرش موبایلی ۹۹/۳ درصد است. برای این سهم‌های ناموزون می‌توان دلایلی مثل تعداد بالای کارتخوان‌های فروشگاهی و بی‌نیازی این ابزار به تجهیزات مکمل مثل کامپیوتر یا گوشی موبایل برشمرد. رویه یادشده (فراوانی بیشتر تراکنش در کارتخوان‌ها) برای مبلغ تراکنش‌ها صادق نیست و ۰۹/۰، ۳۶/۱ و ۸۶/۳ میلیون ریال، متوسط مبلغ تراکنش در ابزار‌های موبایلی، پایانه‌های فروشگاهی و اینترنتی بیان
شده است.


از دیگر نکات این گزارش سهم بالای خرید کارت شارژ تلفن همراه اعتباری از مجموع تراکنش‌هاست. آن‌طور که در این گزارش آمده است حداقل ۴۰ درصد تراکنش‌ها در کارتخوان‌های فروشگاهی و ۱۰ درصد تراکنش‌های ابزار پذیرش موبایلی مربوط به خرید شارژ بوده است.

 


دوم در تعداد، سیزدهم در سرانه


اسفند پارسال، ۵۷۴۴ مورد به تعداد کارتخوان‌های فروشگاهی فعال استان اضافه شد و با رساندن تعداد این ابزار به ۶۳۵ هزار و ۶۵۶ مورد، رتبه خراسان رضوی را پس از تهران به عنوان جایگاه دوم کشور حفظ کرد. اصفهان، فارس، و خوزستان در رتبه‌های سوم تا پنجم قرار دارند. با وجود فراوانی این ابزار در خراسان رضوی، استان ما از نظر سرانه کارتخوان فروشگاهی به ازای هر فرد بالای ۱۸ سال، سیزدهماست.

رتبه‌های اول تا سوم مربوط به یزد، تهران و بوشهر است و استان‌های سیستان و بلوچستان، لرستان و کرمانشاه به ترتیب پایین‌ترین سرانه را دارند. خراسان رضوی از نظر تعداد ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی فعال سیستمی نیز پس از تهران و اصفهان در جایگاه سوم کشور ایستاده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->