غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا می‌دانید تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۱۷۴۷
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
آیا می‌دانید تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری چیست؟
حکم تخلیه و دستورتخلیه فوری از نظر ظاهر بسیار شبیه یکدیگر هستند اما در واقع تفاوت و محل استفاده متفاوت زیادی با یکدیگر دارند که امروز به بررسی آنها می پردازیم.

به گزارش شهرآرانیوز، هاتف حسین زاده، عضو مرکز وکلای قوه قضاییه استان البرز دراین باره می‌گوید: تا قبل از سال ۱۳۷۶، مالک برای بازپس‌گیری ملکی که اجاره داده بود با مشکلات فراوانی مواجه می‌شد. در آن زمان هم اکثر مالکین برای گرفتن ملک خود، می‌گفتند که ملکم را برای پسر یا دخترم که به تازگی ازدواج کرده می‌خواهیم و قصد داریم که خودمان از خانه یا حتی مغازه استفاده کنیم. این به آن معنی بود که اگر خانه یا مغازه‌ای که که در اجاره بود، حتما باید دلیل قانع کننده‌ای وجود داشت تا مستاجر قانع می‌شد که ملک را تخلیه کند حتی اگر مدت اجاره تمام شده بود.

او می‌افزاید: این موضوع مالکین را با چالش و مشکلاتی مواجه می‌کرد و برای گرفتن حکم تخلیه باید اول دلیل قانع کننده‌ای پیدا می‌کردند وبعد اینکه گرفتن حکم تخلیه از دادگاه بسیار طولانی و خسته کننده بود. در مرداد ماه سال ۱۳۷۶ مجلس شورای اسلامی قانونی حکیمانه و در ۱۳ ماده تصویب کرد که به بیان ساده در مواد ۲ و ۳ چنین آمده است:

بعد از تمام شدن مدت زمان اجاره، مالک با در دست داشتن قرارداد اجاره که توسط دو شاهد امضا شده، برای گرفتن حکم تخلیه ظرف مدت یک هفته اقدام کند؛ که این اقدام از طریق ماموران کلانتری صورت می‌گیرد. حال باید توجه داشت که صدور دستور تخلیه فوری فقط از طریق شورا‌های حل اختلاف امکان پذیر است.

وی ادامه می‌دهد: برای دریافت دستور تخلیه فوری باید چند شرط رعایت شود:

قرارداد اجاره باید کتبی باشد.

دو نفر شاهد قرارداد را امضا کرده باشند.

مدت اجاره تمام شده باشد.

حسین زاده می‌گوید: اختلافاتی مانند سرقفلی، حق کسب و پیشه و فسخ و ... شامل دستور تخلیه فوری نمی‌شود و باید از طریق دادگاه اقدام شود.

این وکیل می‌افزاید: حال می‌خواهیم بدانیم چه زمانی می‌توان حکم تخلیه گرفت. این انتقال از طریق راه‌‎های مختلفی امکان پذیر است:

مالک، باغ یا خانه خود را در اختیار دوست خود قرار داده است که در اصطلاح حقوقی می‌توان از طریق حبس مطلق یا صلح منافع این انتقال صورت بگیرد.

مالک، ملک خود را اجاره داده، اما امضاء دو نفر شاهد در قرارداد اجاره وجود ندارد.

مستاجر از پرداخت اجاره ماهیانه امتناع می‌کند و در قرارداد اجاره در این مواقع حق فسخ برای مالک پیش بینی شده است و مالک می‌خواهد از حق فسخ خود استفاده کند.

موضوع سرقفلی و حق کسب و پیشه مطرح است.

او می‌افزاید: در این مواقع مالک باید طی دادخواستی که به دادگاه ارائه می‌دهد، دلایل صدور حکم تخلیه را مشخص کند. همچنین باید به این نکته دقت شود که در ابتدا مالک با رضایت کامل خود، ملک را در اختیار شخص قرار داده است، اما اکنون دیگر تمایلی به ادامه راه ندارد.

با توجه به اینکه زمان رسیدگی و صدور حکم تخلیه در حال حاضر بسیار طولانی است. پس قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص مشورت شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->