احمد مسعود بر نقش مردم در آینده افغانستان تاکید کرد شرکت‌های ایرانی بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان پیروزی تیم ملی کریکت افغانستان در برابر استرالیا برای نخستین‌بار نصرت حق‌پرست، ورزشکار افغانستانی، دربرابر حریف آمریکایی خود به پیروزی رسید تمایل کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گفت‌وگو با طالبان ابراز نگرانی سازمان ملل درباره وضعیت نیاز‌های بشردوستانه در افغانستان نماینده دائم ایران در سازمان ملل: به توانایی طالبان برای مقابله با تهدیدات تروریستی تردید داریم سازمان ملل: ۱۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان آواره هستند آلمان مذاکرات محرمانه خود را با کشورهای مختلف برای اخراج مهاجران افغانستانی مجرم آغاز کرد تأکید دبیرکل سازمان ملل بر همبستگی با پناهجویان در روز جهانی «پناهنده» استاندار خراسان‌رضوی خواستار تسریع در پاسخگویی دستگاه‌های امنیتی به استعلام‌های فرزندان مادرایرانی شد رئیس سازمان ملی مهاجرت: اتباع خارجی می‌توانند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شوند روسیه از طالبان خواست در رابطه با تشکیل دولت فراگیر متعهد باشد شورای امنیت سازمان ملل وضعیت افغانستان را بررسی می‌کند سازمان ملل متحد: در نشست دوحه، با طالبان به عنوان یک دولت رسمی رفتار نخواهد شد سخنگوی پیشین کاخ سفید برای پاسخ‌گویی درباره خروج از افغانستان به سنا می‌رود پزشکیان: درباره مهاجران باید کار کاشناسی کنیم + فیلم رهبر طالبان: حاضرم برکنار شوم، اما اختلاف نباشد طالبان می‌گویند که در نشست دوحه ۳ شرکت می‌کنند افغانستان ناایمن‌ترین کشور در جنوب آسیا
سرخط خبرها

هزار روز محرومیت از تحصیل دختران افغانستانی

  • کد خبر: ۲۳۳۵۸۸
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۸
هزار روز محرومیت از تحصیل دختران افغانستانی
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که با گذشت هزار روز از ممنوعیت دختران افغانستاان از تحصیل، آنان ۳ میلیارد ساعت درسی را از دست داده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف روز پنج‌شنبه، ۲۴ خرداد محرومیت دختران افغانستان از آموزش و تحصیل توسط طالبان را نقض آشکار حق آموزش آنان عنوان کرد و گفت: این ممنوعیت منجر به کاهش فرصت‌ها و بدتر شدن وضعیت روحی دختران شده است.

این مقام یونیسف تاکید کرد که حقوق کودکان به‌ویژه دختران نمی‌تواند، گروگان سیاست باشد.

به باور راسل، این ممنوعیت علاوه بر تاثیر منفی بر وضعیت روحی دختران، سبب تشدید بحران‌های بشری در افغانستان نیز خواهد شد.

در بیانیه مدیر اجرایی یونیسف آمده است: آموزش و پرورش فقط فرصت‌ها را فراهم نمی‌کند. از دختران در برابر ازدواج زودهنگام، سوءتغذیه و سایر مشکلات سلامت محافظت می‌کند.

براساس بیانیه، به‌رغم ممنوعیت دختران از آموزش و پرورش افغانستان، یونیسف در همکاری با سایر نهاد‌های کمک‌کننده زمینه آموزش را برای نزدیک به سه میلیون کودک در کشور فراهم کرده است.

مدیر اجرایی یونیسف تصریح کرده است: ما همراه با شرکایمان ۲.۷ میلیون کودک را در آموزش ابتدایی داریم، آموزش مبتنی بر جامعه را برای ۶۰۰ هزار کودک که دو سوم آنها دختر هستند، راه‌اندازی کردیم و هر کاری که بتوانیم برای حفظ زیرساخت‌های آموزشی انجام می‌دهیم.

این نهاد بار دیگر از طالبان خواسته است تا دروازه مدارس بالاتر از دوره ششم و دانشگاه‌ها را به روی دختران در افغانستان باز کنند.

راسل همچنان خطاب به جامعه جهانی خاطرنشان کرده است که دختران افغان بیشتر از هرزمان دیگر به حمایت جهانیان نیاز دارند.

گفتنی است که ۱۰۰۰ روز از نخستین دستور طالبان برای ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از دوره ششم و حدود ۶۰۰ روز از بسته شدن درب دانشگاه‌ها به روی دختران می‌گذرد.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->