آیین تجلیل از واحدهای نمونه کیفیت خراسان رضوی برگزار شد | بازار جهانی خواهان محصول استاندارد است قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی گران شد خبر مهم درباره سهام عدالت | مپنا بالاخره قول پرداخت طلب سهام عدالت را داد قولنامه در دادگاه‌ها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد | مشاوران املاک امکان محکوم شدن دارند خبر مهم درباره وام مسکن ۸۰۰ میلیونی زمان ابلاغ قطع یارانه پردرآمد‌ها اعلام شد فروش خودرو کوییک سایپا از روز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ + جزئیات و لینک ثبت‌نام پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا (شنبه، ۱۹ آبان ۱۴۰۳) | روند کاهشی در بازار طلا ادامه دارد؟ پیش‌بینی بورس فردا شنبه (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | آیا جان تازه‌ای به بازار سرمایه تزریق می‌شود؟ آیا وضعیت خودروهای برقی بعد از انتخابات آمریکا تغییر می‌کند؟ آغاز حراج ربع سکه جدید از فردا شنبه (۱۹ آبان ۱۴۰۳) + لینک ثبت سفارش توزیع ۲۰۰ تن برنج تنظیم بازار در شبکه صنفی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) افزایش امکان صادرات و ارز آوری با کاهش یک درجه در مصرف گاز خانگی گمرک ایران: دستورالعمل آزاد سازی واردات آیفون به گمرکات کشور ابلاغ شد تحریم‌ها و نوسانات ارزی؛ چالش‌های بزرگ تولیدکنندگان در نمایشگاه کامپیوتر مشهد نرخ سود بین بانکی ثابت ماند (۱۷ آبان ۱۴۰۳) ریزش دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه | طلا چند شد؟ (۱۷ آبان ۱۴۰۳) دومین محموله توقیف شده برنج وارداتی ترخیص شد کشنده‌تر از پراید! ثبت نام وام ۳۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد + جزئیات دستور مهم وزیر اقتصاد به گمرکات کشور خراسان‌رضوی در جایگاه ششم فشار بر مستأجران قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | روند کاهش قیمت‌ ادامه دارد ملاک‌های جدید حذف یارانه‌بگیران اعلام شد + جدول مشمولان حذف یارانه قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | پیکاپ G۹ دو میلیارد و ۹۹۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | افزایش ۱۰ میلیونی قیمت سهند شرایط فروش ۲ محصول فونیکس مدیران خودرو اعلام شد + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) | میوه پاییزی دیگری به بازار آمد + جدول قیمت وزیر صمت با عرضه خودرو در بورس کالا مخالفت کرد
سرخط خبرها

اصناف بدون مجوز وزارت بهداشت اجازه بازگشایی ندارند

  • کد خبر: ۲۳۴۵۳
  • ۲۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲
اصناف بدون مجوز وزارت بهداشت اجازه بازگشایی ندارند
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همه اصناف و مراکز صنعتی از فردا باید با ثبت‌نام در سایت وزارت بهداشت و امضای تعهدنامه مجوز بازگشایی بگیرند در غیر این صورت فعالیت آن‌ها غیرقانونی است.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن فرهادی، در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت، برگزار شد، افزود: از روز شنبه ۲۳ فروردین در همه استان‌های کشور گام دوم فاصله گذاری اجتماعی با رعایت الزامات سلامت محیط کار در واحد‌های صنفی اجرا می‌شود البته در تهران با توجه به شرایط جمعیت از روز ۳۰ فروردین این برنامه اجرا می‌شود.

 

وی گفت: از فردا صبح همه مالکان، مدیران و متصدیان واحد‌های صنفی و صنعتی، مثلا مسئول نانوایی نه کارگران آن، باید به سایت وزارت بهداشت، به آدرس salamat.gov.ir مراجعه کنند و اطلاعات خودشان را شامل کد ملی، آدرس و مشخصات واحد صنفی و صنعتی وارد کنند و تعهد دهند که مقررات بهداشتی را رعایت می‌کنند و می‌توانند با رعایت شرایط بهداشتی فعالیت خودشان را منطبق کنند.

 

بیشتر بخوانید: جزییات ثبت‌نام اصناف و مشاغل کم‌خطر در سامانه سلامت از امروز ۲۲ فروردین

فرهادی افزود: فاصله گذاری اجتماعی یعنی واحد صنفی یا صنعتی در راستای ارائه خدمت هم باید سلامت خود و مشتریان را تامین کند و هم فعالیت اقتصادی خودش را انجام دهد.

 

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: مالکان و مدیران واحد‌های صنفی و صنعتی که تعهدنامه وزارت بهداشت را امضا می‌کنند، متعهد به اجرای پروتکل‌ها هستند. وزارت بهداشت با همکاری نیروی انتظامی، تعزیرات، بازرسان اتاق اصناف و بازرسان دفاتر خصوصی خدمات سلامت بر کار این مراکز نظارت دارند و در صورت تخلف واحد‌های متخلف پلمب می‌شوند.

 

وی ادامه داد: گام دوم فاصله گذاری اجتماعی زمانی موفق می‌شود که تمام کسانی که ذی نفع هستند یعنی همه خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان و آحاد مردم مشارکت داشته باشند. در این صورت می‌توانیم موفقیت این برنامه را در ریشه کنی کرونا محقق کنیم.

 

فرهادی گفت: در این برنامه همه دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی برای تدوین این برنامه همکاری خوبی داشتند. امیدوارم در اجرای این برنامه هم این همکاری ادامه داشته باشد.

 

وی ادامه داد: هیچ جای دنیا نمی‌توانند ۲۴ ساعته نظارت داشته باشیم مگر اینکه خود مردم الزامات بهداشتی را رعایت کنند. این طرح با مشارکت اتاق اصناف اجرامی شود و آن‌ها در کنار همکاران ما در وزارت در صف اول هستند. سازمان تعزیزات، نیروی انتظامی و سازمان دامپزشکی مشارکت دارند، ولی شرط اساسی در گرو همکاری واحد‌های صنفی و صنعتی است.

 

وی گفت: با ثبت نام اصناف و مراکز صنعتی در سایت وزارت بهداشت می‌توانند مجوز فعالیت بگیرند در غیر این صورت مجوز فعالیت نخواهند داشت.

 

فرهادی افزود: اگر کسی ثبت نام نکند از فعالیت آن جلوگیری می‌شود. بازرسان نیروی انتظامی، تعزیرات، وزارت بهداشت و بازرسان بخش خصوصی بر کار اصناف و واحد‌های صنعتی نظارت دارند، البته خیلی قصد پلمب و تعطیل جایی را نداریم و امیدواریم اصناف همکاری داشته باشند.

 

پول نقد در نانوایی ممنوع

فرهادی درباره رعایت پروتکل بهداشتی نانوایی‌ها گفت: بسیاری از پروتکل‌های بهداشتی اصناف از قبل بوده است و اکنون با توجه به شرایط کرونا به روز رسانی شده است. بسیاری از این اقدامات جدید خرجی ندارد و از آن‌ها نخواسته ایم کار عمرانی انجام دهند مثلا در نانوایی‌ها یا بسیاری از اصناف گفته ایم که حق گرفتن پول نقد ندارند باید دستگاه پوز داشته باشند.

 

وی افزود: باید جلوی نانوایی یا واحد صنفی میزی گذاشته شود که مردم وارد نشوند و مردم باید به رعایت فاصله اجتماعی حداقل یک متری تشویق شوند. در مورد نانوایی فقط کسی که نان به مردم می‌دهد باید ماسک و دستکش داشته باشد و شاطر و بقیه کادر نانوایی ملزم به استفاده از این وسایل نیستند. گذاشتن میز بیرون نانوایی نیز ممنوع است.

 

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: با همکاری وزارت صنعت نیز ابلاغ شده است که مشاغل الکترونیک و عرضه الکترونیکی کالا‌ها نیز باید حتما توسط مراکز دارای برند و مجوز انجام شود و فروش زیرزمینی در مراکز فاقد مجوز ممنوع است.

 

وی درباره انتقال کرونا از طریق آب گفت: امکان حضور ویروس در آب هست. باید در تصفیه خانه‌ها پروتکل مراکز آب و فاضلاب رعایت شود و اصول تصفیه آب و دفع بهداشتی فاضلاب در نظر گرفته شود. با توجه به حساسیت آب شرب در پروتکل بهداشتی وزارت بهداشت آمده است که میزان کلر در تصفیه خانه‌ها باید از نیم درصد به ۸ دهم درصد افزایش یابد در این صورت ویروس کرونا یا کاملا از بین می‌رود یا غیر فعال می‌شود بنابراین از نظر آب شرب تصفیه شده نگرانی وجود ندارد. پروتکل دفع بهداشتی فاضلاب نیز ابلاغ شده و اجرا می‌شود.

 

همه زباله‌های خانگی عفونی تلقی می‌شوند

فرهادی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره انتقال کرونا از طریق زباله‌ها و زباله گرد‌ها گفت: در همان ابتدای شیوع ویروس کرونا نامه مکتوبی به شهرداری و سازمان مخیط زیست زدیم و اعلام کردیم که باید از فعالیت زباله گرد‌ها جلوگیری کنند. بسیاری از این افراد سنین پایینی دارند و مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند و آنان را به کار‌هایی وا می‌دارند که خطرناک است و انتقال ویروس کرونا زباله گرد‌ها و افراد مرتبط با آن‌ها را تهدید می‌کند.

 

وی افزود: ضمن احترام به همکاران در شهرداری ها، ولی این اتفاق نیفتاده است و مسئولیت به عهده کسانی است که این افراد را وادار به زباله گردی می‌کنند و از فعالیت آن‌ها جلوگیری نمی‌کنند. زباله گردی به هر شکلی که باشد باید متوقف شود، زیرا زباله‌ها به شکلی که باشد در وضعیت فعلی عفونی تلقی می‌شوند و مشکوک به آلودگی به ویروس کرونا هستند.

 

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: همه زباله‌ها در شرایط فعلی عفونی تلقی می‌شوند، چه زباله‌های بیمارستانی و چه زباله‌های خانگی و تا زمانی که شرایط بهداشتی بعد از امحای زباله و طی مراحل بازیافت انجام نشده باشد قطعا همه این پسماند‌ها عفونی هستند.

 

وی گفت: زباله‌های بیمارستانی هم باید در محل بیمارستان بی خطرسازی و بعد تحویل شوند. از مردم در همه شهر‌ها و روستا‌ها هم می‌خواهیم در دفع زباله‌های خود دقت بیشتری داشته باشند و زباله‌ها را در کیسه‌های دربسته بگذارند و گره بزنند. در مورد دفع این پسماند‌ها البته پروتکل‌های بهداشتی ابلاع شده و باید رعایت شود.

 

فرهادی افزود: در این پروتکل‌ها آمده است که جمع آوری دستی زباله ممنوع است و کارگران جمع آوری زباله باید لباس محافظتی کامل داشته باشند. زباله گردی نیز در همه شهر‌ها و روستا‌ها به طول کلی ممنوع است و شهرداری مسئول ممانعت از این کار و مسئول دفع بهداشتی زباله‌ها هستند. دفع زباله‌ها نیز باید به شکل سوزاندن باشد به جز اقلامی که برای بازیافت تفکیک می‌شود.

 

وی تاکید کرد: بازیافت دستی و جداسازی دستی ممنوع است و حتما باید از تکنولوژی جدید برای این کار استفاده شود، ولی می‌توان مثلا شیشه‌ها را ذوب و بازیافت کنند.

 

گزارش انتقال حیوانی کرونا نداشته ایم

 

فرهادی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره انتقال کرونا به حیوان یا از حیوان به انسان گفت: در این مورد تاکنون هیچ گزارش تایید شده‌ای نداشته ایم و هر چه عنوان شده در حد نظریه است و سازمان دامپزشکی ینز هیچ گزارشی مبنی بر انتقال کرونا به حیوان و دام نداده است؛ بنابراین تاکنون خوشبختانه در کشور هیچ مورد ابتلای حیوانی گزارش نشده است.

 

مخالفت وزارت بهداشت با اجرای طرح ترافیک در تهران

 

فرهادی درباره اجرای طرح ترافیک در گام دوم طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: در ستاد ملی کرونا وزارت بهداشت مخالفت خود را با اجرای طرح ترافیک در تهران اعلام کرده است، زیرا اگر این طرح اجرا شود مردم برای تردد و رفتن سر کار مجبورند یا از تاکسی استفاده کنند، یا اتوبوس یا مترو که در همه آن‌ها احتمال انتقال ویروس وجود دارد.

 

وی افزود: در مورد تاکسی‌ها ابلاغ شده است که در صندلی عقب پیش از دو نفر نمی‌توانند سوار کنند، اتوبوس‌ها نیز باید با نصف ظرفیت و با رعایت فاصله در نشستن صندلی‌ها فعالیت کنند و در مترو‌ها هم فرد ایستاده‌ای نباشد و در صندلی‌ها فاصله نیم تا یک متری رعایت شود. اجرای این پروتکل‌ها موجب صف می‌شود بنابراین از شهرداری خواسته ایم فعلا طرح ترافیک را اجرا نکند و فکر هم نمی‌کنیم از فردا اجرای طرح ترافیک در تهران شدنی باشد.

 

یک راه انتقال ویروس کرونا

فرهادی درباره انتقال ویروس کرونا از توالت گفت: ویروس کرونا از طریق هوا منتشر نمی‌شود، اما در توالت و دستشویی‌ها احتمال انتقال از طریق دستگیره، روشویی و متعلقات آن وجود دارد. همچنین احتمال انتقال ویروس از طریق ادرار و مدفوع هم هست البته گندزدایی در توالت‌ها با استفاده از آب ژاول امکانپذیر است و گندزدایی با آب ژاول یا همان وایتکس به نسبت یک به ۹۹ درصد باید انجام شود.

 

وی افزود: برای گندزدایی اماکن عمومی اهر چه از مواد شیمیایی مرغوب تری استفاده شود، بهتر است. دارندگی و برازندگی، اگر مواد شیمیایی استاندارد در اختیار نباشد می‌توان از ضدعفونی کننده‌های الکلی استفاده کرد و اگر این مواد هم نبود می‌توان از مواد ضدعفونی کننده بر پایه آب ژاول و وایتکس که عوارض تنفسی دارد استفاده شود.

 

دفن بهداشتی فوتی‌های مشکوک به کرونا

 

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: پروتکل دفن بهداشتی اجساد مبتلا به کرونا یا مشکوک به کرونا نیز تدوین و ابلاغ شده است و با توجه به فتوای مقام معظم رهبری و سایر مراجع و متولیان ادیان دیگر ضمن رعایت اصول شرعی در تغسیل و کفن و دفن اصول بهداشتی در انتقال و تدفین جان باختگان کرونا اجرا می‌شود.

 

فرهادی افزود: مقررات بهداشتی اصناف همگی با توجه به شرایط روز به روزرسانی شده است و بعد ابلاغ می‌شوند و اصول مقررات بهداشت صنفی و با همکاری دستگاه‌های مرتبط مانند دامپزشکی، شهرداری ها، وزارت راه، سازمان حج و زیارت و ... تدوین شده و برای رعایت اصول بهداشتی در اماکن مرتبط مانند پارک ها، اتوبوس‌های درون و برون شهری، مساجد با همکاری آن‌ها اجرا می‌شود.

 

وی گفت: متولی تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌ها وزارت بهداشت است و سازمان‌های دیگر مانند سازمان دامپزشکی، شهرداری ها، وزارتخانه‌ها و نهاد‌های دیگر از جمله سپاه و بسیج همکار وزارت بهداشت هستند. خرید تجهیزات لازم حفاظتی مانند ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده نیز به عهده کارفرما‌ها و مدیران اصناف و مراکز شغلی است که با همکاری اتحادیه‌ها و شورای اصناف انجام می‌شود. وزارت بهداشت مسئولیتی در تامین این اقلام ندارد، اما بر عملکرد مراکز شغلی در کنار سایر ناظران دولتی و غیر دولتی نظارت می‌کند و با متخلفان برخورد خواهد شد.

 

رعایت بهداشت کرونا در اماکن مذهبی سخت است

 

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: در مورد ماه رمضان هم تابع مصوبات ستاد ملی کرونا هستیم. در سخنان مقام معظم رهبری نیز شنیدیم که توصیه فرمودند مردم در منازل خودشان دعا کنند اگر اماکن مذهبی بسته باشند، مشکلات کمتری در انتقال ویروس خواهیم داشت، اما اگر بسته نباشند یکی از راهنما‌ها به این بخش مربوط است که با تعامل با سازمان حج و زیارت این پروتکل‌ها اجرایی می‌شود.

 

وی گفت: راهنما‌های بهداشتی در اماکن مذهبی می‌تواند به روز شود، اما رعایت اصول بهداشتی در این اماکن سخت‌تر از جا‌های دیگر است و در روز‌های آینده تکلیف آن مشخص می‌شود.

 

فرهادی افزود: پروتکل‌های امکان صنفی و صنعتی با توجه به آخرین اطلاعات روز و همکاری با نهاد‌های مسئول در یک کار واقعا شبانه روزی و ۲۴ ساعته در وزارت بهداشت تدوین شده است. نمی‌گوییم اشکال ندارند. حتی ممکن است غلط تایپی یا نگارشی داشته باشند یا نیاز به اصلاح داشته باشند که با همکاری نهاد‌های دیگر و صاحبنظران امکان به روزرسانی و اصلاح آن‌ها وجود دارد فقط باید به صنف یا مراکز صنعتی اعلام شود که نسخه جدید پروتکل بهداشتی را از سایت وزارت بهداشت دانلود و اجرا کنند.

 

وی گفت: بازگشایی مدارس و دانشگا‌ها فعلا در دستور کار نیست و رستوران‌ها فقط می‌توانند غذای بیرون بر داشته باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->