پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

زمان خیساندن و پختن هر کدام از حبوبات چقدر است؟

  • کد خبر: ۲۳۴۷۴۸
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸
زمان خیساندن و پختن هر کدام از حبوبات چقدر است؟
خیس‌خوردن حبوبات یکی از روش‌های مهم برای گرفتن نفخ حبوبات است که به زودتر پخته‌شدن حبوبات نیز کمک زیادی می‌کند؛ اما نحوه خیس‌خوردن هر کدام از حبوبات با یکدیگر متفاوت است.

به گزارش شهرآرانیوز، خیس‌کردن حبوبات قبل از پختن دارای فواید زیادی است. این روش به کاهش زمان پخت‌وپز لازم برای حبوبات کمک می‌کند و همچنین باعث حذف قند‌های تولیدکننده گاز و سخت‌شدن هضم آن‌ها می‌شود. با خیس‌کردن حبوبات و دورریختن آب، مطمئن می‌شویم که آن‌ها تا حد امکان تمیز هستند و هیچ‌گونه کثیفی، ماده خارجی یا باکتری را در خود نگه نمی‌دارند. برای حبوبات مختلف، شیوه‌های خیس‌کردن و مدت پخت متفاوتی وجود دارد که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم.

مدت خیس‌کردن لوبیا چشم‌بلبلی
خیس کردن برای ۱۰-۱۲ ساعت و پخت برای ۵۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن لوبیا برای قورمه سبزی
خیس کردن برای ۱۰-۱۲ ساعت و پخت بین ۵۰ تا ۹۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن ماش و نخود
خیس کردن تا ۱۰ ساعت و پخت بین ۵۰ تا ۹۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن لوبیا چیتی
خیس کردن بین ۸-۱۲ ساعت و پخت برای لوبیا چیتی ۹۰ دقیقه و برای نخود سبز ۹۰ دقیقه.

مدت خیس‌کردن لپه برای قیمه
لپه جزو حبوباتی است که نیاز به خیس کردن ندارد و در صورت تمایل می‌توانید ۲۰-۳۰ دقیقه آن را خیس کنید. مدت زمان پخت آن هم با توجه به مرغوبیت لپه، کمتر از یک ساعت است.

مدت خیس‌کردن عدس و دال عدس
این حبوبات خیس کردن نمی‌خواهند و پختشان به ترتیب ۴۰ و ۳۰ دقیقه است.

زیاد خیس‌کردن حبوبات
اگر حبوبات برای مدت طولانی در آب خیس بمانند، ممکن است روی سطح آب یک لایه کفی ظاهر شود که باعث ترش شدن حبوبات و خراب شدن طعم غذا می‌شود. برای صرفه‌جویی در زمان، می‌توانید ظرف حاوی حبوبات و آب را در یخچال یا در کنار پنجره قرار داده تا از خراب شدن محصول جلوگیری کنید.

خیس‌کردن حبوبات با آب سرد یا گرم
برای خیس کردن حبوبات بهتر است از آب سرد استفاده کنید. اگر حبوبات برای مدت زمان طولانی در آب گرم باقی بمانند، ممکن است باعث اسیدی شدن محیط آب شده و در نهایت به آنها طعم و عطر نامطبوعی بدهد. برای خیس کردن بهتر، می‌توانید از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید تا حبوبات ناخالصی‌های موجود در آب را جذب نکنند. اگر دسترسی به آب تصفیه شده ندارید، می‌توانید از آب جوشیده استفاده کنید.

روش‌های مختلف برای خیساندن حبوبات
چند روش در مطالب قبلی برای خیس کردن حبوبات و گرفتن نفخ حبوبات آموزش دادیم و در ادامه ۲ روش دیگر را هم به آنها اضافه خواهیم کرد.

روش سنتی (۸-۱۲ ساعت)
حبوبات را در یک کاسه قرار دهید و آب سرد بریزید تا سطح آنها را بپوشاند.

حبوبات را برای ۸ تا ۱۲ ساعت خیس کنید یا در صورت امکان تمام شب را (حدود ۱۲ ساعت) در آب بگذارید.

پس از خیس کردن، حبوبات را آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. توجه کنید که حبوبات ممکن است پس از خیس کردن چروک به نظر برسند، اما پس از پخت آنها به حالت قبلی باز خواهند گشت.

روش داغ (۲۴ ساعت)
حبوبات را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و برای هر ۲ فنجان حبوبات، ۱۰ فنجان آب اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به مدت ۳ دقیقه بجوشد.

حبوبات را از روی حرارت بردارید و آنها را پوشانده و اجازه دهید به مدت ۲۴ ساعت در آب بماند.

پس از پایان مدت زمان خیس کردن، آب حبوبات را دور بریزید و آن را به غذای خود اضافه کنید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->