ترافیک سنگین پیرامون حرم امام‌رضا(ع) در روز انتخابات (۸ تیر ۱۴۰۳) خبر جدید تأمین‌اجتماعی برای بازنشستگان | مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به‌زودی پرداخت می‌شود (۸ تیر ۱۴۰۳) زلزله نسبتاً شدیدی اردبیل را لرزاند (۸ تیر ۱۴۰۳) آیا مبتلایان به آستیگمات چشمی با لیزیک درمان می‌شوند؟ آیا تنهایی خطر سکته مغزی در سالمندان را افزایش می‌دهد؟ جزییات ربودن مرد جوان توسط ۲ شرور خطرناک اعترافات تکان دهنده مردی که پسرش را به قتل رساند مجازات قانونی پرداخت نکردن شارژ ساختمان چیست؟ آیا رسانه‌های اجتماعی نوجوانان را افسرده می‌کند؟ دستگیری اعضای باند جعل و فروش مدارک تحصیلی دانشگاه آزاد سرقت‌ میلیاردی باند زنان سارق با نوشیدنی بیهوشی در مشهد! لوازم آرایش فاسد شده چه آسیبی به پوست ما می‌زند؟ + جزئیات سقف قیمت بلیت پرواز‌های داخلی اعلام شد ۵ توصیه راهگشا برای کسانی‌ که در آزمایشات پزشکی، دچار اضطراب می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۷ تیر ١۴٠٣) | کاهش چهار تا هفت‌درجه‌ای دمای روزانه معاون رئیس‌جمهور در آیین میثاق خدمت در مشهد: ۱۹۲ هزار نفر در دولت سیزدهم استخدام دستگاه‌های دولتی شدند + فیلم مبلغ ۳ میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز شد + جزئیات (۷ تیر ۱۴۰۳) اعترافات مردی در مشهد که با تحریک دامادش دست به جنایت زده بود + عکس ۴ فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم
سرخط خبرها

سیب‌زمینی سرخ‌کرده از سیگار مضرتر است؟

  • کد خبر: ۲۳۴۹۹۹
  • ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
سیب‌زمینی سرخ‌کرده از سیگار مضرتر است؟
غذا‌هایی که در دما‌های بسیار بالا با روش‌هایی مانند سرخ‌کردن پخته می‌شوند، مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده، ممکن است اثرات زیان‌آوری بر سلامت داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک ماده شیمیایی که هنگام پختن غذا‌های حاوی میزان بالای کربوهیدرات در دمای بالا مانند سرخ‌کردن سیب‌زمینی یا برشته‌کردن غلات ایجاد می‌شود، آکریلامید و یک سم عصبی است که ماده‌ای سرطان‌زا شمرده می‌شود.

برای اینکه بتوان چیپس ترد سیب‌زمینی تهیه کرد، دمای روغن را به بالای ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسانند. سرخ کردن سیب‌زمینی در این دمای بالا باعث ایجاد مقدار زیادی آکریلامید می‌شود که برخی بررسی‌ها مقدار آن را در حد ۷۷۹ تا ۱۲۹۹ میکروگرم در کیلوگرم در سیب‌زمینی سرخ‌کرده برآورد کرده‌اند.

دود سیگار هم می‌تواند حاوی مقدار زیادی آکریلامید باشد که یک بررسی میزان را ۲.۳ میکروگرم به ازای هر نخ سیگار برآورده کرده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد میزان آکریلامید ایجادشده در سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند از دود سیگار هم بیشتر باشد.

اما بررسی‌های دیگر نشان داده‌اند که میزان آکریلامید ایجادشده بسته به رنگ سیب‌زمینی سرخ‌کرده و دمایی که در آن پخته‌شده و مدت زمان پخت می‌تواند از حدود ۵۰ میکروگرم تا بالای ۲۰۰۰ میکروگرم در هر کیلوگرم آن متفاوت باشد؛ بنابراین گرچه میزان آکریلامید سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند بسیار بالا باشد، اما میزان آکریلامید تشکیل‌شده بر حسب شیوه و دمای پخت و از یک سیب‌زمینی تا سیب‌زمینی دیگر متفاوت است. از سوی دیگر تنها بررسی‌هایی که رابطه میان آکریلامید و سرطان را نشان می‌دهند، بررسی‌های حیوانی بوده‌اند که در آنها مقادیر زیاد این ماده شیمیایی به کار رفته بود.

بررسی‌هایی که انسان‌ها را در طول زمان پیگیری کرده‌اند نتوانسته‌اند رابطه میان خوردن غذا‌های حاوی آکریلامید و ایجاد سرطان پیدا کنند.

در مقابل اندازه‌گیری میزان آکریلامید در خون افراد سیگاری نشان می‌دهد که میزان این ماده در خون افراد سیگاری سه تا پنج برابر افراد غیر سیگاری است.

در مجموع بهتر است به جای مقایسه آکریلامید سیب‌زمینی سرخ‌کرده با آکریلامید دود سیگار با انجام اقداماتی از ورود آکریلامید از هر دو منبع به بدن جلوگیری کنیم.

در مورد سیب‌زمینی سرخ‌کرده غذا‌های مشابه بهتر است مدت زمان سرخ کردن را کاهش دهید، سرخ کردن خشک (dry fry) درون اجاق انجام دهید، سیب‌زمینی را پیش از سرخ کردن اندکی بجوشانید و از نگه‌داشتن سیب‌زمینی درون یخچال خودداری کنید؛ و بالاخره میزان مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌تان را کم کنید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->