به گزارش شهرآرانیوز؛ احمد محمودزاده در خصوص گزارشات مردمی از اخذ شهریههای نامتعارف در مدارس غیردولتی اظهار کرد: الگوی شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ در تاریخ ۳ اردیبهشت امسال بر اساس ماده ۱۵ و ۱۶ قانون تأسیس مدارس غیر دولتی به استانها ابلاغ شد. ما از ابتدای دولت سیزدهم فرایندی را پیگیری کردیم که بر این اساس قانون باید الگوی شهریه را تعیین کند.
وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ اولین سال اجرای این الگوی آزمایشی شهریه بود، عنوان کرد: امروز این طرح پیشرفت اجرایی مطلوبی داشته است. امسال هم عین قانون را بر اساس الگوی شهری ابلاغ کردیم. در ماده ۱۵ این الگوی شهریه ۷ عامل را برای محاسبه شهریه هر مدرسه تعیین کردیم؛ یکی از این عوامل تعیین شهریه، کیفیت آموزش است که خود ۱۵۰ شاخص دارد؛ عامل دیگر میزان فوق برنامه مدارس است که باید ۶ ساعت در هفته باشد، عامل دیگر تورم آن منطقه و توجه به آمایش سرزمینی است، عامل دیگری که در تعیین نرخ شهریه اثرگذار بوده، بحث فضا، امکانات و تجهیزات و کیفیت نیروی انسانی مدرسه است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: مدیر و هیئت امنای مدرسه اطلاعات لازم را در سامانه بارگذاری میکنند و همکاران ما در منطقه به صورت جزئی اطلاعات ارسال شده را ارزیابی خواهند کرد. کارگروه تعیین شهریه در منطقه وجود دارد که به ریاست مدیر منطقه به ارزیابی اطلاعات مدارس خواهد پرداخت. همین ارزیابی جزئی برای هر مدرسه موجب طولانی شدن فرایند تعیین شهریه مدارس میشود. بعد از اینکه منطقه شهریه مطلوب مورد نظر را تعیین کرد، مسئولان استانی شهریه را ابلاغ میکنند؛ اگر مدیر و هیئت امنای مدرسه نسبت به شهریه اعلامی اعتراضی داشته باشند میتوانند اعتراض خود را در سامانه ثبت کنند. کارگروهی هم در معاونت تشکیل شده تا به همین اعتراضات رسیدگی شود.
محمودزاده با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شهریه برخی مدارس واقعاً پایین بود، تصریح کرد: کف شهریه را در مناطق مختلف تعیین کردیم. جنبه نظارتی خود را هم همچنان پیگیری خواهیم کرد تا شهریه مدارس از سقف مورد نظر هم تجاوز نکند.
وی بیان کرد: سه نوع وجه از خانوادهها در مدارس غیردولتی دریافت میشود. یکی شهریه ثبت نام در مدرسه است که برای تدریس ارائه برنامههای درسی اخذ میشود. مبلغ این شهریه به صورت دقیق در سامانه برای اطلاع خانوادهها درج شده است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در خصوص شهریه امور فوق برنامه، لباس فرم، سرویس ایاب و ذهاب و تغذیه خاطرنشان کرد: نرخ این خدمات ربطی به شهریه مدرسه ندارد و حتی به سازمان ما هم مربوط نیست. قیمتگذاری هر یک از این خدمات فرایندهای خاص خود را دارند و با همکاری انجمن اولیا و مربیان و با رضایت اولیا این قیمتها اعلام میشود. لباس فرم بر اساس نرخ اعلامی صنف مربوطه اعلام میشود. سرویس مدرسه هم توسط تاکسیرانی اعلام شده است.
محمودزاده سومین وجه دریافتی از خانوادهها را به موضوع فعالیتهای آموزشگاهی مرتبط دانست و افزود: فعالیتی مثل آموزش زبان خارجه از جمله این فعالیتهاست. در یک مدرسه، برخی از اولیا و فرزندانشان میخواهند در کنار برنامه درسی، زبان خارجه هم تدریس شود. این فعالیتها که برخی از دانشآموزان در آن شرکت میکنند و برخی دیگر تمایلی به حضور در آن ندارند؛ عمدتاً خارج از ساعات برنامه درسی است و مدرسه در ابتدا باید مجوز اجرای این برنامهها را داشته باشد؛ یا با آموزشگاهی قرارداد ببندد و یا خودش مجوز فعالیت آموزشگاهی را کسب کند.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از اولیا وجوه دریافتی بابت این سه موضوع را با هم جمع و در صورت بالا بودن این شهریه مجموع دریافتی، از سازمان مدارس غیردولتی انتقاد میکنند. در حالی که اگر تفکیک لازم در شهریه اعلامی صورت بگیرد؛ میزان تخلفات مدارس غیر دولتی در اعلام شهریه اصلی خودشان بسیار ناچیز خواهد بود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در خصوص نحوه ثبت شکایات و انتقادات عنوان کرد: اگر خانوادهها در اعلام شهریه اصلی مدرسه مغایرتی را مشاهده کردند میتوانند برای ثبت شکایت خود در سامانه اقدام کنند. البته برای تعیین قیمت امور فوق برنامه یا سرویس ایاب و ذهاب هم به مدارس تاکید کردیم حتماً باید بر اساس عرف و قیمت اعلامی از سوی اتحادیه و یا صنف مورد نظر عمل کنند.
محمودزاده اضافه کرد: همچنین تاکید کردیم که غذای دانشآموز در مدرسه باید یک غذای معمول مدرسهای باشد. اگر خانوادهای برای فرزندش مایل به تهیه غذای بالاتر از حد معمول است میتواند در وعدههای غذایی دیگر برای فرزند خود آن غذاها را در نظر بگیرد.
منبع: مهر