در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اگر تمام روز سر پا باشید، چه بلایی سر بدنتان می‌آید؟

  • کد خبر: ۲۳۶۷۷۹
  • ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
اگر تمام روز سر پا باشید، چه بلایی سر بدنتان می‌آید؟
چقدر شنیده‌اید که یکجانشینی و بی‌تحرکی باعث انواع بیماری‌ها می‌شود؟ اما آیا به این معنی است که تمام روز ایستادن خوب است؟ چقدر باید بایستید؟ درست همان‌طور که ساعت‌های طولانی نشستن برای سلامتی بد است، ساعت‌های طولانی ایستادن و سر پا بودن هم برای سلامتی مضر است.

به گزارش شهرآرانیوز، تمام روز سر پا بودن باعث می‌شود جاذبه زمین به ضررتان عمل کند. وقتی ایستاده‌اید، جاذبه زمین تمام چیز‌هایی را که درون بدنتان است به سمت پایین می‌کشد. هر چند جاذبه شما را روی زمین محکم نگه می‌دارد؛ اما جریان خون در پایین‌تنه‌تان زیاد می‌شود و بر گردش خونتان اثر منفی می‌گذارد. ازاین‌رو فشار زیادی به بدنتان وارد می‌شود.

ساعت‌های طولانی ایستادن می‌تواند به پاهایتان آسیب بزند و منجر به تورم و احساس خستگی شود. از سویی دیگر، زیاد ایستادن بر انواع سیستم‌ها و ارگان‌های بدن اثر می‌گذارد؛ از نقص‌های اسکلتی گرفته تا آسیب به سیستم لنفاوی.

اگر ساعت‌های طولانی سر پا باشید چه عوارضی برای سلامتی‌تان دارد؟

از انسان‌های اولیه گرفته تا انسان‌های خردمند امروزی، ایستادن مطلوب‌ترین وضعیت بدنی بوده است. اما نکته مهم اینجاست که همه چیز بسیار بستگی به این دارد که چقدر ایستاده‌اید. برخی از مشکلات معمول که می‌توانند نتیجهٔ ایستادن‌های طولانی‌مدت باشند:. درد پایین کمر. گرفتگی گردن و شانه‌ها. واریس. خستگی عضلات. تورم پا‌ها. درد کف پا. پاشنه درد

چند ساعت ایستادن در روز بی‌ضرر است؟

به گفتهٔ دانشمندان و کارشناسان، ایده‌آل این است که هر یک ساعت، تقریباً ۱۵ دقیقه بایستید. از طرفی دیگر، یک سری مطالعات نشان می‌دهند هر یک ساعت، نیم ساعت ایستادن مفید است.

مطالعات نشان می‌دهند دو ساعت یا بیشتر ایستادن می‌تواند سبب ناراحتی در بدن شده و وضعیت روانی فرد را تحت‌تأثیر قرار دهد. ازاین‌رو به‌ازای هر یک ساعت نشستن، بیشتر از نیم ساعت ایستادن منجر به مشکلاتی می‌شود.

آیا ایستادن سالم‌تر از نشستن است؟

ایستادن در مقایسه با نشستن بهتر است، اما هیچ یک از این دو توصیه نمی‌شوند. چون در نهایت همه چیز بستگی به این دارد که چقدر می‌نشینید یا می‌ایستید. چیزی که مهم است، حفظ تعادلی درست بین این دو وضعیت است.

بیشتر گفتگو‌ها در محل کار در حالت نشسته اتفاق می‌افتند. اما شواهد نشان می‌دهند بیشتر کارگران خط تولید و کارمندان بانک ساعت‌ها ایستاده هستند. زیاد نشستن می‌تواند پا‌ها را ضعیف کند، مشکلاتی برای لگن ایجاد کند و منجر به واریس شود.

از آن‌سو، زیاد ایستادن و بیش از ۸ ساعت بدون حرکت بودن هم می‌تواند باعث مشکلاتی در عضلات پا، رگ‌ها و تاندون‌ها شود.

مقایسه ایستادن و نشستن در محل کار

اثرات نشستن

خود نشستن مشکلی ایجاد نمی‌کند، بلکه مسئله این است که چه مدتی می‌نشینید و با چه وضعیتی می‌نشینید. ساعت‌هایی که نشسته‌اید، یعنی تحرکی ندارید.

اثرات خوب ِ نشستن. کمک می‌کند وضعیت بدنی درست را حفظ کنید. برای پیشگیری از واردشدن فشار بر عضلات کمر و ستون فقرات خوب است

اثرات بد ِ نشستن. به عضلات بزرگ‌تر پا‌ها فشار وارد کرده و آنها را ضعیف می‌کند. ممکن است لخته خون تشکیل شود. عضلات فلکسور لگن کوتاه شده و مشکلاتی برای لگن ایجاد می‌شود. وضعیت نادرست نشستن باعث مشکلات پایین کمر شده و به بافت‌های نرم و دیسک‌ها آسیب وارد می‌شود
از صندلی‌های اداری و طبی برای نشستن در محل کارتان استفاده کنید.

اثرات ایستادن

ایستادن بدون هیچ حرکتی خطرناک است و عوارضی برای عملکرد‌های بدن دارد.

اثرات خوب ِایستادن. ایستادن بعد از چند ساعت نشستن قطعاً مفید است و به گردش خون بدن کمک می‌کند.. باعث افزایش ضربان قلب شده و ریه‌ها را نیز پُر می‌کند. فشار را از کمر و پشت برمی‌دارد. به چشم‌ها استراحت می‌دهد. به عضلات پا و مفاصل اجازه می‌دهد مقداری حرکت کنند. ایستادن در مقایسه با نشستن کالری‌سوزی بیشتری دارد

اثرات بد ِایستادن. ایستادن در یک وضعیت برای مدت طولانی باعث بروز مشکلاتی در عضلات پا و تاندون‌ها می‌شود.. نارسایی مزمن وریدی را به همراه دارد. موجب درد پایین کمر و خستگی می‌شود. طبق تحقیقات، ایستادن به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه خوب است. ضمناً حرکت‌کردن و راه‌رفتن حین ایستادن مفید است.

توصیه‌هایی برای افرادی که تمام روز سر پا هستند. مرتباً وضعیت خود را تغییر دهید. مدت طولانی بی‌حرکت نایستید و مکرراً تغییر وضعیت دهید. منظور این نیست که مدام حرکت کنید، بلکه تغییر وضعیت حرکت باعث توزیع درست وزن بدن و کمک به گردش خون می‌شود.. هر وقت ممکن بود بدنتان را بکشید. استراحت‌های مکرر چیزی است که برای پیشگیری از واردشدن فشار به پا‌ها اکیداً توصیه می‌شود. یک استراحت کوچک و انجام حرکات کششی به گردش خون بهتر کمک کرده و عضلات را از گرفتگی رها می‌کند.. وقتی در خانه هستید، توپ تنیس یا بطری آب زیر پایتان بچرخانید. هر وقت در خانه استراحت می‌کنید، با استفاده از یک توپ تنیس یا بطری آب کف پاهایتان را ورزش دهید. توپ را زیر پایتان بگذارید و به عقب و جلو بچرخانید تا از فشار وارد بر کف پا و انگشتان کاسته شود.. کفش‌های راحت و مناسب بپوشید. کفش‌های راحتی انتخاب کنید که وقتی ایستاده‌اید از بدن شما حمایت کنند. لزوماً نباید کفش طبی بپوشید، هر کفشی که راحت هستید بپوشید. به‌طورکلی کفشی که می‌پوشید باید نرم و انعطاف‌پذیر باشد، پاشنه‌ها کمتر از ۵ سانتیمتر باشند، از پاهایتان در برابر ضربه حمایت کند، انگشتان اجازه حرکت داشته باشند، کاپ پاشنه کفش راحت باشد.. هنگام صحبت‌کردن راه بروید. راه‌رفتن هنگام حرف‌زدن به معنی حرکت‌دادن پاهاست بدون اینکه لازم باشد مدت طولانی یکجا بایستید.. روی سطوح سخت نایستید. ایستادن روی سطوح چوبی یا پلاستیکی و یا فومی کمک می‌کند تا حدی فشار جذب شده و از مفاصل و استخوان‌هایتان حمایت شود. همچنین می‌توانید یک مت یا فوم زیر پایتان بیندازید تا وقتی بی‌حرکت هستید، روی سطحی نرم‌تر بایستید.. ورزش کنید و بدنتان را بکشید. ورزش‌کردن و حرکات کششی بهترین راه برای بهبود گردش خون هستند. تمرینات قدرتی و چند حرکت کششی، عضلاتتان را قوی می‌کنند و بعد از ساعت‌ها ایستادن کمتر احساس ناراحتی خواهید کرد.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->