مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنیم! حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آمار‌های اعتیاد در کشور مربوط به دهه ۹۰ است

  • کد خبر: ۲۳۷۷۳۵
  • ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۴
آمار‌های اعتیاد در کشور مربوط به دهه ۹۰ است
آخرین شیوع‌شناسی برای دستیابی به آمار معتادان به سال ۱۳۹۴ بر می‌گردد و باید منتظر ماند و دید آیا دولت چهاردهم شیوع‌شناسی جدیدی را درباره اعتیاد آغاز خواهد کرد؟

به گزارش شهرآرانیوز، آخرین شیوع‌شناسی برای یافتن آمار معتادان و مصرف‌کنندگان مواد مخدر کشور به سال ۱۳۹۴ بر می‌گردد. آمار‌هایی که پشت پرده اعتیاد در خانه به خانه ایرانی‌ها را به نمایش گذاشت؛ روندی که از آن روز‌ها تاکنون هیچ سازمانی به دنبال احیای مجدد و رصد آخرین وضعیت اعتیاد در کشور نرفته و تمام برنامه‌ریزی‌ها گویا براساس همان آمار‌های دهه ۹۰ تدوین شده است.

همین دلیلی شده تا سازمان‌ها ودستگاه‌های متولی حوزه اعتیاد به درستی نتوانند طرح‌ریزی مدونی برای آسیب دیدن کمتر جوانان از اعتیاد را پیش بگیرند؛ با این حال باید منتظر ماند و دید آیا دولت چهاردهم در قامت دولت جدید شیوع‌شناسی جدیدی را درباره اعتیاد آغاز خواهد کرد؟

در همین راستا باید نگاهی به آخرین آمار‌ها بیاندازیم، آمار‌هایی که نشان می‌دهند در این سال‌ها چند درصد از جوانان ما به بلای خانمان سوز اعتیاد مبتلا شده‌اند و چند درصد از مصرف‌کنندگان به کدام یک از انواع ماده مخدر روی آورده‌اند، آمار‌هایی خانه خراب کن که در نگاه نخست باید متولیان امر مبارزه با اعتیاد آن را جدی بگیرند و در گام دوم نیز خانواده‌ها به این آمار‌ها نگاه بیاندازند و به این واقع برسند که اعتیاد بیخ گوش فرزندان آنهاست.

تأثیر اعتیاد بر آسیب‌های اجتماعی در جامعه

سازمان‌های بین‌المللی فقر، شکاف طبقاتی، توسعه بی‌عدالتی در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی، تولید و انباشت سلاح‌های کشتار جمعی، بحران‌های زیست محیطی و اعتیاد را به ترتیب چهار بحران اساسی در جهان اعلام کرده‌اند. اما براساس آنچه مراکز پژوهشی اعلام کرده‌اند اعتیاد به عنوان یکی از خانمان سوزترین بلایا در میان مردم تأثیر بسیاری بر تولید آسیب‌های اجتماعی دارد، به طوری که آمار‌های غیررسمی نشان می‌دهند اعتیاد در قتل عمد ۲۵درصد، در همسرآزاری‌ها ۶۵ درصد، در کودک‌آزاری ۳۰ درصد، در طلاق ۵۵درصد و در نهایت در ایجاد نزاع و عامل این ناهنجاری ۲۳ درصد تأثیرگذار است و می‌توان موجب بروز این آسیب‌های اجتماعی شود.

علاوه بر این، گردش سود تجارت مواد مخدر در دنیا ۵۰۰میلیارد دلار است که نسبت به دهه گذشته این میزان ۲۳ درصد افزایش یافته است؛ در عین حال مرگ و میر‌های ناشی از مواد مخدر هم ۱۷. ۵درصد افزایش یافته است.همچنین پرمصرف‌ترین مواد مخدر در دنیا هم از خانواده کانابیس‌ها است.

آمار مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور

براساس آخرین آمار‌های اعلام شده در سال‌های منتهی به ۱۳۹۹، یک میلیون و ۸۰۲ هزار مصرف کننده در کشور وجود دارد و از سال ۱۳۹۰ تاکنون ۱۰ تریلیون تومان مواد مخدر کشف شده است.براساس همین آمار‌ها، پرمصرف‌ترین ماده‌های مخدر در کشور، به ترتیب تریاک، حشیش و هروئین است و ۷۵درصد مواد مخدر در شرق کشور کشف می‌شود.
 
همچنین ایران رکورددار کشف مواد مخدر در دنیا است به طوری که آمار‌های اعلام شده از سوی سازمان ملل نشان می‌دهد در ۴۰ سال گذشته ایران در کشف مواد مخدر در دنیا نقش مهمی را ایفا کرده است.این آمار‌ها حکایت از آن دارند که در سال ۱۴۰۰، ۹۰ درصد تریاک جهان، ۷۰ درصد مرفین و ۲۰ درصد هروئین در دنیا در ایران و در مجموع ۱۲۰۰ تن مواد مخدر در کشور کشف شده است و یک رکوردشکنی در دنیا به شمار می‌رود.همچنین آمار‌های اعلام شده منتهی به سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که زمان دسترسی به مواد مخدر در کشور تنها نیم ساعت است و سن مصرف‌کنندگان مواد مخدر از جمله سن مصرف سیگار در کشور ۱۷ سال، حشیش ۲۲ سال، تریاک ۲۳سال، هروئین ۲۵سال و شیشه ۲۷ سال است و بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در کشور تریاک ۵۷درصد، حشیش ۱۲درصد، شیشه ۸ درصد و هروئین ۷ درصد است.

آمار رسمی معتادان پایتخت

همچنین مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران هشدار جدی درباره افزایش آمار معتادان در تهران داده و از اینکه از ۱۴متولی رسیدگی به این آسیب، تنها شهرداری تهران پای کار آمده انتقاد کرده است.در شهر تهران ۲۹ هزار معتاد متجاهر وجود دارد و شهرداری تهران بابت درمان زخم باز در این معتادان ماهانه ۳۰ میلیون تومان برای هر معتاد هزینه می کند.علاوه براین شهرداری تهران ۵ هزار تخت را برای رسیدگی به معتادان زخم باز ایجاد و آماده‌سازی کرده است.
 
منبع: فارس

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->