پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

چگونه با افزایش وزن فرزندمان مقابله کنیم؟

  • کد خبر: ۲۳۸۰۶۱
  • ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۳
چگونه با افزایش وزن فرزندمان مقابله کنیم؟
مهم است که جنبه روانی کودک خود را تقویت کنید. مشکل چاقی و اضافه وزن یکی از جدی‌ترین مشکلات سلامتی است که بسیاری از کودکان و نوجوانان از آن رنج می‌برند و جدیت آن در ارتباط با احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند فشار خون و کلسترول بالا و همچنین دیابت است؛ و درد مفاصل.

به گزارش شهرآرانیوز، موضوع چاقی فرزندان همیشه چالشی پراسترس به همراه دارد. به ویژه برای والدینی که از یک سو متوجه جدی بودن مشکل هستد و از سوی دیگر، مشتاق هستند تا اعتماد به نفس کودک را تقویت کنند و او را متوجه احساس پذیرش بی قید و شرط کنند، چون که صحبت کردن در مورد مشکل وزن برای او به موضوعی بسیار حساس تبدیل می‌شود.

اضافه وزن و سلامت روان

«در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد و شامل بیش از ۱۸۰۰۰ کودک از بریتانیا بود، محققان دریافتند که افزایش رضایت کودکان از ظاهر و اعتماد به نفس خود از اوایل نوجوانی می‌تواند به محافظت در برابر اثرات منفی اضافه وزن بر سلامت روان آنها کمک کند.

به گفته هانا کریس، نویسنده اول این مطالعه، علیرغم اهمیت حفظ وزن سالم کودک، این امر نباید به بهای سلامت روان او یا از طریق انگ زدن به اضافه وزن اتفاق بیفتد، که منجر به کاهش اعتماد به نفس و طولانی شدن آن می‌شود. برخی از کودکان به دلیل اضافه وزن دچار مشکلات روزمره مانند آزار و اذیت، قلدری و ناتوانی در شرکت در فعالیت‌های ورزشی می‌شوند که بر سلامت روان آنها تأثیر می‌گذارد.

 ممکن است کودک خود را در یک دایره بسته گیر بیاندازد، چون فشار‌هایی که در نتیجه افزایش وزن در معرض آن قرار می‌گیرد، او را به دنبال راحتی در خوردن غذا می‌کشاند، که منجر به افزایش وزن بیشتر می‌شود و نتیجه نهایی آن این است که باعث می‌شود فرد احساس کند عادات غذایی او نمی‌تواند تغییر کند. اگرچه حفظ وزن مناسب برای کودک مهم است، اما این امر نباید به ضرر سلامت روان او باشد.

افزایش وزن کودک؛ افزایش وزن نوجوان

علل افزایش وزن در کودکان و نوجوانان متفاوت است. این عوامل شامل دلایل ژنتیکی، هورمونی یا رفتاری مرتبط با خوردن کالری اضافی و عدم فعالیت بدنی است. به ویژه اینکه در سال‌های اخیر ساعاتی که کودکان در مقابل نمایشگر‌ها می‌گذرانند افزایش یافته و می‌توان دلایل آن را آموزش‌های مجلازی دوران همه گیری کرونا و یا شاید دلایل اقتصادی و اجتماعی ناشی از کاهش درآمد خانواده و ناتوانی فرزندان در دسترسی به غذای سالم یا فضا‌های ورزشی دانست.

بدون استرس روانی از شر اضافه وزن خلاص شود

قبل از شروع کمک به کاهش وزن کودک، ابتدا باید شاخص توده بدن را محاسبه کنید. به خصوص که کودکان برای رشد و تکامل مناسب نیاز به خوردن غذای کافی دارند که به معنای رصد کردن میزان مورد نیاز کالری است. کودک در صورت عدم نیاز واقعی به کاهش وزن باید غذا بخورد که نخوردن و منع خوردن او می‌تواند بر رشدش تأثیر منفی بگذارد. اگر شک دارید که فرزندتان از اضافه وزن رنج می‌برد یا نه، اولین قدم این است که به پزشک مراجعه کنید که بتواند این وضعیت را ارزیابی کند. 

مهم است که تقویت جنبه روانشناختی فرزندتان را در نظر بگیرید و کارشناسان توصیه می‌کنند که مکالمه شما مستقیماً روی کاهش وزن متمرکز نباشد بلکه بر حفظ سلامت عمومی تمرکز کند تا حساسیت فرد در مورد اضافه وزن تقویت نشود. اطمینان حاصل کنید که کل خانواده به رفتار‌های سالم پایبند هستند تا کودک احساس تبعیض یا انزوا نکند. رفتن به یک گردش خانوادگی که شامل فعالیت بدنی مانند شنا یا دوچرخه سواری و یا پیاده روی می‌شود و برنامه ریزی برای داشتن وعده‌های غذایی سالم با هم، کار‌هایی هستند که باعث می‌شود او احساس کند تنها نیست. یک تیم، در حالی که او برای کاهش وزن تلاش می‌کند، همراه و کمک او هستند.

هدفگذاری در حد توان کودک باشد

اهداف کوچک و قابل دستیابی روزانه را تعیین کنید تا کودک در مواجهه با اهداف بزرگ ناامید نشود. توصیه می‌شود که کودک را در فعالیت‌های ورزشی غیر رقابتی درگیر کنید. این نوع فعالیت به دلیل تاثیر روانی مثبت آنها در افزایش اعتماد به نفس کمک شایانی برای اوست. انجام برخی فعالیت‌های ورزشی علاوه بر ورزش، کودک را به شرکت در فعالیت‌های دیگر مانند بازی، نقاشی و ... تشویق می‌کند، زیرا باعث ایجاد حس اعتماد به نفس می‌شود و به او کمک می‌کند تا احساسات خود را راحتتر بیان کند.

رژیم غذایی چطور باشد؟

کودک خود را مجبور به پیروی از رژیم‌های غذایی افراطی نکنید، زیرا این برنامه‌های رژیمی لزوما تمام نیاز‌های غذایی او را در مرحله رشد برآورده نمی‌کنند. پس در ابتدا مطمئن شوید که جایگزین‌های سالمی برای تنقلات و غذایی که کودک می‌خورد، چه نوع و چه مقدار و چه رفتار‌ها و الگو‌های مرتبط با آن در نظر گرفته اید، مانند پاپ کورن، میوه‌ها و سبزیجات تمیز و جو دوسر.

عادت‌های دیگر موثر در وزن

برخی از مطالعات، کیفیت پایین خواب را به افزایش وزن مرتبط می‌دانند. پس مطمئن شوید که یک برنامه درست برای خواب تنظیم کنید. حداقل یک ساعت قبل از خواب از استفاده از صفحه‌نمایش جلوگیری کنید. حتی در روز‌های تعطیل از یک برنامه خواب ثابت پیروی کنید.

به یاد داشته باشید که هدف شما این است که به فرزندتان کمک کنید تا چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی زندگی سالم و شادی داشته باشد. فقط روی خلاص شدن از شر چند کیلوگرم از وزنش تمرکز نکنید و حتما کودک را تشویق کنید تا با شما ارتباط سالم و پویایی برقرار کند. احساسات خود را بیان کند و درک خود را از فشار‌هایی که متحمل می‌شود نشان دهد. اگر به جایی برسید که نتوانید به او کمک کنید، کمک گرفتن از یک روانشناس ضرری ندارد، زیرا روانشناس می‌تواند به شما در یافتن ریشه‌های فشار‌های عاطفی و روانی کمک کند.»

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->