به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشته غفاری با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای عمده برای پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذیها در کودکان، مکملیاری است، خاطرنشان کرد: براساس دستورالعملهای وزارت بهداشت، بهمنظور پیشگیری و کنترل کمبود این ریزمغذیها و کاهش عوارض نامطلوب آنها بر سلامت کودکان، لازم است کلیه کودکان کمتر از دو سال مکملهای آهن، مولتیویتامین یا ویتامینA و ویتامینD را مطابق با دستورالعملهای تدوینشده مصرف نمایند. برای کودکان بالای دو سال، حتماً باید با تشخیص و تجویز پزشک صورت گیرد.
مسئول امور دارویی بیمارستان فوقتخصصی کودکان اکبر تصریح کرد: دادن دارو به کودکان مشکل است و به هر روشی که باشد نیاز به تکنیک خاص دارد و برای داروهای مایع خوراکی بهجای قاشق یا پیمانه، بهتر است از سرنگ یا قطرهچکان استفاده کرد و حتماً مقدار دقیق را از داروساز یا پزشک پرسید.
وی خاطرنشان کرد: هرگز قرص را بدون نظر پزشک یا داروساز نشکنید و کپسول را باز نکنید؛ زیرا اسید داخل معده یا برخی مواد غذایی میتواند باعث خنثیشدن خواص برخی داروها شود یا طعم بدی در دهان ایجاد کند؛ همچنین قبل از افزودن دارو به غذای کودک یا لبنیات و آبمیوه، باید تداخلات دارو با غذا یا لبنیات و آبمیوه را مدنظر قرار داد.
دکتر غفاری تأکید کرد: داروها را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و هرگز در مقابل کودکان، داروهای خود را مصرف نکنید؛ چون ممکن است کودک به تقلید از شما درصدد مصرف دارو باشد که ممکن است عواقب جبرانناپذیری به همراه داشته باشد.