مراکز مشاوره ازدواج و خانواده ساماندهی می‌شوند آیا مدارس مشهد فردا (چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ بارش برف و کولاک در جاده‌های خراسان رضوی(۱۱ دی ۱۴۰۳) کاهش چشمگیر سرقت‌ها در یک دهه گذشته درباره آنفلوانزای خوکی چه می‌دانیم؟ زلزله ۴.۵ ریشتری سیرچ کرمان خسارت نداشت (۱۱ دی ۱۴۰۳) تشکیل کمیته ویژه برای راستی‌آزمایی آمارهای اعلامی دستگاه‌های مسئول در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی قاتل خاموش در شهر قدس تهران خانواده ۳ نفره را به کام مرگ کشاند تعطیلی تفرجگاه‌ها و مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست در خراسان رضوی (۱۱ دی ۱۴۰۳) برای مقابله با سقط جنین غیرقانونی چه باید کرد؟ جلوی خرید و فروش غیرقانونی دارو‌های ترک اعتیاد در بازار آزاد باید گرفته شود شناسایی مرد هزارچهره در ساری | شاکیان به دادگستری مازندران مراجعه کنند + عکس سارقان دروغگو بازداشت شدند شیوع آنفلوانزای خوکی و افزایش مراجعه مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در مشهد | مردم از ماسک استفاده کنند + فیلم تقدیر از داوطلبان اجتماعی برتر خراسان رضوی آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی در ایران و جهان (۱۱ دی ۱۴۰۳) بیماری ناشناخته اوتیسم نیازمند آگاه‌سازی جامعه است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند کاهش دما تا پایان هفته  سن ابتلا به بیماری‌های قلبی ۱۰ سال کاهش یافته است رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: باید برای رفع کمبود‌های مالی در حوزه سلامت حوصله کرد متهم در بازسازی صحنه جرم: پشیمانم؛ اما نه برای قتل! مردان و زنان در کدام دهه عمر بیشتر ازدواج می‌کنند؟ تفاوت «نان کامل» با «نان سفید» چیست؟ کدام بهتر است؟ بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش جان ۵ بیمار شد (۱۱ دی ۱۴۰۳) رژیم‌های مد روز تأثیری بر کاهش وزن ندارند میل و هوس غذایی که ارتباط با بیماری آلزایمر دارد رانندگان تاکسی‌ کمتر آلزایمر می‌گیرند مراقب این ویروس گوارشی خطرناک باشید افزایش دو و نیم برابری اضافه کاری پرستاران تصویب شد مسمومیت اعضای یک خانواده ۶ نفره در نیشابور با گاز منوکسیدکربن بهبود معیشت و مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران!
سرخط خبرها

لطفا همه ماسک بزنید

  • کد خبر: ۲۳۹۰۸
  • ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۴
لطفا همه ماسک بزنید
بابک جاوید، دانشمند ایرانی در یک سرمقاله با همکاری دو محقق دیگر از دانشگاه کمبریج با اشاره به اهمیت پوشاندن صورت با ماسک در دوران شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ از همگان درخواست کرده است برای قطع کردن زنجیره انتقال این بیماری، ماسک پارچه‌ای بزنند؛ چرا که مزایای فراوانی دارد.

به گزارش شهرآرا نیوز ، در یک سرمقاله جدید منتشر شده در مجله BMJ، سه تن از محققان دانشگاه کمبریج پیشنهاد می‌کنند که پوشیدن ماسک‌های پارچه‌ای باید در طول همه‌گیری کووید-۱۹ توسط همگان اجرا شود. این گروه استدلال می‌کند که مزایای بالقوه این کار بسیار بیشتر از نقاط ضعف احتمالی آن است.

 

"بابک جاوید"، مشاور بیماری‌های عفونی از دانشگاه کمبریج توضیح می‌دهد: ما می‌دانیم که میزان زیادی از انتقال و شیوع کرناویروس جدید قبل از بروز علائم در افراد رخ می‌دهد، بنابراین پوشیدن ماسک‌ها در درجه اول برای محافظت از دیگران و همچنین محافظت از پوشنده است.

 

استدلال‌های مربوط به استفاده از ماسک در مقیاس بزرگ و توسط اغلب افراد جامعه طی هفته‌های گذشته به شدت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، تا حدی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) به طور ویژه هفته گذشته توصیه کلی خود را تغییر داد و به استفاده گسترده از ماسک‌های پارچه‌ای توصیه کرد.


 
 
 

سه استدلال کلی وجود دارد که اغلب علیه استفاده گسترده و عمومی از ماسک‌های صورت مطرح می شود: اول اینکه ادعا می‌شود هیچ مدرکی وجود ندارد که ماسک‌ها یک فرد را از ارتباط با ویروس محافظت کنند. دوم اینکه استفاده همگان از ماسک، دست کادر درمان را که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند از ماسک دور می‌کند و سوم اینکه ماسک‌ها باعث ایجاد احساس امنیت کاذب در پوشنده و منجر به کاهش پیروی از سایر اقدامات مهم بهداشتی می‌شوند.

 

این مقاله به یادداشت‌های قبلی که در مورد استفاده از ماسک در رابطه با مقابله با انتقال آنفلوآنزا نوشته شده است، اشاره می‌کند که در برخی از آنها آمده است ماسک‌ها هیچ گونه محافظت قابل توجهی ارائه نمی‌دهند.

 

در حالی که این مقاله نشان می‌دهد استفاده گسترده از ماسک، به جای اینکه به عنوان یک اقدام محافظتی برای افراد سالم عمل کند، زنجیره انتقال را در کسانی که از ناقل بودن خود آگاه نیستند، محدود و قطع می‌کند.

 

این گروه با بیان اینکه واضح است که ماسک‌های پزشکی باید برای کادر درمان استفاده شود، به بررسی میزان فایده ماسک‌های پارچه‌ای ساده پرداخت.

 

محققان می‌گویند: اگرچه شواهد بررسی کیفی دقیقی در دست نیست، اما برخی داده‌ها نشان می‌دهند که ماسک‌های پارچه‌ای تنها ۱۵ درصد از ماسک‌های جراحی در مسدود کردن راه انتشار ذرات آلوده موثر هستند و پنج برابر بیشتر از عدم استفاده از ماسک تاثیر دارند. بنابراین قطعا زدن ماسک‌های پارچه‌ای بهتر از نزدن ماسک است.

 

بنابراین اگر یک ماسک پارچه‌ای حداقل انتقال ذرات ویروس را کاهش می‌دهد، چرا هنوز تبدیل به یک توصیه عمومی نشده است؟ زیرا به نظر می‌رسد که عموم مردم قادر به درک چگونگی استفاده ایمن از این ماسک‌ها نیستند و برخی از متخصصان از جمله سازمان بهداشت جهانی(WHO) می‌گویند که آنها می‌توانند صدمات بیشتری را به بار بیاورند تا اینکه مفید باشند.

 

"ویلیام کیویل" از دانشگاه ساوتهمپتون با اشاره به توصیه‌های اخیر WHO در مورد پوشیدن ماسک‌ها به صورت گسترده، توضیح می‌دهد: عموم افراد آموزش ندیده به طور مرتب در تلویزیون دیده می‌شوند که به طور مداوم ماسک خود را لمس و جای آن را روی صورت خود تنظیم می‌کنند که این کار موجب می‌شود خطر تماس با چشم افزایش یابد. در واقع مردم باید از چشمان خود که مسیری شناخته شده برای ورود ویروس است، محافظت کنند، همان کاری که کادر درمان با پوشیدن عینک و یا یک نقاب کامل صورت انجام می‌دهند.

 

"تریش گرینهال"، متخصص مراقبت‌های بهداشتی اولیه از دانشگاه آکسفورد می‌گوید: این استدلال، توانایی عموم مردم در یادگیری چگونگی استفاده صحیح از ماسک‌های صورت را دست کم می‌گیرد.

 

وی افزود: این استدلال غلط است که به مردم نمی‌توان اعتماد کرد که دستورالعمل‌های مناسب برای پوشیدن و نگهداری ماسک را دنبال کنند، چرا که افراد در حال حاضر بسیار انگیزه دارند تا روش‌های مناسب برای پوشیدن ماسک را به درستی یاد بگیرند.

 

محققان دانشگاه کمبریج در این مقاله تأکید می‌کنند: در حالی که استدلال "احساس امنیت کاذب" نامعتبر نیست، اما باید به عموم مردم درباره نحوه استفاده صحیح و ایمن از ماسک‌های پارچه‌ای آموزش داد. همانند کمپین‌های شستشوی دست که راه‌اندازی شد، آموزش جمعی استفاده بی‌خطر و دفع ماسک‌ها نیز امکان‌پذیر است. نکته مهم این است که اگر یک ماسک در هنگام دفع، آلوده باشد، به این معنی است که پوشنده را از ابتلا به ویروس محافظت کرده است.

 

"نیکلاس ماتسون" از موسسه ایمونولوژی درمانی و بیماری‌های عفونی دانشگاه کمبریج و یکی از نویسندگان این مقاله همچنین به تأثیر روانی پوشیدن گسترده ماسک اشاره می‌کند. وی می‌گوید: دیدن پوشیدن ماسک توسط عموم مردم می‌تواند به عنوان یک یادآوری ارزشمند برای همه‌گیر بودن این بیماری باشد.

 

"ماتسون" نتیجه می‌گیرد: ما اکنون برای ورود به یک روال عادی جدید آماده می‌شویم. پوشیدن ماسک در ملاء عام می‌تواند نشان‌دهنده اتحاد ما در مبارزه با این تهدید مشترک باشد و اهمیت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را تقویت کند.

 

منبع:  ایسنا (به نقل از نیو اطلس)

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->