پلیس راهور برای رعایت نکردن مقررات حمل بار چقدر جریمه در نظر گرفته است؟ ۲ فوتی در پی حادثه قطار باری هرمزگان واژگونی خودرو در بزرگراه سبزوار_ نیشابور ۶ مصدوم بر جای گذاشت افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک و مقاومت دارویی با تشدید آلودگی هوا تلاش ۲۰ آتش‌نشان برای اطفای حریق گسترده در بزرگراه امام علی (ع) در مشهد+ویدئو طوفان یاگی در چهار کشور آسیایی، ۲۸۰ قربانی گرفت تأیید اولین واکسن آبله میمونی برای استفاده جهانی (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) مصدومیت شدید ۲ کارگر بر اثر سقوط یخچال در سبزوار (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) حریق خودرو پژو پارس در خیابان گلشهر مشهد تسهیل دسترسی به واکسن پنتاولان در کشور هشدار سازمان هواشناسی در مورد فعالیت سامانه بارشی (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (جمعه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۳) | وقوع بارش‌های رگباری در روز‌های یک‌شنبه و دوشنبه برای مناطق شمالی استان کشف ۹.۵ کیلو طلای قاچاق در هنگ مرزی تایباد (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) کاهش نسبی دما در نیمه شمالی کشور از امروز (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) بیش از ۸۰ هزار بیمار در خراسان رضوی از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص استفاده کردند تجویز شیر مصنوعی در روستاهای سبزوار ۵۶ درصد کاهش یافت ترافیک سنگین در چالوس (۲۳ شهریور ۱۴۰۳) آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان جلال آل احمد مشهد برخورد پژو ۴۰۵ با گاردریل در بزرگراه چراغچی مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنح‌شنبه ٢٢ شهریور ١۴٠٣) | آغاز کاهش دمای روزانه از فردا ترافیک پرحجم در پل غدیر، میدان شهید فهمیده و تمامی مبادی منتهی به حرم مطهر رضوی (۲۲ شهریور ۱۴۰۳) شرایط بهره‌مندی بیمه‌شدگان از خدمات و تسهیلات صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج اعلام شد + جزئیات دستگیری سارقِ ۳۸ کامپیوتر خودرو در مشهد (۲۲ شهریور ۱۴۰۲)
سرخط خبرها

کارکرد آیین‌ها در زندگی اجتماعی

  • کد خبر: ۲۳۹۱۱۱
  • ۲۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
کارکرد آیین‌ها در زندگی اجتماعی
آیین‌ها و مراسمات بخش مهمی از فرهنگ و تاریخ یک جامعه هستند و به تقویت هویت فرهنگی و انتقال آن به نسل‌های بعدی کمک کرده و این آشنایی با ارزش‌ها و هویت تاریخی احساس تعلق به گروه فرهنگی را ایجاد و تقویت می‌کند.

آیین‌ها و سنن اجتماعی از گذشته در جوامع انسانی وجود داشته و با وجود تغییرات زندگی بشر همچنان پابرجا است. آیین‌ها در واقع ساحتی جامعه شناسی و مردم شناسی داشته و پدیده‌هایی هستند که علاوه بر شور عقلانی با میزانی از درک محیطی نیز در ارتباط هستند.

این آیین‌ها و سنن در شهر‌ها منجر به شکل گیری نظم و انضباطی می‌شود که نهایتا پاسخگوی نیاز‌های روانی افراد از گذشته تاکنون بوده است. امیل دورکیم جامعه شناس وجود مناسک را برای زندگی اخلاقی به اندازه خوراک برای رشد و نگه داشت جسم ضروری می‌داند. تنوع و تعداد آیین‌ها نشانی از غنای فرهنگی هر جامعه محسوب می‌شود

هجوم افکار و عقاید جدید در دنیای مدرن شدت بیشتری یافت، اما بازهم نتوانسته است وجود برخی از آیین‌ها را در میان مردم کمرنگ کند. قدمت و سابقه الگو‌ها و کهن الگو‌ها این آیین‌ها را به زندگی مردم پیوند زده و کارکرد‌های مناسبی برای آن ایجاد کرده است. این کهن الگو‌ها با وجود قدمتشان همچنان می‌توانند شور و شعفی در نسل جدید ایجاد کنند.

آیین‌ها و مراسمات بخش مهمی از فرهنگ و تاریخ یک جامعه هستند و به تقویت هویت فرهنگی و انتقال آن به نسل‌های بعدی کمک کرده و این آشنایی با ارزش‌ها و هویت تاریخی احساس تعلق به گروه فرهنگی را ایجاد و تقویت می‌کند. احساس تعلق و هویتی که می‌تواند از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از عدم احساس تعلق جلوگیری نماید.

بسیاری از رفتار‌های آیینی به عنوان یک رکن مهم زندگی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی افراد را در جوامع مختلف شکل می‌دهند. از سوی دیگر برگزاری آیین‌ها به صورت اجتماعی فرصتی برای اجتماع و تقویت روابط اجتماعی فراهم می‌کنند و می‌تواند به ایجاد و تقویت پیوند‌های خانوادگی، دوستی و جامعه و همچنین تقویت وحدت و همبستگی اجتماعی مراسمات جمعی و آیین‌ها می‌توانند به تقویت وحدت و همبستگی اجتماعی کمک کنند. این رویداد‌ها فرصتی برای تجمع افراد مختلف با پس‌زمینه‌های گوناگون و ایجاد حس مشترک و همبستگی محسوب می‌شود.

در این بین آیین‌ها و مراسمات مذهبی جایگاه ویژه‌ای در جوامع دارد، این نوع از مراسم‌ها به دلیل دارا بودن ویژگی هایی، چون تنوع، گستردگی، پویایی و تاثیرات فرا زمان و مکانی که دارند بخش عمده‌ای از کنش‌های جمعی ما را شامل می‌شوند.

برگزاری مراسم‌های مربوط به محرم و عاشورا یکی از برجسته‌ترین آیین‌های مذهبی در کشور ماست که ریشه‌ها و پیوند‌های عمیقی با فرهنگ ایرانی پیدا کرده است. چنین مراسم‌هایی از قدمت بالایی برخوردارند و سال هاست که در تمامی مناطق کشور و برای تمامی افراد از سن و جنس‌های متفاوت برگزار شده اند. مراسم عاشورا شاید بهترین نمونه از پیوند میان اعتقادات دینی و کنش‌های اجتماعی باشد.

از این رو برگزاری آیین‌های محرم دارای کارکرد‌های بسیاری از جمله انتقال ارزش‌ها و ایجاد فضای فرهنگی مناسب و در نتیجه شکل گیری انضباط و احساس تعلق و هویت میان شهروندان خواهد شد و میبایست از نظر کارکرد‌هایی که برای جامعه دارد مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->