معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

آیا قبل از خواب می‌توانیم چای بنوشیم یا نه؟

  • کد خبر: ۲۳۹۶۶۶
  • ۲۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹
آیا قبل از خواب می‌توانیم چای بنوشیم یا نه؟
تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد چای می‌تواند عوارض جانبی متعددی بر بدن انسان ایجاد کند. علاوه بر این، نوشیدن چای قبل از خواب نیز توصیه نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، به باور برخی نوشیدن یک فنجان چای گرم به‌خصوص در پایان یک روز طولانی می‌تواند به آرامش ذهن کمک کند؛ اما توجه به این نکته که چای‌ها، خصوصاً چای سبز و سیاه، حاوی کافئین هستند مهم است؛ چرا که تأثیر بسزایی در بی‌خواب کردن شما دارند.

«تانن» یکی از ترکیبات موجود در چای است که می‌تواند بر جذب برخی مواد مغذی توسط بدن تأثیر بگذارد و عوارض جانبی مانند اضطراب، مشکلات خواب و سردرد ایجاد کند؛ بنابراین مهم است که مصرف چای را قبل از خواب محدود کنید تا اثرات بدی بر بدن نداشته باشد.

کافئین هم یکی دیگر از ترکیبات شناخته‌شده موجود در چای است. مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند چرخه خواب و بیداری را مختل کند. مطالعات مختلف نشان می‌دهد که این ماده می‌تواند تولید هورمون ملاتونین را، که برای داشتن خوابی آسوده مهم است، مهار کند.

نوشیدن چای سبز قبل از خواب ممنوع

یکی از چای‌هایی که قبل از خواب باید از مصرف آن پرهیز کرد، چای سبز است. اگرچه برخی مطالعات نشان می‌دهد که ترکیبات تانن موجود در چای سبز می‌تواند با اثرات کافئین مقابله کند، اما افرادی که به کافئین حساس هستند، بسته به مقدار چای سبزی که مصرف می‌کنند، همچنان اختلالات خواب را تجربه می‌کنند.

هم‌چنین نوشیدن چای سبز قبل از خواب می‌تواند نیاز به ادرار کردن در شب را افزایش دهد؛ که همین مسئله به نوبه خود کیفیت خواب را مختل می‌کند؛ بنابراین در مصرف چای به خصوص قبل از خواب عاقلانه عمل کنید؛ زیرا می‌تواند تاثیر منفی بر بدن داشته باشد.

عوارض مصرف چای پیش از خواب

چای علاوه بر اثرگذاری نامطلوب بر کیفیت خواب، بر جذب آهن نیز تاثیر منفی دارد؛ به این دلیل که ترکیباتِ چای در جذب آهن غیر هم (آهن موجود در منابع گیاهی) در دستگاه گوارش اختلال ایجاد می‌کنند و منجر به کمبود آهن و در نهایت کم‌خونی می‌شوند.

افزون بر این، زیادروی در مصرف چای، به دلیل وجود کافئین در آن، می‌تواند باعث مشکلات گوارشی مانند رفلاکس اسید و سوزش سر دل شود. بر اساس مطالعات، کافئین تولید اسید معده را افزایش می‌دهد که می‌تواند برای سلامت قلب مضر باشد.

هم‌چنین تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه فرآیند دم کردن چای طولانی‌تر باشد، غلظت سرب و آلومینیوم در چای بیشتر می‌شود و عوارض خطرناکی را برای سلامتی در بر خواهد داشت.

خواب آرام با این نوشیدنی‌ها

اگر عادت دارید شب‌ها برای آرامش جسم و روح خود نوشیدنی‌های گرم بنوشید، بهتر است سراغ دمنوش‌ها بروید و از فواید آنها بهره‌مند شوید. به نظر می‌رسد برخی از دمنوش‌ها بیشتر از چای به بهبود خواب کمک می‌کنند.

دمنوش بابونه: عصاره بابونه از دیرباز تا کنون به عنوان یک دمنوش مناسبِ قبل از خواب استفاده می‌شود، زیرا فاقد کافئین است و به ارتقای سلامت خواب کمک می‌کند. همچنین بر اساس مطالعات، این دمنوش استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد و می‌تواند به شما کمک کند سریع‌تر به خواب بروید.

دمنوش نعناع: دمنوش نعناع یکی از بهترین نوشیدنی‌ها قبل از خواب است. این دمنوش فاقد کافئین است و نوشیدن آن قبل از خواب به آرامش کلی کمک می‌کند و مشکلات دستگاه گوارش را در طول خواب تسکین می‌بخشد.

دمنوش اسطوخودوس: دمنوش اسطوخودوس می‌تواند به آرامش جسم و ذهن شما قبل از خواب کمک کند. هم‌چنین رایحه اسطوخودوس ضربان قلب را کاهش می‌دهد و فشار خون و دمای بدن را تنظیم می‌کند؛ که برقراری تعادل در این موارد، زمینه را برای خواب بهتر فراهم می‌کند.

از مصرف چای‌های کافئین‌دار مانند چای سیاه یا چای سفید قبل از خواب اجتناب کنید؛ زیرا ممکن است سبب بی‌خوابی شوند یا الگو‌های طبیعی خواب شما را مختل کنند. اگر به نوشیدن این چای‌ها علاقه دارید، بهتر است آنها را در وعده عصرانه و یا قبل از شام (تا ساعت ۶ بعد از ظهر) مصرف کنید.

منبع: خبر آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->