پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

مدیریت شایسته با تکیه بر دانشگاه

  • کد خبر: ۲۴۰۱۵۴
  • ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
مدیریت شایسته با تکیه بر دانشگاه
فعالیت بیش از ۲‌هزارو ۵۰۰ واحد دانشگاهی در سراسر کشور با حضور تقریبی ۱۰۰‌هزار استاد و ۴‌میلیون دانشجو در رشته‌های مختلف، یکی از اساس‌ترین ظرفیت‌های پاسخ به چالش‌های جامعه در صورت مدیریت در ابعاد مختلف است.

پاسخ عمیق و دقیق به دو مفهوم پرتکرار ناسازگار واقعی در دانشگاه‌ها یعنی «العلم‌السطان» و «دانشگاه کارخانه آدم‌سازی است»، می‌تواند یکی از راهکار‌های اساسی رفع مشکلات جامعه باشد.

 العلم‌السطان به‌معنای واقعی یعنی تمکن در ابعاد مختلف از‌جمله تمکن اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و آنچه در مفهوم قدرت و سلطانی هست که الحمد‌لله اکنون در برخی حوزه‌های علمی در دانشگاه‌ها به‌ویژه در حوزه سلامت به آن ورود کرده‌ایم؛ بنابراین عملیات «وعده صادق» گواه بر بهره‌گیری دانشمندان از علم به‌منظور سلطانی و تمکن در حوزه نظامی، امنیت سیاسی و اقتدار ملی و بین‌المللی است که این موضوع ناشی از مدیریت شایسته در بهره‌گیری از ظرفیت‌های سخت و نرم مرتبط ایجاد‌شده در دانشگاه‌ها در طول چند دهه تمدنی بعد از انقلاب اسلامی بوده است.

 در‌این‌راستا، پاسخ به نیاز‌ها و مشکلات جاری جامعه از قبیل اشتغال، ازدواج، مسکن، جوانی جمعیت، تضاد‌های فرهنگی و آنچه را در قالب معیشت مطرح می‌شود، می‌توان با بهره‌گیری صحیح از ظرفیت عظیم دانشگاه‌ها در دو مفهوم سخت و نرم و با شیوه شکستن مشکلات حسب آمایش سرزمینی مبتنی‌بر علم و در قالب‌های مرتبط با موضوع سامان‌دهی و در بازه‌های زمانی مختلف رفع کرد.

فعالیت بیش از ۲‌هزارو ۵۰۰ واحد دانشگاهی در سراسر کشور با حضور تقریبی ۱۰۰‌هزار استاد و ۴‌میلیون دانشجو در رشته‌های مختلف، یکی از اساس‌ترین ظرفیت‌های پاسخ به چالش‌های جامعه در صورت مدیریت در ابعاد مختلف است. در‌این‌راستا، تلاش‌های گسترده‌ای در طول سالیان گذشته صورت پذیرفته که یکی از دستاورد‌های آن در قالب استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز شتاب‌دهنده‌های نوآوری و فناوری نمایان شده است.

باوجود‌این، همان‌گونه که شاهد موضوع در جامعه هستیم، کماکان جایگاه دانش و دانشگاه باوجود چالش‌های گسترده به‌ویژه در حوزه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در ارتباط با اشتغال، ازدواج، مسکن، تضاد‌های فرهنگی و به‌ویژه معیشتی با دو مفهوم ناسازگار واقعی یعنی «العلم‌السطان» و «دانشگاه کارخانه آدم‌سازی است» گره خورده که این ناسازگاری‌های گسترده را بایستی به بهره‌گیری ناصحیح از این ظرفیت و سایر منابع موجود در دانشگاه‌ها ازجمله منابع زیرساختی مرتبط دانست؛ بنابراین مدیریت بهره‌برداری و افزایش بهره‌وری از این منبع عظیم فارغ از ساخت و‌ساز‌های تکراری و دیوان‌سالاری اداری تنها‌راهکار اساسی در جهت پاسخ به نیاز‌های جامعه در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب و تحقق تمدن نوین ایرانی‌اسلامی و مهدوی است که این موضوع نیازمند مدیرانی کارآمد با مفهوم تعهد، تخصص با روحیه جهادی و کارآزموده است؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود دولت محترم چهاردهم به‌منظور سلطانی در همه حوزه‌ها و رفع چالش‌های جامعه به علم و دانشگاه از دیدگاه مدیریتی در همه سطوح نگاهی عمیق فارغ از هر‌گونه سهم‌خواهی و بر اساس شایسته‌سالاری نخبگانی متعهد به نظام و ولایت داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->