معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

تعریق بیش از حد بدن نشانه بیماری است

  • کد خبر: ۲۴۰۲۴۴
  • ۳۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
تعریق بیش از حد بدن نشانه بیماری است
عرق کردن در گرما، هنگام ورزش یا زمانی که تحت استرس هستید طبیعی است، اما اگر بدون چنین مواردی بیش از حد عرق می‌کنید، ممکن است به وضعیتی به نام هیپرهیدروزیس مبتلا باشید.
بیتا سخایی
خبرنگار بیتا سخایی

به گزارش شهرآرانیوز؛ هایپرهیدروزیس، تعریق غیر طبیعی و شدیدی است که لزوما مربوط به گرما یا ورزش نیست. ممکن است شما خیلی زیاد عرق می‌کنید به طوری که لباس هایتان خیس می‌شود یا از دست هایتان عرق می‌چکد. عرق زیاد علاوه بر اختلال در فعالیت‌های روزمره طبیعی، می‌تواند باعث ایجاد اضطراب در موقعیت‌های اجتماعی و یا حس خجالت و شرمندگی شود.
هیپروهیدروزیس(تعریق شدید) که معمولاً بر روی دست ها، پاها، زیر بغل یا صورت تاثیر می‌گذارد. حداقل یک بار در هفته در طول ساعات بیداری اتفاق می‌افتد. تعریق زیاد معمولاً در هر دو طرف بدن اتفاق می‌افتد.

دکتر شوشانا مارمون، استادیار بالینی پوست در کالج پزشکی نیویورک در این باره می‌گوید: این شکل از تعریق بیش از حد می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی افراد داشته باشد. نه فقط عوارض جسمی، از عرق کردن و ایجاد لکه روی لباس گرفته تا دانه‌های قابل مشاهده عرق روی بدن، بلکه اغلب مولفه احساسی به دلیل ناراحتی اجتماعی یا خودآگاهی مرتبط با این بیماری وجود دارد.

برخی از افراد ممکن است در معرض خطر بالاتری قرار بگیرند، ازجمله افرادی که قبلا یکی از اعضای خانواده آنان به این عارضه مبتلا شده است یا افرادی که غذا‌ها یا مکمل‌هایی مصرف می‌کنند که می‌تواند باعث تعریق شود.

همچنین به گفته مارمون گرما، احساس استرس و غذا‌های تند یا مواد غذایی دارای کافئین می‌توانند باعث تشدید هیپرهیدروزیس شوند.

علائم و عوارض هیپرهیدروزیس را بشناسید

از علائم این بیماری می‌توان به تعریق خیلی زیاد در فعالیت‌های روزمره، پوسته پوسته شدن پوست بدن و عفونت‌های پوستی مکرر اشاره کرد.

مهمترین عوارض هیپرهیدروزیس عبارت از عفونت‌های پوستی است.

اقدامات ساده‌ای که می‌تواند به مهار تعریق بیش از حد کمک کند

مارمون در این باره می‌گوید؛ استفاده از ضد تعریق به جای دئودورانت می‌تواند کمک کننده باشد. ضد تعریق‌ها با مسدود کردن غدد عرق، مانع از تعریق می‌شوند، در حالی که دئودورانت‌ها بوی عرق و بوی بدن را می‌پوشانند.

استفاده از ضد تعریق روی پوست خشک قبل از خواب و سپس استفاده دوباره از آن در صبح توصیه می‌شود. به گفته مارمون، آن را در هر ناحیه از بدن که به‌طور قابل توجهی عرق می‌کند، از جمله کف دست، پشت و پشت زانوهایتان بمالید.

همیشه پارچه‌ها با الیاف قابل تنفس مانند پنبه ترجیح داده میشوند و برخی از افراد ممکن است از محافظ زیر بغل برای جلوگیری از لکه روی لباس استفاده کنند.
کفش خود را مرتبا عوض کنید و بگذارید کفش‌ها خشک شوند (۲ روز پشت سر هم یک جفت کفش را نپوشید). مواد طبیعی مانند چرم به گردش بهتر هوا نسبت به کفش‌هایمصنوعی یا پلاستیکی کمک می‌کند. جوراب‌های نخی برای خود انتخاب کنید، زیرا رطوبت را از پوست دور می‌کند.

تمام راهکار‌های فوق می‌توانند به کاهش احتمال ابتلا به پای ورزشکاران و سایر عفونت‌ها کمک کنند.

همچنین سعی کنید به مکان‌ها و موقعیت‌هایی که در آنها عرق کردن شایع است نروید و در این مورد یادداشت‌برداری داشته باشید، تا بتوانید در آینده از رفتن به این مکان‌ها اجتناب کنید.

اثرات اجتماعی و عاطفی این بیماری داشتن دست‌های خیس و چکه دار، لباس‌های خیس از عرق می‌تواند خجالت آور باشد. در این شرایط وضعیت شما ممکن است برای پیگیری اهداف کاری و تحصیلی شما تأثیر بگذارد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

گاهی اوقات تعریق بیش از حد نشانه یک بیماری جدی است. اگر تعریق شدید شما با سبکی سر، درد قفسه سینه یا حالت تهوع همراه است، فوراً به دنبال مراقبت پزشکی باشید. 
اگر عرق کردن برنامه روزانه شما را مختل می‌کند، عرق کردن باعث ناراحتی عاطفی و کناره گیری اجتماعی شما شود و ناگهان بیش از حد معمول شروع به عرق کردن می‌کنید؛ و بدون هیچ دلیلی عرق شبانه را تجربه می‌کنید حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان‌های هایپرهیدروزیس معمولاً با دارو‌های ضد تعریق قوی شروع می‌شود. اگر ضد تعریق‌ها کمکی نکردند، ممکن است لازم باشد دارو‌ها و روش‌های درمانی مختلفی را امتحان کنید. در موارد شدید، پزشک ممکن است جراحی را برای برداشتن غدد عرق یا قطع اعصاب مسئول تولید بیش از حد عرق پیشنهاد کند. گاهی اوقات ممکن است یک علت زمینه‌ای پیدا شود و بیماری هایپرهیدروزیس درمان شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->