مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند
سرخط خبرها

فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، ما را سردرگم می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۶۵۳۳
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، ما را سردرگم می‌کند
فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، مارا سردرگم می‌کند. زمانی دچار فلج تحلیلی می‌شویم که با وجود اطلاعات زیاد، بررسی و کاوش، توانایی تصمیم‌گیری درباره مسئله‌ای خاص را نداشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخی‌ها می‌گویند افراد هر روز بیش از ۳۵ هزار تصمیم مختلف می‌گیرند. تصمیمات از ساده تا پیچیده در حرکت است، اما برخی از تصمیم‌گیری در تغییر مسیر زندگی ما موثر است، اما فکر کردن زیاد به جای آن که کمک کننده باشد، مارا سردرگم می‌کند. زمانی دچار فلج تحلیلی می‌شویم که با وجود اطلاعات زیاد، بررسی و کاوش، توانایی تصمیم گیری درباره مسئله‌ای خاص را نداریم.

برای شناخت اینکه فلج مغزی چیست باید دید چه افرادی بیشتر در معرض تجربه فلج تحلیلی هستند؟ یکی از افرادی که انگشت اشاره برای فلج تحلیلی به سمت آنها روانه می‌شود افرادی هستند که در تفکر سختگیرانه گیر کردند. افرادی که از قانون همه یا هیچ، درست یا نادرست دارند پیروی می‌کنند تنها در شرایطی می‌توانند تصمیم بگیرند نتیجه تصمیم شان را در یک مجموعه صفر و صد قرار بگیرید و اگر کمی به سمت عدم یقین برود در تصمیم گیری دچار سردگمی می‌شوند. اگر تصمیم‌گیری نیاز به انعطاف‌پذیری داشته باشد افراد را از انتخاب و تصمیم‌گیری دور کنند.

فلج تحلیلی را بشناسید

فلج تحلیلی سراغ کمال‌گرایان خواهد رفت که عموما افراد محتاطی هستند. سخت‌ترین زمان تصمیم‌گیری برای کمال گرایان در موضوعات عاطفی و ارتباطی، شغلی و خانوادگی است که عواقب ناشناخته و بالقوه‌ای وجود دارد که می‌تواند بر ما و نزدیکانمان تاثیر بگذارد.

آن روی سکه تصمیم‌گیری عدم پیش‌بینی عواقب تصمیم‌گیری است؛ بنابراین تصمیم‌گیری همیشه مخاطره‌آمیز است. راضی کردن سایرین به هر قیمتی حتی اگر به قیمت از دست دادن رضایت شخصی خودمان باشد نیز افراد را به سمت عدم تصمیم گیری می‌کشاند. تصمیم ما گاهی روی اطرافیانمان هم تاثیر گذاراست اگر این تاثیر به ویژه روی افرادی که دوستشان داریم بیشتر شود، فشاری که متحمل می‌شویم هم به همان نسبت افزایش می‌یابد.

از دیگر عواملی که افراد دچار فلج تحلیلی می‌شوند این است که به دلایل متعددی اعتماد به نفس کافی برای تصمیم‌گیری را نداشته باشند. در برخی موارد برای تصمیم‌گیری در ارتباط با موضوعی خاص تجربه کافی ندارند یا گاهی تجربه درد ناشی از تصمیمات نادرست در گذشته آنها را از تصمیم‌گیری مجدد باز می‌دارد. زمانی که فرد نسبت به توانایی خود در تصمیم‌گیری تردید داشته باشد، ممکن است زمان زیادی را صرف فکر کردن و سنجش جوانب مثبت و منفی آن کند.

توصیه‌هایی که پیش‌تر به آنها اشاره شد، کمک می‌کنند از بروز فلج تحلیلی آگاه شوید و برای جلوگیری از آن اقدام کنید. اما هدف اصلی این است که به‌طور کلی از فلج تحلیلی و اضطراب ناشی از آن پیشگیری کنیم. تصمیم‌گیری سریع را تمرین کنید، با کامل نبودن کنار بیایید، بر پایه حس درونی‌تان اقدام کنید، جرئت‌ورزی را تمرین کنید.

نشانه‌های اینکه شما زیاد فکر می کنید

اگر نمی دانید که آیا زیاد به یک موقعیت یا نگرانی خاص فکر می‌کنید یا خیر، چند ویژگی وجود دارد که می‌توانید با بررسی آن ها به دنبال جواب سوال خود باشید. نشانه های افراط اندیشی عبارتند از ناتوانی در فکر کردن به چیزی دیگر، ناتوانی در آرامش داشتن، احساس نگرانی یا اضطراب دائم، تثبیت امور خارج از کنترل شما، احساس خستگی ذهنی، داشتن افکار منفی زیاد، بازپخش یک موقعیت یا تجربه در ذهن، شک داشتن به تصمیم های گرفته شده و فکر کردن به بدترین سناریوها است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->