پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم

  • کد خبر: ۲۴۰۴۴۶
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم
معاون امور توان‌بخشی بهزیستی خراسان‌رضوی از افتتاح مرکز شبانه‌روزی موقت نگهداری از افراد مبتلا به اوتیسم برای اولین بار در استان خبر داد و گفت: در این مرکز به صورت موقت و بسته به نیاز خانواده‌ها، تا حداکثر ۱۰ روز در ماه از افراد دارای اوتیسم نگهداری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حمیدرضا علیزاده اظهار کرد: در استان، هشت مرکز روزانه اوتیسم برای گروه سنی ۲ تا ۱۵ سال داریم که خدمات در این مراکز به صورت روزانه و با ارائه آموزش‌های شناختی و درمانی مختلف، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، موسیقی‌درمانی و بازی‌درمانی برای کنترل رفتارها، ارائه می‌شود.

وی افزود: برای افتتاح مراکز روزانه بالای ۱۶ سال نیز درخواست‌های مختلفی داشته‌ایم و امید است طبق مکاتبات انجام‌شده، سریع‌تر به نتیجه برسیم.

علیزاده گفت: در هشت مرکز روزانه استان که ۵ مرکز در مشهد و در شهرستان‌های سبزوار، کاشمر و نیشابور نیز یک مرکز وجود دارد، به ۳۵۴ نفر اوتیسم خدمت‌رسانی می‌شود؛ همچنین یارانه ماهانه‌ای به مبلغ ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از سمت بهزیستی به این افراد پرداخت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه این مراکز فقط برای یک رده سنی خاص هست، برخی خانواده‌هایی که فرزندان بالای ۱۵ سال دارای اوتیسم دارند نیز دچار مشکلات جدی بوده و از طرفی به دلیل شرایط نگهداری سختی که وجود دارد، بعضاً خانواده‌ها نمی‌توانستند چند روز از این کودکان مراقبت کنند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: به همین منظور تصمیم بر این شد که در استان یک مرکز شبانه روزی موقت نگهداری از افراد مبتلا به اوتیسم را راه‌اندازی کنیم. در این مرکز به صورت موقت و بسته به نیاز خانواده‌ها تا حداکثر ۱۰ روز در ماه از افراد دارای اوتیسم نگهداری می‌شود.

وی افزود: در مجموع چهار استان آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمان و خراسان رضوی تا به الان دارای مرکز نگهداری شبانه‌روزی اتیسم هستند و خراسان رضوی چهارمین استان احداث کننده این طرح است.

علیزاده گفت: ظرفیت اسمی مرکز ۵۰ نفر است که در حال حاضر ۲۵ نفر در این مرکز مقیم هستند و ۱۸ نفر از این افراد، یارانه‌ای با مبلغ ۵میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در رابطه با بیماری اتیسم اظهار کرد: بیماری اتیسم، اختلالی رشدی و عصبی است که باعث یکسری رفتار‌های کلیشه‌ای و اختلال در تعاملات کلامی و غیر کلامی می‌شود.

وی با بیان اینکه اوتیسم در پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود، افزود: معمولا این اختلالات، سه سال اول زندگی بروز پیدا می‌کند، علت این بیماری مشخص نیست و وضعیت اجتماعی و اقتصادی و... تاثیری بر بیماری اتیسم ندارد.

علیزاده ادامه داد: ۵۰ درصد از کودکانی که مبتلا به بیماری اتیسم می‌شوند، قادر به استفاده از زبان خود نیستند و در ارتباطات کلامی مشکلات جدی دارند. تحقیقات نشان داده که خانواده‌های دارای فرزندان اتیسم، استرس بسیار زیادی را متحمل می‌شوند.

وی افزود: این تنش‌ها زمانی زیاد می‌شود که افراد جامعه اطلاعات و آگاهی کافی از این اختلال نداشته باشند. فرد مبتلا گاهی هیچ مشخصه ظاهری نداشته و به علت رفتار‌های خودآزاری، دیگر آزاری و رفتار‌های مقاومتی، خانواده این افراد بسیار تحت فشار قرار می‌گیرند.

منبع‌:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->