تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

همه در مدیریت مصرف آب همراه باشیم

  • کد خبر: ۲۴۰۸۵۲
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
همه در مدیریت مصرف آب همراه باشیم
هرم گرما که بالا می‌گیرد، مصرف آب سرعتی تصاعدی به خودش می‌گیرد. نجات ما و دور‌ماندن از عطش و گرما، به وجود آب گره خورده است.

تابستان است و گرمای طاقت‌فرسایش. ثبت دمای بالای ۴۰‌درجه در بسیاری از شهر‌های کشور، گرمای تابستان امسال را برایمان طاقت‌فرساتر از همیشه نیز کرده است. هرم گرما که بالا می‌گیرد، مصرف آب سرعتی تصاعدی به خودش می‌گیرد. نجات ما و دور‌ماندن از عطش و گرما، به وجود آب گره خورده است.

خدا را شاکریم که بارش‌های کریمانه‌اش را اواسط بهار بر ما ارزانی داشت و درحالی‌که اوضاع به سمت‌و‌سویی می‌رفت تا وضعیت آب برای مشهد بحرانی‌تر شود، نزول رحمت الهی، همسایگان امام مهربانی‌ها را از شرایطی سخت و طاقت‌فرسا دور نگه داشت. اکنون که ماه محرم با شروع فصل گرما و تعطیلات تابستانی همراه شده، حضور خیل عظیم زائران بارگاه منور رضوی در مشهد با افزایش میزان مصرف آب همراه شده است. 

گرمای بالای این‌روز‌ها را که کمتر تجربه کرده‌ایم نیز به این مسئله بیفزایید. تأمین آب برای شهری ۴‌میلیون‌نفری که ده‌ها‌میلیون زائر را در سال پذیرایی می‌کند، در شرایط عادی به حرف آسان است؛ بماند که باید به جنگ غول گرما هم رفت و رفاه زائران و مجاوران آقا امام‌رضا (ع) را نیز فراهم آورد، بی‌آنکه کوچک‌ترین اخمی بر روی ماه تک‌تک شهروندان و زوار نازنین آقا بنشیند. هیچ کلان‌شهری حتی همان تهران با همه وسعت و جمعیتش، تجربه چندین‌و‌چند پیک مصرف آب همانند مشهد در سال را ندارد. 

وجود نازنین امام‌هشتم (ع)، دلدادگان بی‌شماری را در طول سال به مشهد می‌کشاند؛ چیزی بالغ‌بر ۳۰‌میلیون زائر ایرانی و خارجی. تابستان هم که از راه می‌رسد، همراه می‌شود با شلوغی جهان‌شهر مشهد که برای تأمین آب، تلاش‌هایی بی‌وقفه می‌طلبد. گرمای امسال نیز بر سختی کار افزوده و پیک حضور زوار در شروع تابستان و محرم و نیز ادامه آن که منتهی به دهه آخر ماه صفر است و پایان تابستان تأمین آب برای کلان‌شهر مشهد را برای همه ما مهم‌تر از همیشه کرده است. با این تفاسیر، اما معتقدیم نه زائر و نه مجاور آقا نباید ذره‌ای احساس کمبود و بی‌آبی کند و تلاشمان جز این نیست و نخواهد بود. 

در این راه البته که نیاز به همراهی همسایگان و شهروندان شهر امام‌رضا (ع) داریم. بیش از ۷۰‌درصد از مصارف خانگی آب تبدیل به فاضلاب می‌شود. رقم به‌واقع درشت است. تنها اگر هر کدام از ما به‌اندازه‌ای دغدغه‌مندتر شویم که مصرف آب را مدیریت کنیم، بی‌شک تأثیر درخورتوجهی در گذر از شرایط اوج مصرف خواهیم داشت.

اما در‌این‌بین شعاری که با آن سال گذشته را پشت‌سر گذاشتیم و بحران کم‌آبی از سر همه ما گذشت، به نظر می‌رسد باز هم کارآمد باشد برای تدبیر در مدیریت مصرف آب؛ شعار ۳-۳۰-۳. مدیریت در استفاده از کولر‌های آبی و کاهش سه‌ساعته زمان استفاده از آن در اوقاتی از شبانه‌روز که کمتر به کولر نیازمندیم. ۳۰‌درصد کاهش مصرف آب فلاش‌تانک سرویس‌های بهداشتی و سه دقیقه کاهش در زمان دوش‌گرفتن. یادمان نرود برای نجات جان آب، همه ما مسئولیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->