پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

چای در روزهای گرم جایگزین آب نمی‌شود

  • کد خبر: ۲۴۱۶۴۴
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۵
چای در روزهای گرم جایگزین آب نمی‌شود
یک متخصص بیماری‌های داخلی انجام رفتارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از گرمازدگی را ضروری دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر رضا زارع بابیان توصیه‌هایی به مردم برای مقابله با گرمازدگی گفت: این روز‌ها که در شرایط گنبد حرارتی قرار گرفته‌ایم بهترین راه برای مقابله با گرمازدگی این است که مقادیر زیادی آب بنوشیم و از مواد غذایی غنی از آب استفاده کنیم.

وی افزود: حتی اگر احساس تشنگی هم ندارید، اما این روز‌ها در فواصل کوتاهی آب بنوشید تا بدنتان به‌طور ناگهانی دچار افت دما نشود.

زارع اظهار کرد: اگرچه توصیه می‌شود حتی‌الامکان در این روز‌های گرم بین ساعت ۱۱ صبح تا ۵ عصر در معرض خورشید نباشیم، اما اگر به‌ضرورت، نیاز به بیرون رفتن از منزل هست باید یک بطری آب همراه داشته باشید و به‌طور منظم آب بنوشید حتی اگر احساس تشنگی ندارید.

وی بابیان اینکه نمی‌توان چای را جایگزین آب کرد، زیرا نوشیدن چای مقاومت بدن را برای مقابله با گرما کاهش می‌دهد؛ گفت: نوشیدنی‌هایی با این ترکیب خاکشیر و تخم شربتی با آب‌لیمو و کمی عسل و دم‌نوش‌ها نعناع و بابونه در کاهش نیاز بدن به آب و پیشگیری از گرمازدگی و مفیدند و به خنک کردن بدن کمک می‌کنند.

متخصص بیماری‌های داخلی با تأکید بر لزوم استفاده بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات ابراز کرد: میوه‌ها ازجمله هندوانه، خیار و انگور و سبزیجات مثل کاهو، کدوسبز و فلفل دلمه مواد غذایی غنی از آب هستند که استفاده از آنها در این روز‌های گرم توصیه می‌شود.

وی اظهار کرد: استفاده از میوه‌ها و سبزیجات به تأمین املاح و ویتامین‌های موردنیاز بدن کمک کرده و با بالا رفتن مقاومت بدن، از شما در برابر گرما محافظت می‌شود.

زارع ادامه داد: در این روز‌ها کربوهیدرات‌ها پیچیده مثل برنج قهوه‌ای، جو دوسر وکینوا را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از چربی‌های سالم که در موادی همچون زیتون، آجیل و دانه‌های روغنی وجود دارد به‌طور متعادل استفاده کنید.

وی اضافه کرد: بهتر است در این روز‌های گرم، روز خود را با نوشیدن یک لیوان آب ولرم با یک قاشق آب‌لیموی تازه شروع کنید و از خوردن غذا‌های تند و چرب و شور پرهیز نمایید، زیرا با خوردن این مواد دمای بدن و نیاز به آب بیش‌ازاندازه افزایش می‌یابد.

وی با تأکید بر اینکه پرخوری، استفاده از نوشیدنی‌های کافئین دار، خوردن غذا‌های سرخ‌شده تند و شور و چرب محرک گرما هستند و باید از خوردن آنها در این روز‌ها پرهیز کرد؛ گفت: بهتر است تعداد وعده‌های غذایی را افزایش داد، اما غذا‌های سبک و ساده استفاده کرد تا بدن برای مقابله با گرما دچار مشکل نشود.

متخصص بیماری‌های داخلی اعلام کرد: آخرین وعده غذایی در این روز‌های گرم بهتر است، یک غذای آبکی مثل سوپ و آبگوشت باشد.

وی بابیان اینکه جدی‌ترین شکل آسیب گرمایی، گرمازدگی است، اضافه کرد: مهم‌ترین علائم شایع گرمازدگی نیز تهوع، تشنج، گیجی و در برخی موارد از دست دادن هوشیاری یا کما است به‌طوری‌که گرمازدگی شدید باعث آسیب جدی به مغز و سایر اندام‌های داخلی هم می‌شود لذا با رعایت توصیه‌های ساده تغذیه‌ای و رعایت برخی امور ازجمله نرفتن زیر نور مستقیم خورشید، پوشیدن لباس‌های روشن و گشاد و سبک با گرمازدگی مقابله کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->