۱۷ مصدوم در حوادث ترافیکی خراسان رضوی امروز چهارشنبه (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) ماجرای ضرب و شتم کودکان در یکی از مراکز بهزیستی و تعطیلی این مرکز متخلف (چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳) ریزش معدن در ارزوییه کرمان حادثه آفرید + جزییات(چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳) آیا پرونده «امیر تتلو» به دادگاه تجدید نظر خواهد رفت؟ دستگیری متهم تحت تعقیب در مشهد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) توزیع موادمخدر در پوشش خانواده در مشهد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) رشد بیش از ۱۷ درصدی کشف جرائم به‌وقوع‌پیوسته، توسط کارآگاهان پلیس کشور آتش‌سوزی مخزن سوخت کوره آهنگری در مشهد یک مصدوم بر جای گذاشت (چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳) اصلاحات احتمالی کنکور چه زمانی اعمال خواهد شد؟ آغاز اعزام عمره از امروز (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) ضبط خودرو پورشه به ارزش ۱۳۳ میلیارد ریال در مشهد آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان کوهسنگی مشهد + تصاویر جلوگیری از ادامه فعالیت معلم‌بلاگر‌ها در مدارس ورود بیش از یک میلیون و ۳۲۲ هزار دانش‌آموز به دوره اول متوسطه پرونده میزبانی استقلال و پرسپولیس در مشهد دوباره به جریان افتاد | قفل در‌های ورزشگاه امام رضا(ع) باز می‌شود؟ نظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبه کنکور بازنشستگان حساب خود را چک کنند | یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی برای بازنشستگان لشکری واریز شد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) اورژانس مشهد با کمبود ۱۰۰ دستگاه آمبولانس مواجه است رئیس جمعیت هلال احمر ایران: حال عمومی سفیر ایران در لبنان خوب است + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (چهارشنبه، ۲۸ شهریور ۱۴۰۳) | وزش باد و خیزش گردوخاک در جنوب و شرق استان ترافیک پرحجم اول مهر ۱۴۰۳ در انتظار مشهدی‌ها فعالیت بدون مجوز صد‌ها صرافی رمزارز در داخل کشور «جشن جوانه‌ها» ویژه هفتمی‌ها همزمان با سراسر کشور در مشهد برگزار شد (۲۸ شهریور ۱۴۰۳) + ویدئو
سرخط خبرها

آیا از نظر قانون می‌شود هدیه را بازپس گرفت؟

  • کد خبر: ۲۴۱۸۸۰
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۵
آیا از نظر قانون می‌شود هدیه را بازپس گرفت؟
گاهی ممکن است کسی که به دیگری هدیه‌ای داده و به‌اصطلاح حقوقی، چیزی را هبه کرده است، از کار خود پشیمان شود و درصدد برگرداندن آن هدیه برآید، اما آیا چنین چیزی از نظر قانونی ممکن است؟

به گزارش شهرآرانیوز، محسن بختیاری، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: هرچند در عرف، بازگرداندن هدیه چندان مرسوم نیست، اما براساس قانون و با توجه به اینکه هبه عقدی جایز است، امکان برهم زدن آن وجود دارد؛ بنابراین با برهم‌زدن عقد هبه، طبیعی است که عین هدیه به مالک اولیه یعنی هدیه‌دهنده برگردد.

به این امر، یعنی برهم زدن عقد هبه و برگرداندن عین هدیه، در اصطلاح رجوع از هبه گفته می‌شود.

او می‌افزاید: بنابراین طبق قانون می‌توان هدیه داده شده را پس گرفت. البته مواردی هم وجود دارد که براساس ماده ۸۰۳ قانون مدنی، مالی را که هبه شده، نمی‌توان پس گرفت.

بختیاری ادامه می‌دهد: یعنی ممکن است حتی با وجود عین موهوبه، امکان رجوع وجود نداشته باشد، اما در چه مواردی رجوع از هبه امکان‌پذیر نیست؟

اول: عین مال هدیه شده از بین رفته باشد؛ برای مثال، لباسی هبه شده و لباس پیش از برگردانده شدن به صاحب اولیه، در آتش سوخته باشد.

دوم: گیرنده هبه پدر، مادر یا فرزند و نوه هدیه‌دهنده باشند.

سوم: هدیه‌دهنده شرط کند که هدیه‌گیرنده در ازای هدیه، مالی را به او بدهد یا کاری مشروع را برای او انجام دهد.

چهارم: هبه‌گیرنده، اختیار اموالش از دستش خارج شده باشد؛ مثلا هدیه رهن داده و یا فروخته شده باشد.

پنجم: درصورتی‌که در عین موهوبه تغییری حاصل شود؛ مثلا فرد چوب خاصی را که هدیه گرفته به مجسمه تبدیل کرده و یا پارچه را دوخته و از آن لباس تهیه کرده است.

در سایر موارد می‌توان مالی را که هبه داده شده، براساس قانون پس گرفته شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->