وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

اگر می‌خواهید هورمون‌هایتان تنظیم شوند، از مصرف برخی مواد غذایی اجتناب کنید

  • کد خبر: ۲۴۲۵۰۱
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸
اگر می‌خواهید هورمون‌هایتان تنظیم شوند، از مصرف برخی مواد غذایی اجتناب کنید
متخصصان می‌گویند زمانی که ترشح هورمون در بدن دچار نوسان می‌شود، باید از مصرف برخی مواد غذایی اجتناب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، هورمون‌ها پیام‌های شیمیایی بدن هستند که با ارسال به اندام‌های مختلف باعث پاسخ‌های متفاوت می‌شوند. این هورمون‌ها که از غدد درون ریز ترشح می‌شوند نقشی حیاتی در عملکرد صحیح بدن دارند.

به همین دلیل، تغییرات در ترشح هورمون‌ها می‌تواند تاثیرات جدی بر کارکرد اندام‌ها داشته باشد. متخصصان می‌گویند انسان‌ها باید به طور مداوم ورزش کنند و رژیم غذایی سالمی داشته باشند. با این حال، در برخی موارد داشتن رژیم غذایی سالم نیز می‌تواند بیماری فرد را بدتر کند.

اختلالات هورمونی می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد و به ویژه در زنان باعث مشکلات متعددی شود. غدد درون ریز شامل هیپوفیز و هیپوتالاموس، غده صنوبری، غده‌های تیروئید و پاراتیروئید، غده‌های فوق کلیه، لوزالمعده یا پانکراس، تخمدان‌ها، بیضه‌ها و غده درون‌ریز ثانویه می‌شود. هر گونه تغییر در روند ترشح این غدد می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی در فرد شود.

در این گزارش ۵ ماده غذایی سالم که در زمان برهم خوردن تعادل هورمونی بدن باید در مصرف آنها احتیاط کرد، معرفی می‌کنیم.

۱- سبزیجات

زمانی که سطح هورمون‌های بدن فرد دچار نوسان شده است باید در مصرف سبزیجاتی مانند بادمجان، فلفل، سیب زمینی و گوجه فرنگی احتیاط شود و از زیاده روی در مصرف آن خودداری کرد. این مواد غذایی برای سلامتی فرد مضر هستند و می‌تواند باعث ایجاد التهاب در بدن شود.

سبزیجات صلیبی (مانند کل گلم، کلم بروکلی، جوانه بروکسل و آرگولا) می‌تواند در این دوره باعث تشدید حال فرد شود. این مواد غذایی به طور مستقیم با عوارض مربوط به غده تیروئید در ارتباط هستند.

۲- گوشت قرمز

غذا‌های سرشار از چربی‌های اشباع شده مانند گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر برای افرادی که دچار نوسان در سطح هورمون شده اند بسیار مضر است. چربی‌های اشباع شده می‌تواند تولید استروژن در بدن را افزایش دهد و همین امر باعث تشدید عوارض مربوط به نوسان هورمونی می‌شود.

به جای این مواد غذایی ناسالم، بهتر است در این دوره فرد از تخم مرغ و ماهی‌های سرشار از اسید‌های چرب و امگا ۳ استفاده کند. ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون دارای خواص ضدالتهابی هستند و بهترین منبع اسید‌های چرب و امگا ۳ محسوب می‌شوند که برای سلامتی فرد لازم است.

۳- استیویا

استیویا یک شیرین کننده طبیعی است که از عصاره گیاه شیرین بیان استخراج شده و در بیشتر موارد جایگزین شکر می‌شود. این ماده به عنوان افزودنی‌های مجاز در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای زنان باردار و افرادی که دچار نوسان سطح هورمون شده اند، مصرف استیویا به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

مصرف مقدار کم استیویا ضرری برای بدن ندارد، اما استفاده بیش از حد از این ماده می‌تواند باعث سقط جنین در زنان باردار و نیز برهم خوردن چرخه عادت ماهانه شود. بهتر است زنان از شیرین کننده‌های طبیعی مانند عسل و شکر زرد استفاده کنند.

۴- سویا و محصولات مرتبط با آن

سویا و محصولات غذایی که از آن تولید می‌شود برای سلامتی بدن بسیار مفید است. برخی افراد تنها از محصولات لبنی تولید شده از سویا استفاده می‌کنند. در صورتی که از مشکلات هورمونی رنج می‌برید، این اقدام می‌تواند برای کارکرد بدن مضر باشد.

سویا دارای میزان زیادی فیتئواستروژن است. این ماده در بدن به مانند استروژن عمل می‌کند. این در حالی است که فیتئواستروژن گیاهی با استروژنی که بدن تولید می‌کند یکسان نیست، اما مصرف زیاد سویا باعث کاهش ترشح استروژن تولیدی بدن می‌شود و در نتیجه تخمک گذاری در زنان انجام نمی‌گیرد.

۵- لبنیات

شیر و محصولات لبنی از مواد غذایی ضروری است که باید برای سلامت جسمی و ذهنی انسان در رژیم غذایی گنجانده شود. محصولات لبنی سرشار از کلسیم هستند، اما اگر ترشح هورمون در بدن فرد دچار نوسان شده باشد، بهتر است در مصرف آن احتیاط کرد.

محصولات لبنی می‌تواند باعث ایجاد التهاب در دستگاه گوارش این افراد شود و نیز معده و روده را دچار تحریک کند. محصولات لبنی همچنین می‌تواند منجر به تشدید چرب شدن پوست و بدتر شدن آکنه در این افراد شود.

متخصصان می‌گویند افرادی که از عدم تعادل هورمونی رنج می‌برند حتما باید به پزشک مراجعه کنند. این افراد باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کرده و از مصرف برخی مواد غذایی خودداری کنند. مواد غذایی مفید برای افراد سالم ممکن است در این افراد به دلیل نوسانات هورمونی ایجاد مشکل کند؛ بهتر است این افراد با پزشک خود در این زمینه مشورت کنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->