پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

توزیع مواد مخدر در فضای مجازی رو به افزایش است

  • کد خبر: ۲۴۳۴۴۵
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۸
توزیع مواد مخدر در فضای مجازی رو به افزایش است
ستاد مبارزه با موادمخدر و سازمان بسیج مستضعفین با هدف راه‌اندازی پنج مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی معتادان متجاهر و نیز کیفی‌سازی عملکرد مراکز و مانایی درمان بهبودیافتگان تفاهم‌نامه همکاری جدید امضا کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در آیین مراسم امضای این تفاهم‌نامه که در سازمان بسیج برگزار شد، گفت: موضوع مواد مخدر امروزه در دنیا یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌ها برای دولت‌ها و کشورها محسوب می‌شود و تمام کشورهای دنیا به گونه‌ای درگیر این چالش و آسیب بزرگ هستند.

وی افزود: آمارهای رسمی سازمان ملل نشان می‌دهد که در دنیا تولید، کشت، قاچاق و مصرف موادمخدر رو به افزایش است و قاچاق و توزیع موادمخدر در فضای مجازی افزایش روزافزونی یافته و احساس نگرانی جدیدی را ایجاد کرده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه، پایین آمدن سن اعتیاد در دنیا و تغییر الگوی مصرف موادمخدر را از دیگر چالش‌ها خواند.

مومنی افزود: اعتیاد بلایی بزرگ و خانمان‌سوز برای همه کشورها به ویژه برای کشورهای غربی است که زمینه گسترش آن را خودشان فراهم کردند.

وی بیان کرد: در افغانستان بیش از ۸۰ درصد تریاک دنیا تولید می‌شود و از زمان حضور کشورهای فرامنطقه‌ای به ویژه آمریکا، میزان تولید در این کشور قریب به ۵۰ برابر شده است، به طوری که در سال ۲۰۰۰ میلادی که تولید مواد مخدر ۲۰۰ تن بود، در اواخر دوره اشغال به ۹ هزار و ۵۰۰ تن رسید.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به تهدید موادمخدر صنعتی گفت: پایه اصلی مخدرهای صنعتی، پیش‌سازها هستند که به‌خودی‌خود غیرقانونی نیستند و در برخی صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما این پیش‌سازها از کشورهای اروپایی و کشورهای صنعتی به افغانستان صادر و در آنجا به متامفتامین تبدیل و مجدداً به کشورهای دیگر ارسال می‌شوند.

مومنی افزود: جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از دنیا در خط مبارزه با موادمخدر قرار دارد و با اقدامات کشور و تمام ارکان نظام که وارد این عرصه شده‌اند، خوشبختانه آمارهای موجود نشان می‌دهد که آهنگ رشد اعتیاد در کشور کنترل و متوقف شده و این شروع خوبی است.

وی ادامه داد: ما چهار حوزه مقابله، درمان، توانمندسازی و پیشگیری را در ستاد مبارزه با موادمخدر دنبال می‌کنیم و خوشبختانه در این حوزه‌ها همکاری خوبی را از سوی سپاه و بسیج شاهدیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به همکاری‌های بسیج مستضعفان در حوزه مقابله با موادمخدر گفت: از زمان انعقاد نخستین تفاهم‌نامه تاکنون، ۱۰ مرکز نگهداری، درمان و توانمندسازی در استان‌های تهران، قم، مازندران، اصفهان، فارس، کرمان، همدان، لرستان، مرکزی و خوزستان راه‌اندازی شده و ایجاد دو مرکز در استان‌های سیستان‌وبلوچستان و چهارمحال‌وبختیاری در دست اقدام است.

مومنی تصریح کرد: داشتن انگیزه و اعتقاد و اقدام جهادی موجب شده این اردوگاه‌ها از عملکرد و کارکرد خوبی برخوردار باشند. حفظ ارتباط با بهبودیافتگان بعد از ترخیص نیز باعث مانایی بیشتر درمان شده است.

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود، پیشگیری از اعتیاد را یکی از مسائل مهم در امر مبارزه با موادمخدر عنوان کرد و گفت: ظرفیت‌های زیادی در بسیج در موضوع پیشگیری از اعتیاد وجود دارد که تقویت این حوزه می‌تواند از هزینه‌های بسیار بعدی جلوگیری کند.

همچنین سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، در این مراسم گفت: از سال ۹۷ در کنار ستاد مبارزه با موادمخدر، طرح‌های مشترکی را عملیاتی کردیم و در کمتر از دو سال و علی‌رغم شیوع کرونا به تمام تعهدات خود عمل کردیم و اکنون آن مراکز با رعایت استانداردها در حال خدمت‌رسانی به افراد هستند.

وی ادامه داد: در خصوص جنبه‌های برگشت معتادان تدبیر شده است؛ معتقدیم اگر این مراکز و فعالیت‌هایشان در رسانه‌ها معرفی شوند، می‌تواند آگاهی‌های بیشتری را به مردم از این خدمت ارائه دهد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: بسیج در خدمت مردم و آرمان انقلاب اسلامی است. اگر در جایی و در هر عرصه‌ای نیاز به حضور بسیج باشد، بسیج با اقدام بموقع و بصیرت به میدان خواهد آمد و مسئولیت به‌عهده خواهد گرفت؛ پس بسیج یکی از رسالت‌هایش این است که در خدمت دستگاه‌ها در همه قوا و نهادها باشد، مانند دوران کرونا که ما در کنار وزارت بهداشت قرار گرفتیم و در چهارچوب طرح شهید سلیمانی، مبارزه با کرونا را امتداد مردمی بخشیدیم که این، موفقیت‌هایی را به دنبال داشت.

سلیمانی ادامه داد: در این تفاهم‌نامه که امروز امضا می‌شود، پیش از امضا، مراحل آزمون طرح‌ها را طی کرده‌ایم. باور داریم که می‌توانیم در میدان به آسیب‌دیدگان موادمخدر که از عزیزان ما هستند کمک‌رسانی کنیم. این با همکاری خودشان، خانواده‌ها، خیرین و دستگاه‌ها میسر است که در درجه اول پیشگیری کنیم که پیشگیری مقدم بر همه اقدامات است و از همه ظرفیت‌های بسیج برای آموزش، توانمندسازی و آگاهی‌بخشی افراد به منظور تحقق اهداف حوزه پیشگیری استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: بخش اندکی از جوانان و افراد جامعه به لحاظ موادمخدر آسیب دیده‌اند که با طرح‌های درمانی مناسب، کم‌هزینه و مردم‌پایه می‌توانیم آنان را درمان کنیم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه خطر موادمخدر کمتر از تصادفات رانندگی نیست، گفت: همان‌طورکه نسبت به تصادفات و آسیب‌ها بی‌تفاوت نیستیم، نسبت به اعتیاد فردی هم نباید بی‌تفاوت باشیم. باید همه کمک کنیم و در مدارس، دانشگاه‌ها، محلات و مساجد آگاه‌سازی و اقدامات پیشگیری از اعتیاد را شروع کنیم تا افراد به سمت اعتیاد نروند و اگر کسی هم گرفتار بود، از این بلا نجات پیدا کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->