حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

بستر مناسب برای تحقیقات علمی دغدغه جامعه نخبگانی

  • کد خبر: ۲۴۴۱۵۰
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹
بستر مناسب برای تحقیقات علمی دغدغه جامعه نخبگانی
نخبگان با مشکلات و مسائل زیاد و متنوعی روبه‌رو هستند که با حل‌و‌فصل و رفع آنها می‌توان ظرفیت‌های بالقوه آنها را به عمل درآورد.

بنیاد ملی نخبگان از بدو تأسیس همواره مورد‌توجه و حمایت دولت‌های مختلف قرار گرفته و بدین‌منظور طرح‌های مختلف حمایتی و توانمندسازی ابداع و به اجرا در‌آمده است. بدیهی است نخبگان با مشکلات و مسائل زیاد و متنوعی روبه‌رو هستند که با حل‌و‌فصل و رفع آنها می‌توان ظرفیت‌های بالقوه آنها را به عمل درآورد. مطمئنا با استفاده از این ظرفیت خدادادی می‌توان کشور را به‌سمت پیشرفت و توسعه در همه زمینه‌ها هدایت کرد. در گام نخست، باید نخبگان جامعه را شناسایی کرد.

این کار با اجرای طرح «مسیر نخبگی» انجام می‌شود که از سال قبل ارائه شده و به اجرا درآمده است. در قالب این طرح، متقاضیان یا خودشان اطلاعات، افتخارات و موفقیت‌های خود را در سامانه بنیاد ملی نخبگان وارد می‌کنند یا اینکه توسط سرآمدان حوزه‌های علمی، فناوری، هنری و حوزوی به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند. پس از این مرحله، مرحله توانمندسازی نخبگان به‌منظور تکمیل و ارتقای ایده‌های خود و به‌اجرا‌درآوردن آنها انجام می‌شود. این کار با اجرای طرح‌های مختلف حمایتی و توانمندسازی بنیاد انجام می‌گیرد.

موضوع اشتغال نخبگان نیز در سال‌های اخیر مورد‌توجه ویژه بنیاد ملی نخبگان و در رأس آن معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری قرار گرفته است. یکی از این موارد، جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی است. بنیاد ملی نخبگان با همکاری و موافقت سازمان اداری و استخدامی کشور مجوز جذب بیش از ۷ هزار نخبه را از هیئت‌وزیران اخذ کرده که سومین فراخوان آن در زمستان سال گذشته اعلام و تعداد بسیار زیادی از صاحبان استعداد‌های برتر ثبت‌نام کردند. پرونده این عزیزان هم‌اکنون در بنیاد ملی نخبگان در حال بررسی است. 

برخی از نخبگان تمایل به حضور در شرکت‌های دانش‌بنیان دارند؛ زیرا در آنجا می‌توانند بهتر ایده‌ها و دیدگاه‌های خود را عملیاتی کنند. در‌حال‌حاضر با برنامه‌ای که بنیاد دارد، وضعیت اشتغال این عزیزان بحمدا... در آن شرکت‌ها خوب است و امیدواریم با مجوز‌های صادر‌شده مشکل کاملا برطرف شود. 

جذب در دانشگاه‌ها به‌عنوان هیئت‌علمی نیز یکی دیگر از خواسته‌های نخبگان است که در دولت شهید جمهور، رئیسی عزیز، این کار پیگیری و منجر به اضافه‌شدن یک سهمیه ۲۰‌درصدی، خارج از فراخوان‌های وزارت علوم، برای نخبگان طرح شهید شهریاری به سهمیه دانشگاه‌ها شد. از دیگر‌دغدغه‌های نخبگان، مسکن و همچنین ایجاد شرایط لازم و بستر مناسب برای انجام تحقیقات علمی آنهاست که با توجه به دیدگاه رئیس‌جمهور محترم این کار ان‌شاءا... پیگیری و محقق خواهد شد.

سال گذشته تفاهم‌نامه‌هایی در‌این‌خصوص بین بنیاد ملی نخبگان و چند دانشگاه به امضا رسید. پیش‌بینی می‌شود با توجه به نگاه رئیس‌جمهور محترم، در دولت چهاردهم نیز این کار با سرعت و جدیت بیشتری دنبال شود و جنبه عمومی‌تر و اجرایی‌تری به خود بگیرد. با توجه به تأکیدات رئیس‌جمهور در حمایت و استفاده از توانمندی‌های نخبگان و این جمله معروف ایشان که گفتند: «اگر حق و انصاف را رعایت کنیم و به نخبگان میدان بازی دهیم، ایرانی قادر است عزت را مجددا به این خاک برگرداند»، امیدواریم بستر مناسب برای حضور و استفاده بیشتر از ایده‌ها و نظرات جامعه نخبگانی کشور بیش از‌پیش فراهم شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->