برخورد مرگبار موتورسیکلت با تیر برق با یک کشته و یک مصدوم در مشهد (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) درباره «پیمان آخال» در دوره قاجار که مناطقی از شمال‌شرق ایران را جدا کرد | «فیروزه» افتاده از انگشتر خراسان راهکارهایی برای مدیریت ترافیک و کاهش تصادفات در شروع سال تحصیلی | باز آمد بوی ماه ترافیک! جزئیات به‌کارگیری سرباز معلمان برای سال تحصیلی جدید تلاش ۱۲ ساعته آتش‌نشانان مشهد برای اطفای حریق انبار چوب رباط طرق + عکس (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) بیماری‌هایی که مرد‌ها از آن غافل هستند | مردان، ستون‌های قدرت خرما‌های تریاکی با هشیاری پلیس کرمان به مقصد نرسید جزئیات روند بررسی پرونده سرقت ۵۱ میلیون تومان از بانک سپه مشهد خواص استثنایی یک لیوان شیر چقدر است؟ اسامی عطرهای غیرمجاز اعلام شد آیا ۹ تالاب ایران در تابستان جاری خشک شده‌اند؟ ۱۳ هزار معلول در انتظار وصل و واریز مستمری تأمین مایحتاج دانش‌آموزان بهزیستی با اجرای پویش‌های «مشق مهربانی» و «همه حاضر» در کشور | اجرای این پویش‌ها در خراسان رضوی چگونه است؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۲۹ شهریور ۱۴۰۳) | برقراری جوّ پایدار از یکشنبه زائران عمره مفرده ۱۴۰۳ به این توصیه‌های سازمان حج و زیارت توجه کنند جان باختن یک مقنی در کاشمر براثر برق گرفتگی در چاه ۱۵ متری (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد شبکه تولید و توزیع لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی در مشهد کشف و منهدم شد مقامات قضائی خراسان رضوی، پیگیر رفع مشکلات تولید آخرین وضعیت داروی هموفیلی در شهرستان‌ها | در شهرستان‌ها داروی هموفیلی نیست نوجوانان طرفدار نوشت‌افزار با تصاویر مفاخر شناخته‌شده و شهدا هستند رفاقت طولانی پرستاران با جانبازان در آسایشگاه توان‌بخشی جانبازان امام خمینی (ره) مشهد | اینجا همه یک خانواده‌ایم اورژانس مشهد در ۵ ماه نخست ۱۴۰۳ به حدود ۱۴۶ هزار نفر امدارسانی کرد
سرخط خبرها

مشق شنیدن

  • کد خبر: ۲۴۴۸۳۱
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
مشق شنیدن
درمیان دلایل مختلفی که برای افزایش شکاف اجتماعی وجود دارد، یکی از آن‌ها شنیده نشدن صدا‌های مختلف دیگران است.

نتایج موج چهارم پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که داده هایش آبان سال ۱۴۰۲ جمع آوری و به تازگی منتشر شده، نشان دهنده کاهش سطح اعتماد اجتماعی بین افراد مختلف است. بررسی نتایج این پیمایش نشان می‌دهد که میزان اعتماد اجتماعی در بین اقشار مختلف نسبت به یک دهه گذشته کمتر شده است. مسئله‌ای که می‌تواند زنگ خطری برای جامعه باشد، اما چرا جامعه ما چنین روندی را طی کرده است و راه حل کاهش شکاف اجتماعی چیست؟

شاید تا یک دهه پیش و زمانی که هنوز شبکه‌های اجتماعی گسترش نیافته بود، می‌توانستیم شکاف‌های اجتماعی را به دلیل حاشیه نشینی بخش‌هایی از جامعه تلقی کنیم. بخش‌هایی که به دلیل دسترسی نداشتن به رسانه‌ها و تریبون‌های رسمی احساس دیده نشدن می‌کردند، اما در سال‌های اخیر که توسعه فضای مجازی بیشتر شده، چرا احساس بی اعتمادی تشدید شده است؟

توسعه رسانه‌ها سبب شده است میزان آگاهی افراد از تفاوت‌ها بیشتر شود و همین مسئله احساس حاشیه نشینی را بیشتر کند،  اما این مسئله به تنهایی توضیح دهنده دلیل افزایش شکاف‌های اجتماعی نیست.

درمیان دلایل مختلفی که برای افزایش شکاف اجتماعی وجود دارد، یکی از آن‌ها شنیده نشدن صدا‌های مختلف دیگران است. اکنون در دوره‌ای زیست می‌کنیم که همه افراد و سلیقه‌ها سعی می‌کنند با صدای بلند نظراتشان را مطرح کنند. همه فکر می‌کنند که هر قدر صدایشان بلندتر باشد و تهاجمی‌تر رفتار کنند، در به کرسی نشاندن حرف هایشان موفق‌تر عمل می‌کنند.

نتیجه این شده که افرادی شده ایم که به ظاهر در یک جامعه در حال زندگی هستیم، اما به دلیل نشنیدن صدا‌های یکدیگر از هم احساس بیگانگی می‌کنیم. شاید برای حل این مسئله نیاز باشد که مدتی به جای اینکه مدام سعی کنیم تا صداهایمان را بلندتر به گوش همه برسانیم، کمی مشق شنیدن صدای دیگران را تمرین کنیم.

البته مقدمه شنیدن صدای دیگری رسیدن به این نکته است که فقط زمانی در عقایدمان به اطمینان می‌رسیم که اجازه دهیم به چالش کشیده شوند. 

افرادی که اعتماد به نفس دارند از نظرات مخالف عصبانی نمی‌شوند و در فضای مجازی و حقیقی به جای مخالفت هتاکی نمی‌کنند. افرادی که به خودشان اطمینان دارند بدون اینکه بدانند طرف مقابل چطور انسانی است با فحاشی از او انسانیت زدایی نمی‌کنند. شنیدن صدای دیگری اجازه می‌دهد تا او نیز صدای شما بشود هر چند که ممکن است در نهایت عقیده تان را قبول نکند.

تجربه ثابت کرده کسی که به او گوش سپرده اید، احتمالا بیشتر به شما گوش می‌سپارد و نتیجه این مسئله می‌تواند یافتن نکاتی همدلانه در میانه صد‌ها تفاوت در کلام و رفتار‌ها باشد. این گونه می‌توان از همین نکات همدلانه برای ایجاد اعتماد اجتماعی استفاده کرد. گوش کردن به معنی موافقت با افراد نیست، بلکه معنایش فقط به رسمیت شناختن موجودیت دیگری است و همین کار می‌تواند سبب تقویت هم بستگی اجتماعی با وجود تفاوت‌ها بشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->