وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد مشاهده شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۴۵۴۷۹
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹
اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد مشاهده شد (۲۶ مرداد ۱۴۰۳)
سازمان بهداشت عمومی سوئد اولین مورد از ابتلا به گونه خطرناک بیماری «ام پاکس» را که پیش از این به «آبله میمونی» معروف بود، در خارج از قاره آفریقا ثبت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مقامات سوئدی گفته‌اند این فرد در بخشی از آفریقا که شاهد شیوع گسترده این بیماری است، به «ام پاکس» آلوده شده است.

انتظار می‌رود که در روز‌های آینده موارد بیشتری از ابتلا به این بیماری در اروپا گزارش شود.

این خبر تنها ساعاتی پس از آن منتشر شد که سازمان جهانی بهداشت شیوع «ام پاکس» را در بخش‌هایی از آفریقا «وضعیت اضطراری بهداشت عمومی» اعلام کرد.

این بیماری که از طریق تماس نزدیک منتقل می‌شود، می‌تواند کشنده باشد.

«اولیویا ویگزل»، مسئول سازمان بهداشت عمومی سوئد گفته است فرد مبتلا در استکهلم، پایتخت این کشور تحت درمان است.

ظهور سویه کشنده‌تر «آبله میمونی» در آفریقا؛ تغییر نحوه انتقال ویروس و افزایش مبتلایانِ بدون علامت
او گفت این واقعیت که این فرد در حال حاضر تحت درمان قرار دارد به این معنی نیست که برای جمعیتی گسترده‌تر خطر وجود دارد.

با این حال در قاره آفریقا این بیماری به سرعت در حال گسترش است به ویژه در جمهوری کنگو.

وزیر بهداشت جمهوری دموکراتیک کنگو نیز خاطر نشان کرد از ابتدای سال تاکنون نزدیک به ۵۵۰ نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

بنابر این گزارش، کودکان قربانیان اصلی این بیماری در جمهوری دموکراتیک کنگو بوده اند که ۶۷ درصد موارد ابتلا و ۷۸ درصد از مرگ و میر‌های گزارش شده را متحمل شده اند.

در کشور‌های کنیا، اوگاندا، رواندا، بوروندی و جمهوری آفریقای مرکزی هم مواردی از ابتلا به این بیماری شناسایی شده است.

سازمان جهانی بهداشت امیدوار است که اعلام وضعیت اضطراری در مورد شیوع این بیماری بتواند باعث حمایت بیشتر از مناطق آسیب دیده شود.

همچنین بنابر گزارش بی‌بی‌سی، واکسن برای کسانی که در معرض بیشتر ابتلا به این بیماری قرار دارند یا در تماس نزدیک با یک فرد آلوده بوده‌اند در دسترس است، اما بسیاری از کارشناسان نگران آن هستند که واکسن‌ها با بودجه کافی برای رساندن آنها به افرادی که بیشتر به واکسیناسیون نیاز دارند، وجود نداشته باشد.

کارشناسان سلامت چندی پیش هشدار دادند یک سویه جدید و کشنده از بیماری «ام پاکس» در آفریقا در حال گسترش است.

در حالی که سویه سال ۲۰۲۲ عمدتاً توسط تماس جنسی مرد با مرد منتقل می‌شد، اما به نظر می‌رسد نوع «Clade Ib» از طریق هرگونه تماس فیزیکی گسترش می‌یابد/ منبع: اکونومیست

متخصصان می‌گویند این بیماری که بدون کنترل منتشر می‌شود می‌تواند تهدیدی جدی برای صد‌ها هزار نفر باشد چراکه ارائه دهندگان بهداشتی و متخصصان در حال حاضر منابع لازم برای مهار این سویه و جلوگیری از گسترش آن را در اختیار ندارند.

متخصصان هشدار می‌دهند که سویه جدید «Clade Ib» این بیماری قبلاً توانسته از مرز‌های جمهوری دموکراتیک کنگو عبور کند و باعث مرگ ده‌ها نفر در هفته‌های اخیر بین بوروندی، آفریقای جنوبی و جمهوری دموکراتیک کنگو شده است.

آبله میمونی یک عفونت ویروسی نادر است که بیشتر در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا شایع است. این بیماری که ابتدا در میمون‌ها یافت شد به آسانی بین افراد گسترش پیدا نمی‌کند، اما می‌تواند از طریق تماس فیزیکی نزدیک منتقل شود.

علائم این بیماری شامل تب بالا، درد و بثورات پوستی است که بعدا به تاول تبدیل می‌شود. همچنین علائم بیماری معمولا خفیف هستند و برای اکثر افراد در مدت دو تا چهار هفته از بین می‌روند.

افزایش موارد ابتلا به ام پاکس در ۲۰۲۲ در اروپا و ایالات متحده و خارج از مناطقی که این بیماری در آنها بومی است، سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشت تا در ژوئیه ۲۰۲۲ یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را با نگرانی بین‌المللی اعلام کند؛ بالاترین زنگ خطری که می‌تواند به صدا درآید. با این حال، این هشدار در ماه مه ۲۰۲۳ به پایان رسید، اما این سازمان به مردم توصیه کرد که همچنان مراقب باشند. به نظر می‌رسد که این روز‌ها گسترش این بیماری در آفریقا و مشاهده برخی موارد ابتلا در خارج از این قاره بار دیگر این سازمان را نگران کرده و بر هشدار‌ها در این زمینه افزوده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->