قطع برق ۱۵ روزه صنایع منتفی شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت
سرخط خبرها

توسعه صادرات خراسان رضوی با همراهی بخش خصوصی و دولتی

  • کد خبر: ۲۴۵۸۲۹
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
توسعه صادرات خراسان رضوی با همراهی بخش خصوصی و دولتی
یکی از مصوبات کارگروه توسعه صادرات استان در سال گذشته، تدوین برنامه توسعه صادرات بود که در‌این‌راستا، ضروری است فعالیت مطالعاتی عمیق و دقیقی با بهره‌مندی از ظرفیت‌های دانشگاهی انجام شود.

یکی از مصوبات کارگروه توسعه صادرات استان در سال گذشته، تدوین برنامه توسعه صادرات بود که در‌این‌راستا، ضروری است فعالیت مطالعاتی عمیق و دقیقی با بهره‌مندی از ظرفیت‌های دانشگاهی انجام شود. کمیسیون توسعه صادرات اتاق مشهد باید در تراز کارشناسی و فنی، با اصلاح و تکمیل طرح مطالعاتی پیگیری‌های لازم را انجام دهد تا در‌نهایت در کارگروه توسعه صادرات به تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در این عرصه برسیم.

با تأکید بر لزوم مشخص شدن سهم هر یک از چالش‌ها و عوامل در مسیر توسعه صادرات استان، در‌این‌راستا ضروری است مطالعه بازار‌های هدف صورت گیرد. ما نیازمند به‌روزرسانی مطالعات در حوزه دست‌کم پانزده کشور هدف هستیم و باید برای هر کشور هدف صادراتی، بسته مطالعاتی تدوین شود. 

خراسان رضوی از ظرفیت‌های صادراتی زیادی برخوردار است که از آنها به‌درستی استفاده نشده است؛ همچنین از تفاهم‌نامه‌ها و توافقات صورت‌گرفته باید استفاده مناسب شود، از‌جمله تفاهم‌نامه صندوق ضمانت صادرات در استان منعقد شده، اما از ظرفیت آن استفاده نشده است. صادرات استان در دو‌سال‌و‌نیم اخیر به بیش از دوازده کشور جدید توسعه داشته و به برخی از مقاصد صادراتی قبلی نیز افزایش داشته است. 

در‌خصوص سهم صادرات استان به افغانستان نیز در سال‌های گذشته بیشترین سهم صادرات به کشور افغانستان از خراسان رضوی بود، اما این صادرات مدتی کم شده‌بود. خوشبختانه در سال اخیر مجدد روند افزایش صادرات به افغانستان رشد پیدا کرده که با توجه به تبادل هیئت‌های مختلف با این کشور این روند تداوم خواهد یافت. ایران رقبای متعددی در بازار‌های منطقه دارد و ضروری است با تدوین برنامه مناسب درزمینه توسعه صادرات، بیش از گذشته به بازار‌های هدف ورود کنیم. 

در استراتژی توسعه صادراتی، نفوذ به بازار‌های جدید، تنوع‌بخشی به سبد صادراتی و نیز توجه به توسعه زیرساخت‌های صادراتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از راه‌های توسعه صادرات استفاده از ظرفیت پیمان‌های منطقه‌ای است که در دو سال اخیر در‌این‌زمینه ایجاد شده است. با توجه به عضویت ایران در اتحادیه همکاری‌های اقتصادی اوراسیا و وجود توافق‌نامه تعرفه ترجیحی و نیز سازمان همکاری شانگهای و همچنین اکو فرصت‌های مناسبی برای توسعه مبادلات تجاری و افزایش صادرات غیرنفتی از استان است. 

خوشبختانه دیپلماسی موفق اقتصادی دولت سیزدهم زمینه توسعه ارتباطات ایران با کشور‌های مختلف ازجمله همسایگان و کشور‌های منطقه به‌ویژه افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و گشایش‌های انجام‌شده در ارتباط با عربستان و نیز کشور‌های آفریقایی را فراهم کرده است که این فرصت نیز برای استفاده خراسان رضوی که از قابلیت‌های مختلف و متعددی در حوزه تولید کالا‌های صنعتی و کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی برخوردار است، می‌تواند زمینه‌ساز جهش صادراتی در استان باشد. 

یکی دیگر از زمینه‌های موجود استفاده از ظرفیت مناطق ویژه اقتصادی دوغارون و سرخس است که خوشبختانه شرایط با فراهم‌شدن تبدیل این مناطق به مناطق آزاد و با توجه به همسایگی این مناطق با کشور‌های ترکمنستان و افغانستان و مسیر ارتباطی آن با کشور‌های آسیای میانه نویدبخش سال‌هایی خوب در حوزه تعاملات تجاری استان خواهد بود. البته تحقق همه این موارد در همراهی بخش خصوصی و تشکل‌های صادراتی و توسعه تولیدات صادرات محور و نقش پر‌رنگ تسهیلگری بخش دولتی است که خوشبختانه این نگاه اولویت اول کارگروه توسعه صادرات استان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->