پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

مشهد، نیازمند توجه درمانی بیشتر

  • کد خبر: ۲۴۷۵۰۳
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
مشهد، نیازمند توجه درمانی بیشتر
با توجه به آمار سرشماری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو ۱۰ دانشگاه کشور بوده که سرانه تخت بیمارستانی در آن نامناسب است.

براساس استاندارد‌های وزارت بهداشت، به ازای هزار نفر جمعیت باید ۱.۵ تخت دولتی و یک تخت غیردولتی فراهم باشد و همچنین برای جمعیت زائر و مسافر درمجموع در بخش دولتی و غیردولتی باید ۰.۴ تخت بیمارستانی موجود باشد. این یعنی برای هر هزار نفر در کلان‌شهر مشهد ۲.۹ تخت بیمارستانی لازم است.

با توجه به آمار سرشماری، دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد جزو ۱۰ دانشگاه کشور بوده که سرانه تخت بیمارستانی در آن نامناسب است. بنابر اعلام وزارت بهداشت و سازمان برنامه‌وبودجه، حدود ۳ هزار تخت بیمارستانی در مشهد کمبود داریم. میانگین کشوری سرانه بهداشت و درمان به ازای هر نفر جمعیت در سال۱۴۰۲ رقم یک‌میلیون‌و۳۷۰هزار تومان، در خراسان‌رضوی یک‌میلیون‌و۱۶۰هزار تومان و در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد یک‌میلیون‌و۵۰هزار تومان بوده است. 

در سال۱۴۰۳ میانگین کشوری سرانه بهداشت و درمان به ازای هر نفر جمعیت یک‌میلیون‌و۸۴۵هزار تومان، در خراسان‌رضوی یک‌میلیون‌و۵۰۰هزار تومان و در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد یک‌میلیون‌و۳۶۰هزار تومان بوده است؛ بنابراین در سال۱۴۰۲ سرانه بهداشت و درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ۱.۷ همت و در سال۱۴۰۳ رقم ۲.۵ همت نسبت به سال‌های گذشته‌شان کاهش داشته است. سرانه بهداشت و درمان در مشهد نسبت به میانگین کشوری هم پایین‌تر است. 

از سویی دیگر، متأسفانه در آمار سرشماری نفوس و مسکن در مشهد، مواردی نظیر جمعیت اتباع بیگانه و حضور زائران در مشهد شمارش نمی‌شود. این تعداد جمعیت بی‌شک به خدمات بهداشت و درمان نیاز دارند که بنا به وظیفه انسانی باید به آنها خدمات ارائه دهیم، ولی بیشتر این بیماران هزینه‌ای برای درمان نمی‌پردازند؛ بنابراین تعداد زیادی پرونده‌های بسته‌نشده از بدهی‌های هنگفتی از بیماران اتباع داریم که هزینه درمانشان را هنوز پرداخت نکرده‌اند. اتباع مستقر در مشهد از سال۱۴۰۰، حدود ۸۲میلیارد تومان خدمت درمانی دریافت کرده‌اند و تاکنون هیچ هزینه‌ای پرداخت نکرده‌اند. 

با این اوصاف، مشهد علاوه بر جمعیت سرشماری‌شده، دارای جمعیت شناور اتباع و زائران است و باید در تخصیص سرانه سلامت به مشهد، نگاه همه‌جانبه‌ای وجود داشته باشد و سرانه بیشتری تخصیص یابد. یک بیمارستان ۵۴۰تختخوابی در شرق مشهد در شهرک شهیدرجایی و یک بیمارستان ۵۴۰تختخوابی دیگر در غرب مشهد ساخته خواهد شد. بنابر نامه وزیر بهداشت به معاون‌اول رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم قرار بود یک بیمارستان هزار تختخوابی در مشهد ساخته شود، اما ساخت این بیمارستان همچنان بلاتکلیف است و به نتیجه نرسیده و منتظر تصمیمات دولت جدید است.

تجهیزات پزشکی با فناوری‌هایی مانند ام‌آر‌آی، سی‌تی‌اسکن، شتاب‌دهنده خطی سرطان و آنژیوگرافی ازجمله دستگاه‌هایی هستند که در بیمارستان‌های دولتی با کمبود آنها روبه‌رو هستیم. تا پایان سال۱۴۰۱، براساس اعلام وزارت بهداشت، سرانه دستگاه‌های پزشکی پیشرفته در بیمارستان‌های دولتی از میانگین کشوری کمتر بود و هم‌اکنون با توجه به دستورات وزارت بهداشت و پیگیری‌های دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، تعدادی دستگاه پزشکی به دانشگاه‌های دولتی تزریق شده و بخشی از کمبود‌ها در حال برطرف‌شدن است.

عمر تجهیزات پزشکی مانند آنژیوگرافی بیش از ۱۰ سال است و باید جایگزین شوند. زیرا عمرشان رو به پایان است و اگر جایگزین نشوند، دچار مشکل خواهیم شد. بیمارستان طالقانی، بیمارستان اکبر و بیمارستان ولایت نیاز به دستگاه ام‌آر‌آی دارند. سرانه دارویی خراسان‌رضوی ۸درصد و دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد ۶.۳ درصد است که این میزان علاوه بر اینکه نسبت به میانگین کشوری کمتر است، جمعیت زائرانی که به‌صورت روزانه از درمانگاه و بیمارستان‌های مشهد خدمات درمانی می‌گیرند، در آمارش لحاظ نشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->